Vin linistit
Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.
Clasificare vinurilor in functie de culoare:
- Vinuri albe;
- Vinuri rose;
- Vinuri rosii.
Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir, sau vinurile rose). Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.
Stiati ca inlaturand pielita boabelor de strugurilor, corpul boabelor arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...
Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:
- vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;
- vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;
- demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;
- dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.
Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:
- Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.
- Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.
- Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.
Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,
La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.
La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putineMomentan Cumpărați după:
- Ţara de Origine: Romania Eliminare
-
Vinarte - Terase Danubiene - Negru de Dragasani 2014 - 0.75L, Alc: 13.7%
REGIUNE / TARA: DOC - MEHEDINTI - STARMINA
SOIUL : Negru de Drăgăşani 95%, Novac 5%
VOL. ALC.: 13,5%
ASPECT: Este un vin limpede, de o culoare rosu rubiniu intens, stralucitor cu reflexii violacee.
MIROS: Arome de cirese negre si fructe de padure, nuante de condimente,intens.
GUST: Puternic si echilibrat, plin, cu tanini rotunzi, cu note fructate si un final persistent.
ASOCIERE CULINARA: Se poate servi cu mezeluri, preparate din carne rosie, vanat mic, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 15ºC.26,18 RON Începând cu: 24,61 RON -
Vinarte - Terase Danubiene - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 13%
Vinul este poezia pământului. Vinarte, în cele trei domenii de renume pe care le deţine, Dealu Mare, Sâmbureşti şi Mehedinţi, şi-a propus să culeagă aceste versuri şi să le adune într-o colecţie. Am asamblat tradiţia şi potenţialul excepţional al viilor noastre cu tehnica de vinificare modernă, fară a neglija geniul uman care le produce, în speranţa de a fi reuşit să contribuim la naşterea unei noi generaţii de mari vinuri româneşti. Măsura reuşitei o putem avea numai de la cei care vor dori să guste vinurile pe care specialiştii Vinarte şi-au pus semnătura.
REGIUNE / TARA: DOC - MEHEDINTI - STARMINA
SOIUL: Feteasca Neagra 100 %.
VOL. ALC.: 13,50%
ASPECT: De o culoare rosu rubiniu, limpede, stralucitor, cu reflexii purpurii.
MIROS: Arome proaspete, de visine si fructe de padure, condimente si note de cafea date de barrique.
GUST: Un vin complex in care aromele de fructe de padure, visine coapte si aciditatea buna fac ca acest vin sa devina rotund,prietenos si in acelasi timp corpolent, urmat de un postgust fructat intens.
ASOCIERE CULINARA: Poate fi servit ca atare sau pe toata durata mesei, asociat langa carne de porc usor condimentata cu sos de vin rosu, cotlete de miel cu ierburi usor aromate, sau la sfarsitul mesei langa platouri de branzeturi maturate, moi si semimoi.26,18 RON Începând cu: 24,61 RON -
Vinarte - Terase Danubiene - Sauvignon Blanc 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%
REGIUNE / TARA: DOC - MEHEDINTI - STARMINA
SOIUL : Sauvignon Blanc 100 %.
VOL. ALC.: 13%
ASPECT: Este un vin de o culoare galben pai cu reflexii verzui, limpede stralucitor.
MIROS:intens si persistent cu note florale salbatice de iasomie si soc,cu o fructuozitate de arome de mar verde,usor mineral.
GUST: sec, cu o aciditate bine conturata, atac puternic, placut, urmat de un final fin şi post-gust prelung.
ASOCIERE CULINARA:Se poate servi la preparate din carne alba, fructe de mare, branzeturi lejere.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12ºC.26,18 RON -
Vinarte - Castel Starmina, Negru de Dragasani 2017 - 0.75 L, Alc: 13%
REGIUNE / TARA: DOC - MEHEDINTI - STARMINA
SOIUL : Negru de Drăgăşani 95%, Novac 5%
VOL. ALC.: 13,5%
ASPECT: Este un vin limpede, de o culoare rosu rubiniu intens, stralucitor cu reflexii violacee.
MIROS: Intens, arome de cirese negre si fructe de padure, note de condimente.
GUST: Puternic si echilibrat, plin, cu tanini rotunzi, note fructate si un final persistent.
