Vin linistit

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 10
  2. 11
  3. 12
  4. 13
  5. 14
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Litraj: 0,75L Eliminare
  2. Culoare: Vin alb Eliminare
  • Domaine Grossot - Chablis BIO 2017 - 0.75L, Alc: 12.5% Domaine Grossot - Chablis BIO 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domaine Grossot - Chablis BIO 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

    REGIUNE / ȚARĂ: Bourgogne / FRANȚA

    SOIUL / SOIURILE: Chardonnay

    VOL. ALC.: 12.5%

    VIN ALB SEC


    Parcelele domeniilor Grossot sunt situate în localitățile Fleys, Chichée și Fontenay, orientate spre nord și nord-vest. Culturile Grossot oferă struguri bogați din soiul Chardonnay, pentru producția unui vin de calitate superioară, de peste 35 de ani.

    ASPECT: După așezare, fermentație și maturare, vinul filtrat are culoare pal-gălbuie, limpede.

    MIROS: Note prelungite de flori de lămâie verde, cu o tentă de granit umed.

    GUST: După o maturare de câteva luni în sticle, acest Chablis oferă o prospețime frumoasă, câștigată din fuziunea aromelor de fructe, flori albe și minerale extrase de vița soiului Chardonnay.

    TEMP. DE SERVIRE: 10-12 ºC.

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chablis generos cu preparatele din porc, pește (somon, ton), scoici și diferite tipuri de brânzeturi.

    137,45 RON
  • Domaine H&G Buisson - Sous la Chateau blanc BIO 2017 - 0.75L, Alc: 13% Domaine H&G Buisson - Sous la Chateau blanc BIO 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Domaine H&G Buisson - Sous la Chateau blanc BIO 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

    VOL. ALC.: 13%

    VIN ALB SEC


    Sous le Chateau vine din pitorescul şi fermecatorul Saint-Romain, acolo unde familia Buisson cultivă viţă de vie din secolul al XII-lea. Vinul de Chardonnay este obţinut din viticultura organică, realizată prin culegerea manuală a ciorchinilor, depozitare în lăzi şi maturare naturală.

    ASPECT: Vin galben pai cu tentă verzuie, clar.

    MIROS: Un Chardonnay classic, ce se diferenţiază prin buchetul de flori albe, miasmă de pâine prăjită şi fructe coapte (prune mirabelle, piersici).

    GUST: Un vin cu accente fructate si aciditate mică, pentru o degustare prelungită şi satisfacătoare, la temperatura recomandată.

    TEMP. DE SERVIRE: 12-14 ºC.

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mese de nota 10, alături de foie gras, ştiucă, crustacee în sos, tocană, cârnăciori şi brânzeturi (în special Munster şi Roquefort).
    229,08 RON
  • Regnard - Chablis Grand Regnard blanc 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Regnard - Chablis Grand Regnard blanc 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Regnard - Chablis Grand Regnard blanc 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    PRODUCATOR / PODGORIE: REGNARD
    ANUL DE RECOLTA: 2018
    REGIUNE / TARA: A.O.C. CHABLIS / BOURGOGNE / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
    VOL. ALC.: 12.5%

    VIN ALB SEC.

    ASPECT: Stralucitor. de o buna limpiditate, de o culoare placuta de un galben pai cu reflexii aurii.

    MIROS: Foarte complex, puternic fructat, arom de fructe exotice si arome florale, sustinute de note de nuci.

    GUST: Elegant, proaspăt, rotund şi bine structurat, susţinut de arome deosebit de persistente fructate, de mere golden supracoapte, ananas, banane, pepene galben si mango; un vin onctuos de aciditate mica, de un gust remanent lung, mineral si placut de citrice.

    ASOCIERE CULINARA: Langa preparate din carne de peste crud (Carpaccio de peste spada, Tartar de somon) sau la grill, servit cu polenta, legume sote sau salata proaspata. Langa homar cu ristotto de legume, sushi sau sashimi din peste gras, si la finalul mesei cu branzeturi rafinate, maturate, tari si semitari (Provolone, Pecorino Romano, Gouda) servite cu nici si mere, pere si caise uscate.

    TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare; se serveste in pahare mari de vin rosu, de tip Bourgogne)
    209,44 RON
  • Louis Latour - Chablis 1er Cru 2017 - 0.75 L, Alc: 13%

    Louis Latour îşi culege strugurii din insula Chablis, aflată în partea de nord a regiunii viticole Burgundia, la jumătatea distanţei dintre oraşele Dijon şi Paris. Cu toate că strugurii din Chablis sunt cultivaţi pe hectare întregi, în această parte a ţării cultura a scăzut la 5% din suprafața existentă în urmă cu 100 de ani. Toate aceste schimbări din viticultura franceză par să funcţioneze în favoarea vinului produs. Datorită producţiei limitate, vinul alb de Chardonnay din Chablis a devenit un favorit printre cei care preferă o licoare albă din soi peren.


    ASPECT: Culoare galben pal, strălucitor, inconfundabil, oferit de soiul Chardonnay şi procesul de vinificare.

    MIROS: Premier Cru are un buchet minunat, împrumutat cu măsură, din flori şi fructe din culturi locale (pere), şi fructe exotice (papaya).

    GUST: Gustul desăvârşeşte experinţa. Florile şi fructele aduc un gust amplu, prospeţime cu un adaos minimalist de fructe citrice şi clorofilă. Se simt şi sărurile minerale din calcarul Burgundiei, format în erele geologice îndepărtate.

    TEMPERATURA DE SERVIRE: 12-14 ºC.

    ASOCIERE CULINARA: Louis Latour ne oferă un Chablis potrivit bucătăriei europene: brânză moale și tare, preparate din carne de porc, tocană, pește, scoici și alte delicatese pescărești.
    148,75 RON
  • Henri Bourgeois - Les Baronnes Sancerre blanc 2016 - 0.75 L, Alc: 13%

    Familia Bourgeois se află la cea de-a zecea generație de suflete pasionate și dedicate producției de vinuri unice din soiurile Sauvignon Blanc și Pinot Noir. Cele două vinuri care aduc faimă și mândrie în micul sâtuc Chavignol, sunt obținute din zonele Sancerre și Pouilly-Fumé, aflate în regiunea viticolă din Valea Loarei. Aici se lucrează la un mozaic format din multe parcele cu viță de vie, însă fiecare parcelă este delimitată și lucrată cu respect față de caracteristicile sale, oferite de solul îmbogățit încă din era Kimmerigdian (Jurassic).

    ASPECT: Un vin plăcut cu nuanță galben-auriu.

    MIROS: Les Baronnes împărtășește o mireasmă delicată din pulpă de fructe albe și citrice, urmată de buchetul specific acestui soi.

    GUST: După miros, gustul reiterează prestanța unui vin unic, cu ajutorul fructelor exotice (grapefruit, pepene, mango, litchi), și a mineralelor din pământul argilo-calcaros, care aduc acel finish prelungit.

    TEMPERATURA DE SERVIRE: 10-12 ºC.

    ASOCIERE CULINARA: Un Sauvignon Blanc ce poate fi servit sec, cu eperitive din faimoasa brânză de capră produsă în Chavignol, rulou de biban garnisit cu amestec de condimente și ierburi indiene (curry), pește și scoici cu mango.
    119,00 RON
  • Louis Latour - Chassagne-Montrachet 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chassagne-Montrachet este un nume de referință în industria producătorilor de vin francez. Vița de Chardonnay din care se obține acest vin se află la sud de Puligny-Montrachet, în zona Côte de Beaune a regiunii viticole Burgundia. Ciorchinii de Chardonnay sunt recoltați de pe parcelele cu cea mai mare expunere la soare, unde boabele au ajuns la maturitate deplină și sunt coapte la nivelul optim, prevăzut în procesul de vinificare.


    ASPECT: Soarele Burgundiei și grija oferită în etapele tradiționale de vinificare, respectate de Louis Latour oferă acestui vin un frumos auriu pal, pus în evidență ușor de sticla originală a producătorului.

    MIROS: Un Chardonnay francez este întotdeauna sofisticat, mulțumită notelor florale, așezate cuminte într- un buchet în care vom găsi și note de miere obținută din flori de acacia.

    GUST: Vinul este sofisticat dar și îndrăzneț atunci când bolta palatină întâlnește gustul puternic de fructe tropicale, ce par să aibă voința de a rămâne în post gust, mult timp după trecerea licorii.

