Vin linistit

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. An productie: 2017 Eliminare
  2. Regiune: Mehedinti - Oltenia Eliminare
  • Crama Oprisor - Caloian Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    CALOIAN
    CABERNET SAUVIGNON

    Puternic şi sigur pe sine, bogat, cu pas ferm şi apăsat, Cabernet-ul se deschide mai greu, păstrându-şi cadenţa, dar doar pentru a se dezvălui în deplină maiestate. Un Laocoon căruia maturitatea nu i-a înmuiat trupul, ci i-a dat tuşe mai groase şi mai ferme. Nuanţe de ciocolată neagră, fructe uscate şi arome ce amintesc de brazda abia tăiată în pământul gras şi ierbos, legate într-o textură solidă, satinată.


    CULOARE: Rubiniu-intens
    MIROS: Coacăze negre, prune uscate
    GUST: Corpolent, puternic, ușor agresiv; 13 % vol.
    ASOCIERI: Preparate din carne de porc sau de vită
  • Crama Oprisor - Caloian Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    CALOIAN
    FETEASCĂ NEAGRĂ

    Vinul-vedetă al liniei Caloian, Feteasca Neagră şi-a cucerit rapid admiratorii. Aduce aminte de surpriza erotică şi postmodernă a doamnei care, la un bal alb-negru, coboară maiestuos treptele de marmură într-o rochie roşie de flamenco. Un vin care nu rămâne nevorbit, nu e trecut de nimeni cu vederea şi, obligatoriu, rămâne în memorie. Deşi se bea uşor, nu este un vin facil, căci rotunjimea-i prietenoasă, dominată de prune uscate, cireşe şi vişine negre, este doar un „context” pentru senzaţiile de trufe şi cacao, ameţite chiar de o picătură de sânge proaspăt, cufundată în arome seducătoare de lemn.

    CULOARE: Vișiniu-intens
    MIROS: Cireșe negre, vișine, prune coapte
    GUST: Echilibrat, plăcut, tanini fini bine integrați; 14 % vol.
    ASOCIERI: Preparate picante din carne
  • Crama Oprisor - Caloian Rose Sec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    CALOIAN
    ROSE

    Aromatic de la primul nas, aduce tonuri proaspete de cireșe de mai și căpșuni, nuanțate de note citric-vegetale. Gustul prezintă un atac cu senzații dulci, dar apoi evoluează dominat de o aciditate tipică vinurilor tinere, postgustul fiind proaspăt, vioi, elegant și plăcut.


    CULOARE: Roz-zmeuriu
    MIROS: Nuanțe de trandafiri, căpșuni și fragi
    GUST: Proaspăt, elegant, vioi, echilibrat; 13,5 % vol.
    ASOCIERI: Somon fume, preparate din carne albă
    .
  • Crama Oprisor - Rusalca Alba 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Soi/Cupaj: Chardonnay 23%; Sauvignon Blanc 30%; Riesling 20%; Pinot Grigio 27%
    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei
    Areal: Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania


    Organoleptic: Un vin alb complet care îmbină fructuozitatea şi personalitatea Chardonnay-ului cu fineţea şi aroma Sauvignon-ului, la care se adaugă onctuozitatea şi vioiciunea Riesling-ului, aşezate pe o structură bine echilibrată de Pinot Gris. Este un vin vioi, proaspăt şi armonios, cu o aromă intensă şi plăcută ce îmbină parfumul fin de flori de primăvară cu mineralitatea specifică zonei.

    Servire: Potrivit impreuna cu scrumbie la gratar.
    62,83 RON
  • Vinarte - Colectie Nedeea (FN+ND+NO) 2017 - 0.75 L, Alc: 13.5%