ASOCIERE CULINARA: Se poate servi cu mezeluri, preparate din carne rosie, vanat mic, retete traditionale romanesti pe baza de carne sau branzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 15ºC.19,96 RON Începând cu: 18,77 RON -
Vinarte - Castel Starmina, Merlot 2017 - 0.75 L, Alc: 13%
REGIUNE / TARA: DOC - MEHEDINTI - STARMINA
SOIUL : Merlot 95%, Cabernet Sauvignon 5%
VOL. ALC.: 13%
ASPECT: Este un vin limpede, de o culoare rosu rubiniu intens, stralucitor, cu reflexii purpurii.
MIROS: Intens, arome precum fructe de padure bine coapte, prune uscate, caramel, note de condimente fine.
GUST: Un vin sec, plin, puternic si echilibrat, cu tanini rotunzi si un post-gust lung.
ASOCIERE CULINARA: Se poate servi cu preparate din carne rosie, vanat de talie mica sau cu pene, preparate traditionale romanesti pe baza de carne sau branzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 17ºC.19,96 RON -
Vinarte - Castel Starmina, Sauvignon Blanc 2016 - 0.75 L, Alc: 12.5%
REGIUNE / TARA: DOC - MEHEDINTI - STARMINA
SOIUL : Sauvignon Blanc 100%
VOL. ALC.: 13%
ASPECT: Este un vin limpede stralucitor cu o culoare galben pai cu reflexii verzui.
MIROS: Intens si persistent cu note florale salbatice de iasomie si soc, usor mineral, cu o fructuozitate de arome de mar verde.
GUST: Sec, aciditate bine conturata, atac puternic, placut, urmat de un final fin si post-gust prelung.
ASOCIERE CULINARA: Se poate servi la preparate din carne alba, fructe de mare sau branzeturi lejere.
TEMP. DE SERVIRE: 10ºC.19,96 RON -
Vinarte - Castel Starmina, Riesling 2017 - 0.75 L, Alc: 12.5%
REGIUNE / TARA: DOC - MEHEDINTI - STARMINA
SOIUL : Riesling Italian 100 %
VOL. ALC.: 12,5%
ASPECT: Este un vin limpede, de o culoare galben pai cu reflexii verzui.
MIROS: Intens si persistent cu arome de fructe exotice (banane), nuantate de flori de citrice.
GUST: Un vin sec, plin, savuros, aciditate prezenta, textura buna si cu un final generos.
ASOCIERE CULINARA: Se poate servi la preparate din carne alba, fructe de mare, salate proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 12ºC.19,96 RON -
Crama Oprisor - Maiastru Sauvignon Blanc 2017 - 0.75L, Alc: 14%
Plecând de la nevoia omului modern de a găsi repere de conştiinţă şi spiritualitate în mitologia tradiţională, am creat MĂIASTRU, o gamă de vinuri solare, vinificate într-un stil proaspăt şi atrăgător.Măiastra, pasărea redată pe etichetele acestei game de vinuri, este înzestrată în legendele populare româneşti cu forţe magice inepuizabile. Măiastra exprimă esenţa zborului, simbolizând ascensiunea către spiritualitate şi transcendenţă, tendinţa către ideal, către înălţare. În aceeaşi manieră, vinul poate juca rolul de tămăduitor spiritual, fiind un liant între abstract şi concret.Vinurile propuse de noi în gama MĂIASTRU au o anumită personalitate, caracterizată printr-o textură catifelată deosebită, o intensitate aromatică neobişnuită şi o mineralitate aparte. Un stil de vinificaţie contemporan concentrat pe tipicitatea soiului şi structura vinurilor, susţinut de o aciditate distinsă. O alternativă elegantă şi reconfortantă, ce face vinurile ideale pentru orice ocazie, de la picnicurile la iarbă verde la serile de iarnă, petrecute lângă foc.
Soi/Cupaj: Sauvignon Blanc 100%
DOC/IG/altele: IG Varietal
Areal: Podgorii partenere si Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania
Organoleptic: Dominat de nuanțe de flori albe, flori de viță, arome specifice de Sauvignon Blanc, senzații citrice de la limetă la coajă de lămâie, totul învelit în aer mineral de cremene. Finalul curat, răcoritor și reconfortant, lasă urme de ierburi crude și fructe bine coapte. Perfect pentru iubitorul de vinuri acide, pentru zilele înfierbântate de vară, pentru clipele de relaxare.