    TEMPERATURA DE SERVIRE: 12-14 ºC.

    ASOCIERE CULINARA: Este potrivit pentru brânzeturile de capră, pește și alte delicatese din ape sărate (scoici).
    351,05 RON
  • Regnard - Chassagne Montrachet blanc 2002 - 0.75L, Alc: 13% Regnard - Chassagne Montrachet blanc 2002 - 0.75L, Alc: 13%

    Regnard - Chassagne Montrachet blanc 2002 - 0.75L, Alc: 13%

    PRODUCATOR / PODGORIE: REGNARD
    ANUL DE RECOLTA: 2002
    REGIUNE / TARA: A.O.C. CHASSAGNE MONTRACHET GRAND CRU / BOURGOGNE / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
    VOL. ALC.: 13%

    VIN ALB SEC.

    ASPECT: Stralucitor de o culoare imbietoare de un galben intens auriu.

    MIROS: Foarte complex, placut fructat de fructe exotice (ananas, banane, mango) si arome florale, de soc, completate de note de alune de pamant.

    GUST: Foarte elegant si mineral, fructat, de mango, ananas, banane, pepene galben (honey dew si cantalopue); un vin onctuos si untos de aciditate medie, cu un gust final, remanent lung, lemnos si placut de cedru si vanilie.

    ASOCIERE CULINARA: Langa preparate din peste, crustacee (picioare de crab sau homar) servit cu untdelemn fierbinte, sau fructe de mare la tigaie in vin alb, cu paste (penne, tagiatelle, fussilli) cu sosuri albe si ciuperci de cultura. La finele mesei, langa branzeturi fine tari si semitari (Adelost, Saint Agur, Reblochon) cu nuci caju, struguri albi proaspeti si mere golden uscate.

    TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare; se serveste in pahare mari de vin rosu, de tip Bourgogne)
    362,59 RON
  • Regnard - Chevalier Montrachet Grand Cru blanc 2003 - 0.75L, Alc: 13% Regnard - Chevalier Montrachet Grand Cru blanc 2003 - 0.75L, Alc: 13%

    Regnard - Chevalier Montrachet Grand Cru blanc 2003 - 0.75L, Alc: 13%

    PRODUCATOR / PODGORIE: REGNARD
    ANUL DE RECOLTA: 2003
    REGIUNE / TARA: A.O.C. CHEVALIER MONTRACHET GRAND CRU / BOURGOGNE / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
    VOL. ALC.: 13.%

    VIN ALB SEC.

    ASPECT: Stralucitor, de o culoare imbietoare de un galben auriu.

    MIROS: Elegant, complex, intens fructat de fructe exotice si intens floral, de soc si iasomie.

    GUST: Rafinat, fructos de pere, ananas, banane, pepene galben si citrice; un vin onctuos de aciditate medie, cu un gust final, remanent lung, placut si mineral.

    ASOCIERE CULINARA: Poate fi un excelent aperitiv, sau langa salate exotice usoare de vara, cu fructe, cu file de peste (somon, biban de mare) si fructe de mare, cu raci fierti, midii sau vongole in vina alb, servite simplu sau trase la tigaie cu tagliatelle.

    TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare; se serveste in pahare mari de vin rosu, de tip Bourgogne)
    1.989,68 RON
  • Regnard - Saint Veran le Pavillon blanc 2007 - 0,75L, Alc: 13% Regnard - Saint Veran le Pavillon blanc 2007 - 0,75L, Alc: 13%

    Regnard - Saint Veran le Pavillon blanc 2007 - 0,75L, Alc: 13%

    PRODUCATOR / PODGORIE: REGNARD
    ANUL DE RECOLTA: 2007
    REGIUNE / TARA: A.O.C. SAINT VERAN / BOURGOGNE / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
    VOL. ALC.: 13%

    VIN ALB SEC.

    ASPECT: De o culoare seducatoare de un galben pal cu note aurii.

    MIROS: Complex elegant si proaspat, placut fructat, arome de fructe exotice si arome florale, sustinute de note de lemnozitate si vegetale.

