Vin linistit
Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.
Clasificare vinurilor in functie de culoare:
- Vinuri albe;
- Vinuri rose;
- Vinuri rosii.
Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir, sau vinurile rose). Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.
Stiati ca inlaturand pielita boabelor de strugurilor, corpul boabelor arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...
Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:
- vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;
- vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;
- demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;
- dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.
Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:
- Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.
- Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.
- Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.
Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,
La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.
La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putineMomentan Cumpărați după:
- Tip strugure: Chardonnay Eliminare
-
Purcari - Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%
Fondat in 1827 Chateau Purcari reprezinta unul dintre cele mai valoroase si renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curtile Regale din Europa de peste 150 de ani. Prima sa medalie de Aur a fost acordata in 1878 la Expozitia Mondiala de la Paris, cand expertii francezi au fost profund impresionati de aroma bogata si culoarea intensa a lui Negru de Purcari, care a depasit chiar vinurile Bordeaux. De-a lungul timpului, vinurile Purcari au castigat peste 300 de medalii si distinctii la cele mai prestigioase concursuri internationale ca Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge International du Vin, precum si recunoasterea Casei Regale a Marii Britanii.
Chardonnay de Purcari va ramane pentru totdeauna regele vinurilor albe: superb, distins si intens.
ASPECT: Auriu deschis, cu nuante de chihlimbar.
MIROS: Note intense de fructe exotice, invaluite in accente florale.
GUST: Plin, opulent, este complex, cu note de migdala si vanilie, fiind urmat de un postgust prelung, dominat armonios de nuante de maturare.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 10-12 °C.
ASOCIERE CULINARA: Vinul se potriveste foarte bine alaturi de alaturi de branzeturi proaspete, ca aperitiv sau alaturi de salate de crudităţi sau preparate pe baza de carne de peste.34,03 RON Începând cu: 31,99 RON -
Regnard - Macon Lugny - Chardonnay 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC
Macon Lugny este produs în zona rurală Macon, formată din 43 de sate. Vinul comercializat sub această denumire de origine controlată este obţinut din culturi ce se întind pe aproximativ 615 hectare (1.520 acri). Dintr-un singur hectar se obţin 6000 de litri de vin, ce iau calea pivniţelor şi cramelor în care maeştrii francezi le oferă o identitate aparte.
ASPECT: Vin de culare galben pai, uşor verzui.
MIROS: Mirosul este dominat de flori albe, muşeţel, grapefruit şi alune de Pecan.
GUST: Pentru acest vin gusturile sunt într-adevăr discutate. La o degustare în tihnă se simte amestecul de lămâie, miere, ghimbir, unt din butoaiele de stejar, folosite la maturare, şi finish cules din ierburi aromatice.
TEMP. DE SERVIRE: 8-10 ºC.
ASOCIERE CULINARĂ: Macon-Lugny este un vin pentru sezonul cald. Oricând doriţi să încercaţi acest Chardonnay, îl puteţi savura din plin alături de aperitive reci, foie gras, porc, pui, peşte, fructe de mare şi desert cu ciocolată.111,27 RON -
Regnard - Petit Chablis 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC
Petit Chablis este unul dintre cele şapte vinuri albe din soiul Chardonnay, plantat de peste 25 de ani în zona desemnată Chablis, localizată în regiunea Burgundia, din Estul Franţei. Vinificarea pentru sortimentele din soi alb se realizează prin fermentaţie alcoolică şi malolactică în rezervoare din oţel inoxidabil, pentru a reduce aciditatea şi a oferi complexitate organoleptică.
ASPECT: Petit Chablis este, asemenea fraţilor săi, un vin de culoare galben pai, clar şi intens.
MIROS: Un vin intens şi aromatic ce necesită o atenţie şi relaxare pentru a-şi dezvălui notele de fruct exotic şi piatră albă, extrase din straturile de sol îmbogăţite de erele geologice îndepărtate.