    DENUMIRE DE ORIGINE: D.O.C. – C.M.D. Mehedinţi – Stârmina
    CRAMA: vinul este produs şi îmbuteliat la Crama Stârmina - Vinarte.
    CLIMA: temperat –continentalã cu influenţe mediteraneene.
    SOL: argiloiluvian cu sedimente din pietrişuri, nisipuri şi marne.
    SOI: Feteascã Neagrã, Negru de Drãgãşani, Novac.
    ALCOOL: 13,50% vol.
    VINIFICARE: Se face separat pentru fiecare soi. Recoltare manualã în
    lãdiţe de plastic, desciorchinare şi zdrobire, mustuiala este pompatã în
    cisterne de inox cu temperatura controlatã unde este însãmânţatã cu
    levuri pentru desãvârşirea fermentaţiei alcoolice, urmatã de tragerea
    vinului şi finalizarea fermentaţiei malolactice în baricuri franceze de
    stejar unde se înnobileazã cu o periodã de maturare de circa 2-6 luni,
    timpul de maturare  în barrique fiind diferit de la un soi la
    altul. Urmãtoarea etapã a fost de selecţie şi asamblare a vinurilor într-
    un cupaj unic. Dupa condiţionare,  vinul a fost îmbuteliat şi depozitat
    în pivniţã pentru un nou stagiu de elevare, în sticlã de data aceasta.
    NOTE DE DEGUSTARE:
    Vizual: limpede, roşu rubiniu intens cu nuanţe violacee,
    strãlucitor. Olfactiv: intens şi foarte fructat, dominat de arome de
    cireşe negre, prune uscate, cuişoare şi fructe de pãdure, uşor
    condimentat. Gustativ: plin, cremos, puternic dar echilibrat, cu tanini
    rotunzi şi un final persistent.
    RECOMANDĂRI DE SERVIRE: temperatura optimã de consum este
    de 16 o  C. Se poate servi cu filet mignon cu anghinare coapte şi sos
    amaretto, viţel la cuptor  cu tortilla şi sos de vin roşu, cotlete de
    berbecuţ pe pat de couscous şi sos de mentã, mistreţ cu sos
    vânãtoresc şi cartofi.
    POTENŢIAL DE ÎNVECHIRE: vinul poate fi învechit la sticlã, în acest
    mod el cãpãtând o texturã mai catifelatã şi un buchet mai complex.
  • Crama Oprisor - Cupola Sanctis Sfantul Ioan 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Povestea colecţiei CUPOLA SANCTIS începe cu trei vinuri în ediţii limitate: Sfântul Gheorghe, Sfântul Dumitru şi Sfânta Ana. Demersul a dorit să prezinte plecăciunea în faţa celui mai adânc şi mai intim simţământ al Olteniei Profunde: credinţa. Am dorit să punem pe masă, la sărbători, vinuri create cu pioşenie, dând fiecăruia dintre ele o asemănare cu sfântul patronim: un pic din rigoarea şi asprimea Ucigătorului de Balaur, ceva din blândeţea şi bunătatea Izvorâtorului de Mir şi un strop din delicateţea Zămislitoarei Maici a Domnului. Soi: Merlot, Cabernet Sauvignon DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei Areal:Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania Organoleptic: Un vin echilibrat, elegant, cu arome plăcute de vișine și prune uscate, asociate cu o tentă fină de lemn uşor ars şi ciocolată. Suplu, moale, prietenos, fără asperități, un vin perfect pentru întâlniri amicale și aniversări. Servire: Langa preparate din carne, sau paste cu carne.

  • Crama Oprisor - Cupola Sanctis Sfintii Constantin Elena 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Povestea colecţiei CUPOLA SANCTIS începe cu trei vinuri în ediţii limitate: Sfântul Gheorghe, Sfântul Dumitru şi Sfânta Ana. Demersul a dorit să prezinte plecăciunea în faţa celui mai adânc şi mai intim simţământ al Olteniei Profunde: credinţa. Am dorit să punem pe masă, la sărbători, vinuri create cu pioşenie, dând fiecăruia dintre ele o asemănare cu sfântul patronim: un pic din rigoarea şi asprimea Ucigătorului de Balaur, ceva din blândeţea şi bunătatea Izvorâtorului de Mir şi un strop din delicateţea Zămislitoarei Maici a Domnului.


    Soi: Merlot, Cabernet Sauvignon


    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei


    Areal:Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania


    Organoleptic: Un vin echilibrat, elegant, cu arome plăcute de vișine și prune uscate, asociate cu o tentă fină de lemn uşor ars şi ciocolată. Suplu, moale, prietenos, fără asperități, un vin perfect pentru întâlniri amicale și aniversări.


    Servire: Langa preparate din carne, sau paste cu carne.