    GUST: Proaspăt, bine echilibrat, expresiv şi fructuos cu note de pepene galben, pere şi piersici, ce se amestecă cu notele untoase şi minerale. Gustul este fin şi suplu, catifelat si de o corpolenta mare. Finalul are o prospeţime încântătoare cu o remanenta de nuca.

    ASOCIERE CULINARA: Langa carne alba, de pui, de peste gras sau piept de curcan pregatita pe la cuptor in hartie de gatit sau in folie, cu legume si citrice. Este excelent langa fructe de mare trase la tigaie cu risotto, sau paella de fructe de mare. La finalul mesei, este excelent cu branzeturi tari si semitari (grana Padano, Cheddar, Monterey Jack) cu fructe proaspete, struguri, pere galbene si migdale.

    TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare; se serveste in pahare mari de vin rosu, de tip Bourgogne)
    16,66 RON
  • Regnard - Chablis Regnard 1-er Cru, Vaillons blanc 2010 - 0,75L, Alc: 13% Regnard - Chablis Regnard 1-er Cru, Vaillons blanc 2010 - 0,75L, Alc: 13%

    Regnard - Chablis Regnard 1-er Cru, Vaillons blanc 2010 - 0,75L, Alc: 13%

    PRODUCATOR / PODGORIE: REGNARD
    ANUL DE RECOLTA: 2010
    REGIUNE / TARA: 1ER CRU VAILLON / A.O.C. CHABLIS / BOURGOGNE / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
    VOL. ALC.: 13%

    VIN ALB SEC.

    ASPECT: Luminos de o buna limpiditate, de o culoare surprinzatoare de un galben pal cu note aurii.

    MIROS: Complex si proaspat, puternic fructat, arome de fructe exotice si arome florale, sustinute de note elegante lemnoase.

    GUST: Proaspăt, rotund şi bine echilibrat, susţinut de arome persistente fructate, de ananas, banane, mere si pere galbene, pepene galben si mango; un vin onctuos de aciditate scazuta, de un gust remanent lung, mineral si placut de fructe citrice.

    ASOCIERE CULINARA: Se serveste cu carne de pui, peste gras sau piept de curcan pregatita pe grill sau pe gratar, pe un pat de legume de sezon in salate antreu cu sosuri usoare de iaurt sau smantana degresata. Este foarte bine pus in valoare langa fructe de mare trase in unt si vin alb la tigaie cu paste (Fusilli, Penne, Spaghetti) si parmezan. La finalul mesei, este excelent cu branzeturi tari si semitari (Manchego, Cheddar, Abbaye de Belloc) cu fructe proaspete, caise, piersici si arahide crude.

    TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare; se serveste in pahare mari de vin rosu, de tip Bourgogne)
    82,37 RON
  • Vinarte - Cuvee D`excellence Riesling 2014 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    O apariţie limpede, strălucitoare, cu o culoare galben pai cu reflexii verzui. Nasul e fin, citric, completat de arome florale de lămâiţă şi salcâm. Mineralitate plăcută care completează frumos gustul sec, uşor acid, cu post-gust prelung. Excelent după o învechire de 2-3 ani.
  • De Ladoucette - Baron de L blanc 2009 - 0.75L, Alc: 12.5% De Ladoucette - Baron de L blanc 2009 - 0.75L, Alc: 12.5%

    De Ladoucette - Baron de L blanc 2009 - 0.75L, Alc: 12.5%

    PRODUCATOR / PODGORIE: DE LADOUCETTE
    ANUL DE RECOLTA: 2009
    REGIUNE / TARA: A.O.C.POUILLY FUME / LORE / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
    VOL. ALC.: 12.5%

    VIN ALB SEC.

    ASPECT: Culoare delicata de galben pal, cu reflexii argintii.

    MIROS: Placut, delicat floral si rafinat vegetal, de bame, praz si ardei gras verde, de iarba proaspat cosita completat de arome minerale.

    GUST: Intens, lejer, elegant, fructat (pere si mere verzi, agrise si grapefruit) si vegetal, seducator, de o corpolenta mica si o aciditate ridicata. Gustul remanent, este lung, citric si mineral.