GUST: Gust uleios şi fructat, ce oferă prospeţime şi savoare. Fructele prezente în miros reapar, împreunate cu fructe citrice şi atingeri de mentă proaspătă. Sfârşitul experienţei ne reaminteşte că suntem în prezenţa unii vin sec cu post gust ce se menţine mult timp după ce licoarea a părăsit papilele gustative.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12 ºC.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay ce merită păstrat pentru meniuri cu peşte, fructe de mare, creveţi, calamar la grătar, caracatiță, sepie, scoici la grătar şi plăcinte din bucătaria franceză, cu carne de peşte şi diferite amestecuri pescăreşti.117,81 RON -
Regnard - Retour des Flandres Bourgogne, alb 2018 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC
„Întoarcerea din Flandre” este cu siguranţă un vin pentru întreaga Europa, creat de casa baronului de Ladoucette, din soiul Chardonnay, crescut în regiunea viticolă Burgundia. Fie că se referă la un triumf al poporului francez, rămas în cărţile de istorie, ori o întamplare notabilă din viaţa a nobililor legaţi de brand-ul Regnard, acest sortiment îşi poate câştiga usor locul printre cele mai bune vinuri franceze din soiul Chardonnay.
ASPECT: În sticla originală sau în paharul preferat, acest vin dezvăluie o culoare atrăgătoare de galben pai, intens.
MIROS: Retour des Flandres atrage prin aroma corpolentă, definită de esenţele de fructe, inclusiv pere, mere şi fructele exotice de Acai, ce îşi au originea în pădurea tropicală a Amazonului.
GUST: Gustul duce cu gândul la prospeţime, din fructe, din miere şi unt, două ingrediente câştigate în procesele de producţie şi maturare, realizate, asemenea celorlalte sortimente, cu spirit analitic, rigoare şi tradiţie.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12 ºC.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de preparate simple, cum ar fi piept de pui cu sos de lămâie şi migdale, sau alte preparate din peşte şi scoici şi creveţi.117,81 RON -
Regnard - Chablis Saint Pierre 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC
Saint Pierre face parte din vinurile Regnard, obţinute din soiul Chardonnay, cultivat într-un microclimat de excepţie ce oferă vinuri cu virtuţi câştigate în timp din solul fertil, procesul de recoltare, selecţie şi vinificare.
ASPECT: Chardonnay de culoare deschisă și luminoasă, cu reflecții de aur.
MIROS: Saint Pierre degajă parfumul natural al boabelor de Chardonnay, acompaniat de citrice şi caise, unite cu note subtile de unt.
GUST: Gustul este o un amalgam decent, manifestat printr-o aciditate scăzută, un procent de minerale răspândite armonios, arome de flori albe, fructe uscate şi migdale.
TEMP. DE SERVIRE: 8-10 ºC.
ASOCIERE CULINARĂ: Regnard Saint Pierre este vinul potrivit pentru multe dintre bucătăriile Europei: bucate din porc, peşte (somon, ton), scoici, brânzeturi moi şi tari.163,63 RON -
Regnard - Montagny Chardonnay 2014 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2014
REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC
Montagny provine din regiunea viticolă Burgundia, unde se culeg anual struguri din soiul Chardonnay, ce îşi primeşte identitatea prin maturare şi păstrare în cele mai bune condiţii, asigurate de maeştrii baronului Patrick de Ladoucette.
ASPECT: Galben pai clar, cu accente verzui.
MIROS: Chardonnay este soiului înzestrat de natură cu un miros proaspăt şi energic. In acest caz, un soi crescut în terrroir-ul Burgundiei, care îşi păstrează parfumul natural şi primordial de fructe verzi.
GUST: Montagny este un vin pe care francezii s-au străduit să îl creeze pentru gusturile elegante ale iubitorilor de Chardonnay: un vin uşor sărat (din minerale), fructat (mere, pere, piersici), cu o tentă condimentată, uşor de acoperit în post gustul unei degustări ocazionale.
TEMP. DE SERVIRE: 12 ºC.
ASOCIERE CULINARĂ: Brânzeturi moi de capră şi de vacă, peşte cu ierburi aromatice, preparate cu pui, curcan.183,26 RON -
Regnard - Pouilly Fuisse L’Ancien Prieure 2017 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC
Casa Regnard este una dintre cele mai vechi şi mai prestigioase case de Burgundia, apreciată pentru calitatea şi originalitatea vinurilor albe. Domeniul pe care se cultiva soiul de Chardonnay pentru vinurile fine Pouilly Fuisse, provine din parcelele cu acelaşi nume cunoscute din 1755 sub numele de Clos de Pavillion.