Servire: Impreuna cu salate usoare, carne de pui, pastrav la gratar.19,63 RON Începând cu: 18,46 RON -
Crama Oprisor - Maiastru Muscat Ottonel 2016 - 0.75L, Alc: 12%
Plecând de la nevoia omului modern de a găsi repere de conştiinţă şi spiritualitate în mitologia tradiţională, am creat MĂIASTRU, o gamă de vinuri solare, vinificate într-un stil proaspăt şi atrăgător.Măiastra, pasărea redată pe etichetele acestei game de vinuri, este înzestrată în legendele populare româneşti cu forţe magice inepuizabile. Măiastra exprimă esenţa zborului, simbolizând ascensiunea către spiritualitate şi transcendenţă, tendinţa către ideal, către înălţare. În aceeaşi manieră, vinul poate juca rolul de tămăduitor spiritual, fiind un liant între abstract şi concret.Vinurile propuse de noi în gama MĂIASTRU au o anumită personalitate, caracterizată printr-o textură catifelată deosebită, o intensitate aromatică neobişnuită şi o mineralitate aparte. Un stil de vinificaţie contemporan concentrat pe tipicitatea soiului şi structura vinurilor, susţinut de o aciditate distinsă. O alternativă elegantă şi reconfortantă, ce face vinurile ideale pentru orice ocazie, de la picnicurile la iarbă verde la serile de iarnă, petrecute lângă foc.
Soi/Cupaj: Muscat Ottonel 100%
DOC/IG/altele: Varietal
Areal: Romania
Organoleptic: Nas foarte intens de fructul pasiunii, flori de soc şi salcâm, arome ce-şi pun amprenta şi asupra gustului catifelat şi prietenos, cu tonuri de pepene galben şi miere.Graţios şi delicat, vinul demisec Muscat Ottonel induce momente de relaxare şi amintiri plăcute.
Servire: Impreuna cu deserturi cu fructe albe sau crème de vanilie ori de zahar ars.19,63 RON Începând cu: 18,46 RON -
Crama Oprisor - Maiastru Riesling Italian 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%
Plecând de la nevoia omului modern de a găsi repere de conştiinţă şi spiritualitate în mitologia tradiţională, am creat MĂIASTRU, o gamă de vinuri solare, vinificate într-un stil proaspăt şi atrăgător.Măiastra, pasărea redată pe etichetele acestei game de vinuri, este înzestrată în legendele populare româneşti cu forţe magice inepuizabile. Măiastra exprimă esenţa zborului, simbolizând ascensiunea către spiritualitate şi transcendenţă, tendinţa către ideal, către înălţare. În aceeaşi manieră, vinul poate juca rolul de tămăduitor spiritual, fiind un liant între abstract şi concret.Vinurile propuse de noi în gama MĂIASTRU au o anumită personalitate, caracterizată printr-o textură catifelată deosebită, o intensitate aromatică neobişnuită şi o mineralitate aparte. Un stil de vinificaţie contemporan concentrat pe tipicitatea soiului şi structura vinurilor, susţinut de o aciditate distinsă. O alternativă elegantă şi reconfortantă, ce face vinurile ideale pentru orice ocazie, de la picnicurile la iarbă verde la serile de iarnă, petrecute lângă foc.
Soi/Cupaj: Riesling Italian 100%
DOC/IG/altele: Varietal
Areal: Ferme viticole partenere
Organoleptic: Arome plăcute de măr galben, flori de salcâm, citrice şi caprifoi. Un vin proaspăt, revigorant şi bine echilibrat. Aciditatea clasică soiului conferă Riesling-ului demisec MAIASTRU o consistenţă şi o eleganţă ce-l fac adaptabil consumului în variate ambianţe şi asocieri gastronomice.
Servire: Recomandat in asociere cu pui ori peste la gratar.19,63 RON Începând cu: 18,46 RON -
Crama Oprisor - Maiastru Rose 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%
Plecând de la nevoia omului modern de a găsi repere de conştiinţă şi spiritualitate în mitologia tradiţională, am creat MĂIASTRU, o gamă de vinuri solare, vinificate într-un stil proaspăt şi atrăgător.Măiastra, pasărea redată pe etichetele acestei game de vinuri, este înzestrată în legendele populare româneşti cu forţe magice inepuizabile. Măiastra exprimă esenţa zborului, simbolizând ascensiunea către spiritualitate şi transcendenţă, tendinţa către ideal, către înălţare. În aceeaşi manieră, vinul poate juca rolul de tămăduitor spiritual, fiind un liant între abstract şi concret.Vinurile propuse de noi în gama MĂIASTRU au o anumită personalitate, caracterizată printr-o textură catifelată deosebită, o intensitate aromatică neobişnuită şi o mineralitate aparte. Un stil de vinificaţie contemporan concentrat pe tipicitatea soiului şi structura vinurilor, susţinut de o aciditate distinsă. O alternativă elegantă şi reconfortantă, ce face vinurile ideale pentru orice ocazie, de la picnicurile la iarbă verde la serile de iarnă, petrecute lângă foc.