    ASOCIERE CULINARA: Cu preparate vegan sau lacto-vegetariene, cu sote-uri de legume, risotto cu ciuperci Champignon de cultura si conopida gratinata langa peste slab de balta servit cu sos de lamaie si chives, si de ce nu cu varza de Bruxelles sotata cu bacon prajit. La finalul mesei, langa branzeturi tari si semitari (Swiss Cheese, Bavarian Bergkase, Zamorano) garnisite cu fructe proaspete, struguri, mere verzi, pere, cu fistic si nuci caju.

    TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)
    352,12 RON
  • La Bastide Saint Dominique - Cotes du Rhone blanc 2012 - 0.75L, Alc: 15% La Bastide Saint Dominique - Cotes du Rhone blanc 2012 - 0.75L, Alc: 15%

    La Bastide Saint Dominique - Cotes du Rhone blanc 2012 - 0.75L, Alc: 15%

    PRODUCATOR / PODGORIE: LA BASTIDE SAINT DOMINIQUE
    ANUL DE RECOLTA: 2012
    REGIUNE / TARA: A.O.C. COTES DU RHONE / VALLEE DU RHONE / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: VIOGNIER / GRENACHE BLANC / CLAIRETTE
    VOL. ALC.: 14%

    VIN ALB SEC.

    ASPECT: Are o culoare de un galben pai cu inflexiuni aurii.

    MIROS: Imbietor, intens vegetal, de brocoli si ardei gras verde, fructat, distinct de o caracteristica de citrice, distinct de fructul pasiunii si o aroma subtila de nucsoara.

    GUST: Molatec si untos, de o acididate medie, un vin placut cu note vegetale si fructate (mere golden, ananas)completate de o nuanta de mineralitate.

    ASOCIERE CULINARA: Un adevarat 'prieten' pentru pentru rulouri de carne de porc sau pui umplute cu legume, terina de legume, tocanita de pipote si inimi, placinta de praz si sparanghel, muschiulet de porc in vin alb cu fenicul si rozmarin, ratatouille si platouri de branzeturi tari si semitari. Perfect langa paste cu sos alb si Champignon.

    TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)
    9,52 RON
  • Crama Carastelec - Vinca - Rhein Resling 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Numele își are originea în VIN + Carastelec, simbolul ales este floarea stilizată a saschiului Vinca Minor, care înfloreşte în pădurile învecinate.

    Vinificare
    Recoltare manuală la maturare deplină, prin presare directă a ciorchinelor și a boabelor. Fermentație şi maturare în cisterne de inox la temperatură controlată timp de 12 luni.

    Descrierea vinului
    Culoarea galbenă de lămâie se regăsește în mirosul captivant de lime, ghimbir și flori de caprifoi. Armonia gustului de pere crocante, piersici albe și miere, împreună cu notele de citrice şi ierboase, ne oferă o combinație îmbietoare de arome complexe, susţinute de aciditatea bine integrată a vinului. Postgustul elegant de ulei de citrice și arome minerale, ne oferă un vin răcoritor, complex și versatil, care se asociază bine cu salate, pește, carne de porc sau mâncăruri asiatice picante.

    Temperatura de servire: 6-8 °C

    Asocieri culinare: Preparate asiatice picante, sushi, ierburi fine, raţă sau alte cărnuri afumate, fondue.

    Bine de ştiut!
    Rieslingul a fost amintit prima dată într-o carte despre ierburi scris de Hieronymus Bock în 1546. Denumirea de Riesling de Rhin provine de la locul de origine al soiului, acesta având originea în Germania, pe dealurile de pe malul Rhinului.
  • Allegrini - Soave doc, bianco 2014 - 0.75L, Alc: 12.5% Allegrini - Soave doc, bianco 2014 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Allegrini - Soave doc, bianco 2014 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Vin alb strălucitor de culoare galben pai cu nuanţe verzui. Delicat cu note aromatice de pere, tipice pentru Pinot. Aroma este bine-echilibrată, proaspătă şi savuroasă. Maturarea în lemn de stejar tradiţional pentru 4luni şi apoi în cuve din oţel inoxidabil. Recomandări culinare: este un vin excelent atât cu peşte de apă dulce cât şi peşte de mare, având în vedere structura sa, poate fi deasemenea asociat cu carne albă.
    54,98 RON
  • Luigi Tacchino - Gavi di Gavi docg, bianco 2015 - 0.75L, Alc: 12% Luigi Tacchino - Gavi di Gavi docg, bianco 2015 - 0.75L, Alc: 12%

    Luigi Tacchino - Gavi di Gavi docg, bianco 2015 - 0.75L, Alc: 12%

    PRODUCATOR / PODGORIE: LUIGI TACCHINO
    ANUL DE RECOLTA: 2015
    REGIUNE / TARA: D.O.C.G. / PIEMONTE / ITALIA
    SOIUL / SOIURILE: CORTESE
    VOL. ALC.:12.5%

    VIN ALB SEC.