ASPECT: Vinul de culoare galben pai, cu reflexii verzui, rezultată din procesul de filtrare şi depozitare.
MIROS: Buchetul acestui Pouilly Fuisse din 2017 denotă un compus extravagant de flori galbene, fructe, miere, iarba prospăt tăiată şi cedru.
GUST: Gustul este proaspăt şi revigorant, graţie mineralelor extrase din solul calcaros, specific regiunii viticole din Burgundia.
TEMP. DE SERVIRE: 8-10 ºC.
ASOCIERE CULINARĂ: Aperitive din peşte afumat, peşte prăjit, paste cu peşte, paste cu sos din legume, peşte sau scoici aburite.196,35 RON -
Regnard - Chassagne Montrachet Grand Cru 2014 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2014
REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC
Brand-ul Regnard, din regiunea Bourgogne, Franța, are o tradiţie de aproape 160 de ani in producţia de vinuri albe, din soiul Chardonnay. Strugurii din care sunt obţinute vinurile Regnard sunt ierarhizate în funcţie de straturile de sol Kimmeridgian şi Portlandian. Solul Kimmeridgian oferă fructului şi, implicit, vinului obţinut, mineralele extrase din carbonat din calciu, format din perioada Jurassicului, iar Portlandian oferă un strugure fară minerale, dar bogat in arome de fructe.
ASPECT: Chassagne Montrachet este un vin alb, de o claritate impresionantă, fidel popularităţii câştigate în rândul iubitorilor de Chardonnay.
MIROS: Un buchet elegant format din arome intense de fructe coapte şi minerale, însuşite din terroir-ul milenar al Franţei.
GUST: De la prima degustare vinul este fidel aromei bogate. Este cremos cu un post gust lemnos, fructat, balansat de o aciditate scăzută.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12 ºC.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de Chardonnay potrivit meniurilor cu pui gătit în stil vânătoresc, feluri principale de peşte (file de somon), gătite la cuptor, cu verdeţuri, sau ierburi aromate.667,59 RON -
Domaine Grossot - Chablis BIO 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: Bourgogne / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: Chardonnay
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC
Parcelele domeniilor Grossot sunt situate în localitățile Fleys, Chichée și Fontenay, orientate spre nord și nord-vest. Culturile Grossot oferă struguri bogați din soiul Chardonnay, pentru producția unui vin de calitate superioară, de peste 35 de ani.
ASPECT: După așezare, fermentație și maturare, vinul filtrat are culoare pal-gălbuie, limpede.
MIROS: Note prelungite de flori de lămâie verde, cu o tentă de granit umed.
GUST: După o maturare de câteva luni în sticle, acest Chablis oferă o prospețime frumoasă, câștigată din fuziunea aromelor de fructe, flori albe și minerale extrase de vița soiului Chardonnay.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12 ºC.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Chablis generos cu preparatele din porc, pește (somon, ton), scoici și diferite tipuri de brânzeturi.137,45 RON -
Domaine H&G Buisson - Sous la Chateau blanc BIO 2017 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC
Sous le Chateau vine din pitorescul şi fermecatorul Saint-Romain, acolo unde familia Buisson cultivă viţă de vie din secolul al XII-lea. Vinul de Chardonnay este obţinut din viticultura organică, realizată prin culegerea manuală a ciorchinilor, depozitare în lăzi şi maturare naturală.
ASPECT: Vin galben pai cu tentă verzuie, clar.
MIROS: Un Chardonnay classic, ce se diferenţiază prin buchetul de flori albe, miasmă de pâine prăjită şi fructe coapte (prune mirabelle, piersici).
GUST: Un vin cu accente fructate si aciditate mică, pentru o degustare prelungită şi satisfacătoare, la temperatura recomandată.
TEMP. DE SERVIRE: 12-14 ºC.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mese de nota 10, alături de foie gras, ştiucă, crustacee în sos, tocană, cârnăciori şi brânzeturi (în special Munster şi Roquefort).229,08 RON -
Regnard - Chablis Grand Regnard blanc 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: REGNARD
ANUL DE RECOLTA: 2018
REGIUNE / TARA: A.O.C. CHABLIS / BOURGOGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC.