  • Crama Oprisor - Cupola Sanctis Sfantul Gheorghe 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    Povestea colecţiei CUPOLA SANCTIS începe cu trei vinuri în ediţii limitate: Sfântul Gheorghe, Sfântul Dumitru şi Sfânta Ana. Demersul a dorit să prezinte plecăciunea în faţa celui mai adânc şi mai intim simţământ al Olteniei Profunde: credinţa. Am dorit să punem pe masă, la sărbători, vinuri create cu pioşenie, dând fiecăruia dintre ele o asemănare cu sfântul patronim: un pic din rigoarea şi asprimea Ucigătorului de Balaur, ceva din blândeţea şi bunătatea Izvorâtorului de Mir şi un strop din delicateţea Zămislitoarei Maici a Domnului.


    Soi: Merlot, Cabernet Sauvignon


    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei


    Areal:Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania


    Organoleptic: Un vin echilibrat, elegant, cu arome plăcute de vișine și prune uscate, asociate cu o tentă fină de lemn uşor ars şi ciocolată. Suplu, moale, prietenos, fără asperități, un vin perfect pentru întâlniri amicale și aniversări.


    Servire: Langa preparate din carne, sau paste cu carne.

  • Crama Oprisor - Cupola Sanctis Sfintii Petru Pavel 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Povestea colecţiei CUPOLA SANCTIS începe cu trei vinuri în ediţii limitate: Sfântul Gheorghe, Sfântul Dumitru şi Sfânta Ana. Demersul a dorit să prezinte plecăciunea în faţa celui mai adânc şi mai intim simţământ al Olteniei Profunde: credinţa. Am dorit să punem pe masă, la sărbători, vinuri create cu pioşenie, dând fiecăruia dintre ele o asemănare cu sfântul patronim: un pic din rigoarea şi asprimea Ucigătorului de Balaur, ceva din blândeţea şi bunătatea Izvorâtorului de Mir şi un strop din delicateţea Zămislitoarei Maici a Domnului.


    Soi: Merlot, Cabernet Sauvignon


    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei


    Areal:Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania


    Organoleptic: Un vin echilibrat, elegant, cu arome plăcute de vișine și prune uscate, asociate cu o tentă fină de lemn uşor ars şi ciocolată. Suplu, moale, prietenos, fără asperități, un vin perfect pentru întâlniri amicale și aniversări.


    Servire: Langa preparate din carne, sau paste cu carne.

  • Crama Oprisor - Cupola Sanctis Sfanta Maria 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Povestea colecţiei CUPOLA SANCTIS începe cu trei vinuri în ediţii limitate: Sfântul Gheorghe, Sfântul Dumitru şi Sfânta Ana. Demersul a dorit să prezinte plecăciunea în faţa celui mai adânc şi mai intim simţământ al Olteniei Profunde: credinţa. Am dorit să punem pe masă, la sărbători, vinuri create cu pioşenie, dând fiecăruia dintre ele o asemănare cu sfântul patronim: un pic din rigoarea şi asprimea Ucigătorului de Balaur, ceva din blândeţea şi bunătatea Izvorâtorului de Mir şi un strop din delicateţea Zămislitoarei Maici a Domnului.


    Soi: Merlot, Cabernet Sauvignon


    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei


    Areal:Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania


    Organoleptic: Un vin echilibrat, elegant, cu arome plăcute de vișine și prune uscate, asociate cu o tentă fină de lemn uşor ars şi ciocolată. Suplu, moale, prietenos, fără asperități, un vin perfect pentru întâlniri amicale și aniversări.


    Servire: Langa preparate din carne, sau paste cu carne.

  • Crama Oprisor - Cupola Sanctis Sfintii Mihail Gavril 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Povestea colecţiei CUPOLA SANCTIS începe cu trei vinuri în ediţii limitate: Sfântul Gheorghe, Sfântul Dumitru şi Sfânta Ana. Demersul a dorit să prezinte plecăciunea în faţa celui mai adânc şi mai intim simţământ al Olteniei Profunde: credinţa. Am dorit să punem pe masă, la sărbători, vinuri create cu pioşenie, dând fiecăruia dintre ele o asemănare cu sfântul patronim: un pic din rigoarea şi asprimea Ucigătorului de Balaur, ceva din blândeţea şi bunătatea Izvorâtorului de Mir şi un strop din delicateţea Zămislitoarei Maici a Domnului.