    ASPECT: Stralucitor si limpede, de o culoare de un galben pai cu valente delicate verzui.

    MIROS: Fructat de gutui si ananas, pepene galben si mere golden rascoapte, intens mineral, floral de soc.

    GUST: Relativ lejer, foarte proaspat si destul de cremos, un vin de o corpolente medie spre mica, de o buna aciditate si o caracteristica fructoasa de citrice (grapefruit intens, lamaie si lime, pepene galben si pere). Are un gust remanent, final, suculent si citric.

    ASOCIERE CULINARA: Este perfect langa peparate din peste oceanic (in special red snapper si halibut) pregatit la tigaie sau grill si garnisit cu legume proaspete din sezonul de vara, cu fructe de mare gatite dupa bucataria mediteraneeana, si nu in ultimul rand cu tocanita din burta de vita cu fasole alba (pregatita dupa reteta portugheza traditionala in Oporto) sau mult apreciata Tuslama. Se poate servi si ca aperitiv inainte de masa, langa gustari preparate din sunca, parizer, carne de tipar sau rac, branzeturi tari si semitari si legume proaspete si biscuiti/ crackers.

    TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)
    29,33 RON
  • Villa Raiano - Greco di Tufo Vendemia bianco 2014 - 0.75L, Alc: 13% Villa Raiano - Greco di Tufo Vendemia bianco 2014 - 0.75L, Alc: 13%

    Villa Raiano - Greco di Tufo Vendemia bianco 2014 - 0.75L, Alc: 13%

    Vin alb de culoare galben pai, cu o aromă complexă de miere şi caise.
    78,54 RON
  • De Ladoucette - Baron de L blanc 2012 - 0.75L, Alc: 12% De Ladoucette - Baron de L blanc 2012 - 0.75L, Alc: 12%

    De Ladoucette - Baron de L blanc 2012 - 0.75L, Alc: 12%

    PRODUCATOR / PODGORIE: DE LADOUCETTE
    ANUL DE RECOLTA: 2012
    REGIUNE / TARA: A.O.C.POUILLY FUME / LORE / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
    VOL. ALC.: 12.5%

    VIN ALB SEC.

    ASPECT: Culoare delicata de galben pal, cu reflexii argintii.

    MIROS: Placut, delicat floral si rafinat vegetal, de bame, praz si ardei gras verde, de iarba proaspat cosita completat de arome minerale.

    GUST: Intens, lejer, elegant, fructat (pere si mere verzi, agrise si grapefruit) si vegetal, seducator, de o corpolenta mica si o aciditate ridicata. Gustul remanent, este lung, citric si mineral.

    ASOCIERE CULINARA: Cu preparate vegan sau lacto-vegetariene, cu sote-uri de legume, risotto cu ciuperci Champignon de cultura si conopida gratinata langa peste slab de balta servit cu sos de lamaie si chives, si de ce nu cu varza de Bruxelles sotata cu bacon prajit. La finalul mesei, langa branzeturi tari si semitari (Swiss Cheese, Bavarian Bergkase, Zamorano) garnisite cu fructe proaspete, struguri, mere verzi, pere, cu fistic si nuci caju.

    TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)
    294,53 RON
  • Escudo rojo - Sauvignon Blanc 2014 - 0.75L, Alc: 13% Escudo rojo - Sauvignon Blanc 2014 - 0.75L, Alc: 13%

    Escudo rojo - Sauvignon Blanc 2014 - 0.75L, Alc: 13%

    PRODUCATOR / PODGORIE: BARON PHILIPPE ROTHSCHILD
    REGIUNE / TARA: VALLE DE CASABLANCA / CHILE
    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
    33,78 RON
Pagina:
  1. 10
  2. 11
  3. 12
  4. 13
  5. 14
Grilă Listă