Soi/Cupaj: Pinot Noir 65% ; Merlot 35%
DOC/IG/altele: Vin Romanesc
Areal: Romania
Organoleptic: Un „nas” ameţitor de fragi, căpşuni bine coapte, petale uscate de trandafir, cireşe galbene şi muşcate. Cu o aciditate apropiată de cea a vinului alb, Rose-ul MĂIASTRU este „o licoare” pentru sete, dar şi pentru poftă, e perfect asortat serilor galante, dar şi întâlnirilor amicale.Este, poate, cel mai prietenos şi mai accesibil vin din gamă, vorbind pe limba oricărui degustător. Şi la propriu, şi la figurat.
Servire: In asociere cu preparate din somon sau curcan.19,63 RON Începând cu: 18,46 RON -
Crama Oprisor - Maiastru Merlot Demisec 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%
Plecând de la nevoia omului modern de a găsi repere de conştiinţă şi spiritualitate în mitologia tradiţională, am creat MĂIASTRU, o gamă de vinuri solare, vinificate într-un stil proaspăt şi atrăgător.Măiastra, pasărea redată pe etichetele acestei game de vinuri, este înzestrată în legendele populare româneşti cu forţe magice inepuizabile. Măiastra exprimă esenţa zborului, simbolizând ascensiunea către spiritualitate şi transcendenţă, tendinţa către ideal, către înălţare. În aceeaşi manieră, vinul poate juca rolul de tămăduitor spiritual, fiind un liant între abstract şi concret.Vinurile propuse de noi în gama MĂIASTRU au o anumită personalitate, caracterizată printr-o textură catifelată deosebită, o intensitate aromatică neobişnuită şi o mineralitate aparte. Un stil de vinificaţie contemporan concentrat pe tipicitatea soiului şi structura vinurilor, susţinut de o aciditate distinsă. O alternativă elegantă şi reconfortantă, ce face vinurile ideale pentru orice ocazie, de la picnicurile la iarbă verde la serile de iarnă, petrecute lângă foc.
Soi/Cupaj: Merlot 100%
DOC/IG/altele: Varietal
Areal: Podgorii partenere si Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania
Organoleptic: Este, destul de probabil, soiul internaţional care s-a adaptat cel mai bine la condiţiile de aici. Este un vin intens, aproape cărnos, cu arome puternice de fructe roşii de pădure, cu senzaţii dulcegi şi un postgust prelung şi prietenos, din care răzbat note de migdale şi ierburi uscate. Totul se aşează într-un echilibru perfect, cu rotunjimi expresive şi tanini fini, bine integraţi. Are o vioiciune care-l fereşte de senzaţia de “obositor”, frecvent întâlnită la vinurile roşii grele.
Servire: In asociere cu preparate din carne de porc sau vita.19,63 RON Începând cu: 18,46 RON -
Crama Oprisor - Maiastru Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 13%
Plecând de la nevoia omului modern de a găsi repere de conştiinţă şi spiritualitate în mitologia tradiţională, am creat MĂIASTRU, o gamă de vinuri solare, vinificate într-un stil proaspăt şi atrăgător.Măiastra, pasărea redată pe etichetele acestei game de vinuri, este înzestrată în legendele populare româneşti cu forţe magice inepuizabile. Măiastra exprimă esenţa zborului, simbolizând ascensiunea către spiritualitate şi transcendenţă, tendinţa către ideal, către înălţare. În aceeaşi manieră, vinul poate juca rolul de tămăduitor spiritual, fiind un liant între abstract şi concret.Vinurile propuse de noi în gama MĂIASTRU au o anumită personalitate, caracterizată printr-o textură catifelată deosebită, o intensitate aromatică neobişnuită şi o mineralitate aparte. Un stil de vinificaţie contemporan concentrat pe tipicitatea soiului şi structura vinurilor, susţinut de o aciditate distinsă. O alternativă elegantă şi reconfortantă, ce face vinurile ideale pentru orice ocazie, de la picnicurile la iarbă verde la serile de iarnă, petrecute lângă foc.