ASPECT: Stralucitor. de o buna limpiditate, de o culoare placuta de un galben pai cu reflexii aurii.
MIROS: Foarte complex, puternic fructat, arom de fructe exotice si arome florale, sustinute de note de nuci.
GUST: Elegant, proaspăt, rotund şi bine structurat, susţinut de arome deosebit de persistente fructate, de mere golden supracoapte, ananas, banane, pepene galben si mango; un vin onctuos de aciditate mica, de un gust remanent lung, mineral si placut de citrice.
ASOCIERE CULINARA: Langa preparate din carne de peste crud (Carpaccio de peste spada, Tartar de somon) sau la grill, servit cu polenta, legume sote sau salata proaspata. Langa homar cu ristotto de legume, sushi sau sashimi din peste gras, si la finalul mesei cu branzeturi rafinate, maturate, tari si semitari (Provolone, Pecorino Romano, Gouda) servite cu nici si mere, pere si caise uscate.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare; se serveste in pahare mari de vin rosu, de tip Bourgogne)209,44 RON -
Regnard - Chablis, Grand Regnard, blanc Magnum 2018 - 1.5L, Alc: 12.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: REGNARD
ANUL DE RECOLTA: 2018
REGIUNE / TARA: A.O.C. CHABLIS / BOURGOGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC.
ASPECT: Stralucitor. de o buna limpiditate, de o culoare placuta de un galben pai cu reflexii aurii.
MIROS: Foarte complex, puternic fructat, arom de fructe exotice si arome florale, sustinute de note de nuci.
GUST: Elegant, proaspăt, rotund şi bine structurat, susţinut de arome deosebit de persistente fructate, de mere golden supracoapte, ananas, banane, pepene galben si mango; un vin onctuos de aciditate mica, de un gust remanent lung, mineral si placut de citrice.
ASOCIERE CULINARA: Langa preparate din carne de peste crud (Carpaccio de peste spada, Tartar de somon) sau la grill, servit cu polenta, legume sote sau salata proaspata. Langa homar cu ristotto de legume, sushi sau sashimi din peste gras, si la finalul mesei cu branzeturi rafinate, maturate, tari si semitari (Provolone, Pecorino Romano, Gouda) servite cu nici si mere, pere si caise uscate.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare; se serveste in pahare mari de vin rosu, de tip Bourgogne)431,97 RON -
Regnard - Chablis, Grand Regnard, blanc Magnum 2016 - 1.5L, Alc: 12.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: REGNARD
ANUL DE RECOLTA: 2015
REGIUNE / TARA: A.O.C. CHABLIS / BOURGOGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC.
ASPECT: Stralucitor. de o buna limpiditate, de o culoare placuta de un galben pai cu reflexii aurii.
MIROS: Foarte complex, puternic fructat, arom de fructe exotice si arome florale, sustinute de note de nuci.
GUST: Elegant, proaspăt, rotund şi bine structurat, susţinut de arome deosebit de persistente fructate, de mere golden supracoapte, ananas, banane, pepene galben si mango; un vin onctuos de aciditate mica, de un gust remanent lung, mineral si placut de citrice.
ASOCIERE CULINARA: Langa preparate din carne de peste crud (Carpaccio de peste spada, Tartar de somon) sau la grill, servit cu polenta, legume sote sau salata proaspata. Langa homar cu ristotto de legume, sushi sau sashimi din peste gras, si la finalul mesei cu branzeturi rafinate, maturate, tari si semitari (Provolone, Pecorino Romano, Gouda) servite cu nici si mere, pere si caise uscate.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare; se serveste in pahare mari de vin rosu, de tip Bourgogne)412,33 RON -
Louis Latour - Chablis 1er Cru 2017 - 0.75 L, Alc: 13%
Louis Latour îşi culege strugurii din insula Chablis, aflată în partea de nord a regiunii viticole Burgundia, la jumătatea distanţei dintre oraşele Dijon şi Paris. Cu toate că strugurii din Chablis sunt cultivaţi pe hectare întregi, în această parte a ţării cultura a scăzut la 5% din suprafața existentă în urmă cu 100 de ani. Toate aceste schimbări din viticultura franceză par să funcţioneze în favoarea vinului produs. Datorită producţiei limitate, vinul alb de Chardonnay din Chablis a devenit un favorit printre cei care preferă o licoare albă din soi peren.