    Soi: Merlot, Cabernet Sauvignon


    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei


    Areal:Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania


    Organoleptic: Un vin echilibrat, elegant, cu arome plăcute de vișine și prune uscate, asociate cu o tentă fină de lemn uşor ars şi ciocolată. Suplu, moale, prietenos, fără asperități, un vin perfect pentru întâlniri amicale și aniversări.


    Servire: Langa preparate din carne, sau paste cu carne.

  • Crama Oprisor - Cupola Sanctis Sfantul Andrei 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Povestea colecţiei CUPOLA SANCTIS începe cu trei vinuri în ediţii limitate: Sfântul Gheorghe, Sfântul Dumitru şi Sfânta Ana. Demersul a dorit să prezinte plecăciunea în faţa celui mai adânc şi mai intim simţământ al Olteniei Profunde: credinţa. Am dorit să punem pe masă, la sărbători, vinuri create cu pioşenie, dând fiecăruia dintre ele o asemănare cu sfântul patronim: un pic din rigoarea şi asprimea Ucigătorului de Balaur, ceva din blândeţea şi bunătatea Izvorâtorului de Mir şi un strop din delicateţea Zămislitoarei Maici a Domnului.


    Soi: Merlot, Cabernet Sauvignon


    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei


    Areal:Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania


    Organoleptic: Un vin echilibrat, elegant, cu arome plăcute de vișine și prune uscate, asociate cu o tentă fină de lemn uşor ars şi ciocolată. Suplu, moale, prietenos, fără asperități, un vin perfect pentru întâlniri amicale și aniversări.


    Servire: Langa preparate din carne, sau paste cu carne.

  • Crama Oprisor - Cupola Sanctis Sfantul Dumitru 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Povestea colecţiei CUPOLA SANCTIS începe cu trei vinuri în ediţii limitate: Sfântul Gheorghe, Sfântul Dumitru şi Sfânta Ana. Demersul a dorit să prezinte plecăciunea în faţa celui mai adânc şi mai intim simţământ al Olteniei Profunde: credinţa. Am dorit să punem pe masă, la sărbători, vinuri create cu pioşenie, dând fiecăruia dintre ele o asemănare cu sfântul patronim: un pic din rigoarea şi asprimea Ucigătorului de Balaur, ceva din blândeţea şi bunătatea Izvorâtorului de Mir şi un strop din delicateţea Zămislitoarei Maici a Domnului.


    Soi: Merlot, Cabernet Sauvignon


    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei


    Areal:Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania


    Organoleptic: Un vin echilibrat, elegant, cu arome plăcute de vișine și prune uscate, asociate cu o tentă fină de lemn uşor ars şi ciocolată. Suplu, moale, prietenos, fără asperități, un vin perfect pentru întâlniri amicale și aniversări.


    Servire: Langa preparate din carne, sau paste cu carne.

  • Crama Oprisor - Cupola Sanctis Sfantul Stefan 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Povestea colecţiei CUPOLA SANCTIS începe cu trei vinuri în ediţii limitate: Sfântul Gheorghe, Sfântul Dumitru şi Sfânta Ana. Demersul a dorit să prezinte plecăciunea în faţa celui mai adânc şi mai intim simţământ al Olteniei Profunde: credinţa. Am dorit să punem pe masă, la sărbători, vinuri create cu pioşenie, dând fiecăruia dintre ele o asemănare cu sfântul patronim: un pic din rigoarea şi asprimea Ucigătorului de Balaur, ceva din blândeţea şi bunătatea Izvorâtorului de Mir şi un strop din delicateţea Zămislitoarei Maici a Domnului.


    Soi: Merlot, Cabernet Sauvignon


    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei


    Areal:Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania


    Organoleptic: Un vin echilibrat, elegant, cu arome plăcute de vișine și prune uscate, asociate cu o tentă fină de lemn uşor ars şi ciocolată. Suplu, moale, prietenos, fără asperități, un vin perfect pentru întâlniri amicale și aniversări.


    Servire: Langa preparate din carne, sau paste cu carne.

  • Crama Oprisor - Cupola Sanctis Sfantul Nicolae 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Povestea colecţiei CUPOLA SANCTIS începe cu trei vinuri în ediţii limitate: Sfântul Gheorghe, Sfântul Dumitru şi Sfânta Ana. Demersul a dorit să prezinte plecăciunea în faţa celui mai adânc şi mai intim simţământ al Olteniei Profunde: credinţa. Am dorit să punem pe masă, la sărbători, vinuri create cu pioşenie, dând fiecăruia dintre ele o asemănare cu sfântul patronim: un pic din rigoarea şi asprimea Ucigătorului de Balaur, ceva din blândeţea şi bunătatea Izvorâtorului de Mir şi un strop din delicateţea Zămislitoarei Maici a Domnului.