Soi/Cupaj: Feteasca Neagra 100%
DOC/IG/altele: Varietal
Areal: Podgorii partenere si Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania
Organoleptic: MAIASTRU Feteasca Neagră din Oprişor se deosebeşte de altele prin complexitate şi fineţe. Are o textură mătăsoasă, o curgere seducătoare, este prietenos, vorbăreţ, dar nu obositor. Îşi începe discursul cu note distincte de vişine, care se îmbină aproape imediat cu nuanţe plăcute de scorţişoară, cuişoare, rozmarin şi condimente orientale, pentru a termina cu senzaţii de prune afumate şi vişine supracoapte, completate de tanini fini, ce amintesc de pudra de cacao.
Servire: Recomandat a se asocia cu preparate condimentate din carne rosie.19,63 RON Începând cu: 18,46 RON -
Crama Oprisor - Maiastru Cabernet Sauvignon 2017 - 0.75L, Alc: 14%
Plecând de la nevoia omului modern de a găsi repere de conştiinţă şi spiritualitate în mitologia tradiţională, am creat MĂIASTRU, o gamă de vinuri solare, vinificate într-un stil proaspăt şi atrăgător.Măiastra, pasărea redată pe etichetele acestei game de vinuri, este înzestrată în legendele populare româneşti cu forţe magice inepuizabile. Măiastra exprimă esenţa zborului, simbolizând ascensiunea către spiritualitate şi transcendenţă, tendinţa către ideal, către înălţare. În aceeaşi manieră, vinul poate juca rolul de tămăduitor spiritual, fiind un liant între abstract şi concret.Vinurile propuse de noi în gama MĂIASTRU au o anumită personalitate, caracterizată printr-o textură catifelată deosebită, o intensitate aromatică neobişnuită şi o mineralitate aparte. Un stil de vinificaţie contemporan concentrat pe tipicitatea soiului şi structura vinurilor, susţinut de o aciditate distinsă. O alternativă elegantă şi reconfortantă, ce face vinurile ideale pentru orice ocazie, de la picnicurile la iarbă verde la serile de iarnă, petrecute lângă foc.
Soi/Cupaj: Cabernet Sauvignon 100%
DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei
Areal: Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania
Organoleptic: Un vin expresiv și de texturat, încât aproape că se mănâncă, nu se bea. Cu rotunjimea-i caracteristică, solid, se dezvăluie rapid cu nuanțe coacăze, ciocolată neagră, cacao. O urmă de mineralitate îi sporește profunzimea și, alături de taninii bine integrați, îl transformă într-un vin prietenos și deschis.
Servire: Asociere cu preparate din porc sau vita.19,63 RON Începând cu: 18,46 RON -
Mosia Tohani - ARom 2017 - 0.375L, Alc: 10%
REGIUNE / TARA: DEALUL MARE / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: TAMAIOASA ROMANEASCA
VOL. ALC.: 10,5%
Strugurii au fost culesi manual si ulterior sortati cu grija. Macerarea a avut loc la temperatura controlatA pentru a pastra aromele primare. Fermentarea a avut loc in vase de inox la temperaturi joase și a condus catre o concentratie de alcool de cel mult 10%, de unde rezulta 160 grame de
zaharuri reziduale.
ASPECT: Se prezinta cu o culoare aurie, stralucitor si dens.
MIROS: Este plin de arome, ce definesc soiul de Tamaioasa Romaneasca. Floare de portocal si struguri copti, smochine uscate, polen si duioase senzatii de miere de salcam, unde se alatura notele de Botrytis, specifice recoltărilor foarte tarzii.
GUST: In gust este dulce si structurat, cu aliuri citrice de grepfruit. Senzatiile matasoase si calde, se aliniaza elegant pe papilele gustative, acaparand toata atentia in directia de dulceata de gutuie si struguri stafiditi. Este dulce, insa aciditatea echilibreaza senzatiile fara a lasa vinul sa devina lesios.
TEMP. DE SERVIRE: Recomandam o temperatura de servire de 12 °C care sa puna in evidenta caracterul elegant al vinului alaturi de deserturi in foietaj cu dulceturi de citrice.111,27 RON Începând cu: 104,59 RON -
Mosia Tohani - Maestro 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%
REGIUNE / TARA: DEALUL MARE / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14,5%
Strugurii au fost culesi manual in ladite de 15 kg, ulterior fiind sortati cu grija. Dupa macerarea la rece a boabelor de struguri, intre cinci si opt zile, la 8°-10°C, a urmat fermentatia alcoolica la temperatura controlata intre 26°-28° C,timp de opt si zece zile. Maturare la baric de stejar de Allier timp de 12 luni, urmata de invechirea in sticla timp de un 1 an.
ASPECT: Regele vinurilor rosii se prezinta rosu rubiniu si cernelos, ce denota densitate si consistenta.
MIROS: Caracteristic soiului de Cabernet Sauvignon,este generos in arome de coacaze negre, cirese, afine si gemuri dulci, carora li se alatura senzatii de condimente , vanilie si lemn.
GUST: In gust vinul este catifelat. Taninurile modelate cu atentie de timpul petrecut in baricuri, au structura solida si matasoasa ce determina un postgust gemos si prelung.
ASOCIERE CULINARA: Partener ideal pentru preparate din carne rosie de vita, vanat, miel si branzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: Recomandam o temperatura de servire de 15°-17° Celsius. Se recomanda decantarea vinului minim de o ora .137,45 RON Începând cu: 129,20 RON -
Mosia Tohani - Siel rose 2018 - 0.75L, Alc: 13%
REGIUNE / TARA: DEALUL MARE / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCA NEAGRA, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, SHIRAZ, PINOT NOIR, BUSUIOACA DE BOHOTIN
VOL. ALC.: 13%
Strugurii sunt recoltati manual in ladite de 15kg si ulterior sortati. Macerarea a avut loc la temperatura controlata. Ulterior, fermentarea alcoolica la temperatura joasa pentru a pastra aromele primare este urmata de limpezire. Pastrare in vase de inox pentru limpezirea naturala.
ASPECT: Rose sec si aromat, definit de stilul de “lume noua” utilizat in vinificare. Culoare vie si stralucitoare.
MIROS: Prospetimea este caracteristica principala, unde zmeura si ciresele domina olfactul. Flori de maces si petale de trandafir.
GUST: In gust, aromaticitatea, plaseaza SIEL iin zona fructelor exotice si a florilor de vara. Delicat dar proaspat si tonic, se dezvolta progresiv in gura, urmarind parca o linie bine trasata de oenolog, ce conduce degustatorul spre aromele primare ale vinului.
ASOCIERE CULINARA: Recomandat alaturi de preparate usoare, din carne alba sau fructe de mare, salate cu sosuri albe sau deserturi cu fructe rosii de padure.
TEMP. DE SERVIRE: Recomandam o temperatura de servire de 6-8 °C.32,73 RON Începând cu: 30,77 RON -
Mosia Tohani - Siel alb 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%
REGIUNE / TARA: DEALUL MARE / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCA ALBA, SAUVIGNON BLANC, TAMAIOASA ROMANEASCA, RIESLING, FETEASCA REGALA, PINOT GRIS, CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
Strugurii sunt recoltati manual in ladite de 15kg si ulterior sortati. Macerarea a avut loc la temperatura controlata. Ulterior, fermentarea alcoolica la temperatura joasa pentru a pastra aromele primare este urmata de limpezire. Pastrare in vase de inox pentru limpezirea naturala.
ASPECT: Galben pai intens, cu reflexii verzui.
MIROS: Prospetimea anului se deosebeste inca din olfact, definit de senzatii de gutuie si citrice. Floralitate dominant varatica cu sensatii de soc si flori de migdal.
GUST: In gust, aromaticitatea, plaseaza SIEL in zona fructelor exotice si a florilor de vara. Delicat si bine balansat de o aciditate prezenta si delicata. Prezinta un final lung si armonic, cerand, parca, urmatoarea inghititura.
ASOCIERE CULINARA: Recomandat alaturi de preparate usoare, din carne alba de peste sau pui, salate cu sosuri albe sau deserturi usoare cu crema de vanilie.
TEMP. DE SERVIRE: Recomandam o temperatura de servire de 6-8 °C.32,73 RON -
Crama Ratesti - Cabernet Sauvignon 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%
Strugurii au fost culeși în luna octombrie, iar dupa încheierea fermentației alcoolice si a celei malolactice, vinurile au fost maturate în baricuri românești de stejar, cu grad de prajire mediu, timp de 23 luni.
NOTE DE DEGUSTARE: Un vin intens, corpolent, cu arome de coacăze negre, cacao si vanilie, maturat in barrique de stejar timp de 24 de luni.
RECOMANDARI DE SERVIRE: Se poate consuma alaturi de preparate mai condimentate, carne rosie, ciuperci si brânzeturi maturate.
TEMPERATURA DE SERVIRE: A se servi la 12º-14ºC.52,81 RON Începând cu: 49,63 RON