ASPECT: Culoare galben pal, strălucitor, inconfundabil, oferit de soiul Chardonnay şi procesul de vinificare.
MIROS: Premier Cru are un buchet minunat, împrumutat cu măsură, din flori şi fructe din culturi locale (pere), şi fructe exotice (papaya).
GUST: Gustul desăvârşeşte experinţa. Florile şi fructele aduc un gust amplu, prospeţime cu un adaos minimalist de fructe citrice şi clorofilă. Se simt şi sărurile minerale din calcarul Burgundiei, format în erele geologice îndepărtate.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 12-14 ºC.
ASOCIERE CULINARA: Louis Latour ne oferă un Chablis potrivit bucătăriei europene: brânză moale și tare, preparate din carne de porc, tocană, pește, scoici și alte delicatese pescărești.148,75 RON -
Louis Latour - Chassagne-Montrachet 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%
Chassagne-Montrachet este un nume de referință în industria producătorilor de vin francez. Vița de Chardonnay din care se obține acest vin se află la sud de Puligny-Montrachet, în zona Côte de Beaune a regiunii viticole Burgundia. Ciorchinii de Chardonnay sunt recoltați de pe parcelele cu cea mai mare expunere la soare, unde boabele au ajuns la maturitate deplină și sunt coapte la nivelul optim, prevăzut în procesul de vinificare.
ASPECT: Soarele Burgundiei și grija oferită în etapele tradiționale de vinificare, respectate de Louis Latour oferă acestui vin un frumos auriu pal, pus în evidență ușor de sticla originală a producătorului.
MIROS: Un Chardonnay francez este întotdeauna sofisticat, mulțumită notelor florale, așezate cuminte într- un buchet în care vom găsi și note de miere obținută din flori de acacia.
GUST: Vinul este sofisticat dar și îndrăzneț atunci când bolta palatină întâlnește gustul puternic de fructe tropicale, ce par să aibă voința de a rămâne în post gust, mult timp după trecerea licorii.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 12-14 ºC.
ASOCIERE CULINARA: Este potrivit pentru brânzeturile de capră, pește și alte delicatese din ape sărate (scoici).351,05 RON -
Regnard - Chassagne Montrachet blanc 2002 - 0.75L, Alc: 13%
PRODUCATOR / PODGORIE: REGNARD
ANUL DE RECOLTA: 2002
REGIUNE / TARA: A.O.C. CHASSAGNE MONTRACHET GRAND CRU / BOURGOGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC.
ASPECT: Stralucitor de o culoare imbietoare de un galben intens auriu.
MIROS: Foarte complex, placut fructat de fructe exotice (ananas, banane, mango) si arome florale, de soc, completate de note de alune de pamant.
GUST: Foarte elegant si mineral, fructat, de mango, ananas, banane, pepene galben (honey dew si cantalopue); un vin onctuos si untos de aciditate medie, cu un gust final, remanent lung, lemnos si placut de cedru si vanilie.
ASOCIERE CULINARA: Langa preparate din peste, crustacee (picioare de crab sau homar) servit cu untdelemn fierbinte, sau fructe de mare la tigaie in vin alb, cu paste (penne, tagiatelle, fussilli) cu sosuri albe si ciuperci de cultura. La finele mesei, langa branzeturi fine tari si semitari (Adelost, Saint Agur, Reblochon) cu nuci caju, struguri albi proaspeti si mere golden uscate.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare; se serveste in pahare mari de vin rosu, de tip Bourgogne)362,59 RONStoc epuizat
-
Regnard - Chevalier Montrachet Grand Cru blanc 2003 - 0.75L, Alc: 13%
PRODUCATOR / PODGORIE: REGNARD
ANUL DE RECOLTA: 2003
REGIUNE / TARA: A.O.C. CHEVALIER MONTRACHET GRAND CRU / BOURGOGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13.%
VIN ALB SEC.
ASPECT: Stralucitor, de o culoare imbietoare de un galben auriu.
MIROS: Elegant, complex, intens fructat de fructe exotice si intens floral, de soc si iasomie.
GUST: Rafinat, fructos de pere, ananas, banane, pepene galben si citrice; un vin onctuos de aciditate medie, cu un gust final, remanent lung, placut si mineral.
ASOCIERE CULINARA: Poate fi un excelent aperitiv, sau langa salate exotice usoare de vara, cu fructe, cu file de peste (somon, biban de mare) si fructe de mare, cu raci fierti, midii sau vongole in vina alb, servite simplu sau trase la tigaie cu tagliatelle.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare; se serveste in pahare mari de vin rosu, de tip Bourgogne)1.989,68 RONStoc epuizat
-
Regnard - Saint Veran le Pavillon blanc 2007 - 0,75L, Alc: 13%
PRODUCATOR / PODGORIE: REGNARD
ANUL DE RECOLTA: 2007
REGIUNE / TARA: A.O.C. SAINT VERAN / BOURGOGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC.
ASPECT: De o culoare seducatoare de un galben pal cu note aurii.
MIROS: Complex elegant si proaspat, placut fructat, arome de fructe exotice si arome florale, sustinute de note de lemnozitate si vegetale.
GUST: Proaspăt, bine echilibrat, expresiv şi fructuos cu note de pepene galben, pere şi piersici, ce se amestecă cu notele untoase şi minerale. Gustul este fin şi suplu, catifelat si de o corpolenta mare. Finalul are o prospeţime încântătoare cu o remanenta de nuca.
ASOCIERE CULINARA: Langa carne alba, de pui, de peste gras sau piept de curcan pregatita pe la cuptor in hartie de gatit sau in folie, cu legume si citrice. Este excelent langa fructe de mare trase la tigaie cu risotto, sau paella de fructe de mare. La finalul mesei, este excelent cu branzeturi tari si semitari (grana Padano, Cheddar, Monterey Jack) cu fructe proaspete, struguri, pere galbene si migdale.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare; se serveste in pahare mari de vin rosu, de tip Bourgogne)16,66 RONStoc epuizat
-
Regnard - Chablis Regnard 1-er Cru, Vaillons blanc 2010 - 0,75L, Alc: 13%
PRODUCATOR / PODGORIE: REGNARD
ANUL DE RECOLTA: 2010
REGIUNE / TARA: 1ER CRU VAILLON / A.O.C. CHABLIS / BOURGOGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC.
ASPECT: Luminos de o buna limpiditate, de o culoare surprinzatoare de un galben pal cu note aurii.
MIROS: Complex si proaspat, puternic fructat, arome de fructe exotice si arome florale, sustinute de note elegante lemnoase.
GUST: Proaspăt, rotund şi bine echilibrat, susţinut de arome persistente fructate, de ananas, banane, mere si pere galbene, pepene galben si mango; un vin onctuos de aciditate scazuta, de un gust remanent lung, mineral si placut de fructe citrice.
ASOCIERE CULINARA: Se serveste cu carne de pui, peste gras sau piept de curcan pregatita pe grill sau pe gratar, pe un pat de legume de sezon in salate antreu cu sosuri usoare de iaurt sau smantana degresata. Este foarte bine pus in valoare langa fructe de mare trase in unt si vin alb la tigaie cu paste (Fusilli, Penne, Spaghetti) si parmezan. La finalul mesei, este excelent cu branzeturi tari si semitari (Manchego, Cheddar, Abbaye de Belloc) cu fructe proaspete, caise, piersici si arahide crude.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea prin decantare; se serveste in pahare mari de vin rosu, de tip Bourgogne)82,37 RONStoc epuizat
-
Corte Giara - Chardonnay delle Venezie igt, bianco 2012 - 0,75L, Alc: 13.5%
Un vin de culoare pai cu expresii de aur strălucitor. Gust de fructe, persistent în mere şi pere, care mai târziu capătă un accent de citrice. Suplu şi întotdeauna proaspăt, cu aciditate bine echilibrată, face parte din categoria uşor de băut.18,62 RONStoc epuizat