    Soi: Merlot, Cabernet Sauvignon


    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei


    Areal:Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania


    Organoleptic: Un vin echilibrat, elegant, cu arome plăcute de vișine și prune uscate, asociate cu o tentă fină de lemn uşor ars şi ciocolată. Suplu, moale, prietenos, fără asperități, un vin perfect pentru întâlniri amicale și aniversări.


    Servire: Langa preparate din carne, sau paste cu carne.

  • Vinarte - Castel Starmina, Feteasca Neagra 2017 - 0.75 L, Alc: 13%

    NOTE DE DEGUSTARE:
    Vizual: Este un vin de o culoare rosu rubiniu, stralucitor cu reflexii violaceu-purpurii , limpede
    Olfactiv: Arome proaspete, de visine si fructe de padure si de condimente.
    Gustativ: Este un vin sec, cu o textura si aciditate buna ,tanini bogati, astringenta placuta,post-gust intens.

    RECOMANDARI DE SERVIRE: temperatura optima de consum este de 16 oC. Se poate servi cu mezeluri, preparate din carne rosie, vanat mic, retete traditionale romanesti pe baza de carne sau branzeturi proaspete.
    19,96 RON
  • Vinarte - Terase Danubiene - Sauvignon Blanc 2017 - 0.375 L, Alc: 12.5%

    REGIUNE / TARA: DOC - MEHEDINTI - STARMINA
    SOIUL : Sauvignon Blanc 100 %.
    VOL. ALC.: 13%

    ASPECT: Este un vin de o culoare galben pai cu reflexii verzui, limpede stralucitor.
    MIROS:intens si persistent cu note florale salbatice de iasomie si soc,cu o fructuozitate de arome de mar verde,usor mineral.
    GUST: sec, cu o aciditate bine conturata, atac puternic, placut, urmat de un final fin şi post-gust prelung.
    ASOCIERE CULINARA:Se poate servi la preparate din carne alba, fructe de mare, branzeturi lejere.
    TEMP. DE SERVIRE: 10-12ºC.
    13,09 RON
  • Vinarte - Castel Starmina, Rose 2017 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    NOTE DE DEGUSTARE:

    Vizual: Este un vin de o culoare roz intens si reflexii aramii,limpede stralucitor.
    Olfactiv:Cu arome de fructe de padure bine coapte, capsuni, cirese, nuante de condimente,profund,intens.
    Gustativ: Este un vin sec, savuros,plin, uşor acid, cu un final si post gust intens.

    RECOMANDARI DE SERVIRE:temperatura optima de consum este de 12 oC.
    Se poate servi la fructe de mare,ton rosu,somon, crustacee mari,salate cu fructe de mare,mezeluri proaspete.
    19,96 RON
  • Vinarte - Castel Starmina, Tamaioasa Romaneasca 2017 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    NOTE DE DEGUSTARE:

    Vizual: Este un vin de o culoare galben pai cu reflexii verzui,limpede stralucitor.
    Olfactiv:Intens, arome de flori de soc si tei,note de caramel si nucsoara,miere de albine.
    Gustativ:Vin demi-sec,aciditate buna,plin si savuros,echilibrat,post-gust prelung.

    RECOMANDARI DE SERVIRE:temperatura optima de consum este de 8 oC.
    Se poate servi la deserturi pe baza de fructe, branzeturi maturate sau cu mucegai nobil.
    19,96 RON
  • Vinarte - Castel Starmina, Riesling 2017 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    NOTE DE DEGUSTARE:

    Vizual: Este un vin de o culoare galben pai cu reflexii verzui,limpede stralucitor.
    Olfactiv:Intens şi persistent cu arome de fructe exotice (banane), nuantate de flori de citrice.
    Gustativ:Demisec,savuros,plin, aciditate prezenta, textura buna si cu un final generos.

    RECOMANDARI DE SERVIRE:temperatura optima de consum este de 10 oC.
    Se poate servi la preparate din carne alba, salate proaspete sau fructe de mare.
    19,96 RON
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă