Vin spumant
Vinurile spumante contin un nivel ridicat de dioxid de carbon obtinut prin fermentatie naturala (diferit de vinul spumos care este imbogatit / impregnat cu dioxid de carbon dintr-o sursa externa). Locul de "nastere" al acestui tip de vin este regiunea Champagne din Franta. In esenta, pentru a produce un spumant, vinul linistit este supus la o a doua fermentare intr-un recipient inchis astfel incat dioxidul de carbon (un produs secundar fermentarii) sa ramana "incatusat" in lichid. Procedeul aplicat separat fiecarei sticle, inventat in Champagne, se numeste Metoda Traditionala. Un procedeu mai putin costisitor, Metoda Charmat, presupune ca a doua fermentare sa se produca in tancuri presurizate din inox. Drojdia si zaharul produc o reactie chimica prin care vinul fermenteaza a doua oara. In timpul fermentatiei zaharul devine alcool si dioxid de carbon. Dioxidul de carbon ramane in rezervorul sigilat si intra in compozitia vinului, oferindu-i spuma. Dupa acest proces are loc o filtrare pentru indepartarea resturilor de drojdie, urmata de imbuteliere.
Diferenta dintre vin spumant si sampanie este foarte fina, motiv pentru care foarte multe persoane folosesc denumirea de ,,champagne” pentru ambele tipuri de bauturi. Intr-adevar, orice sampanie este vin spumant, insa nu orice vin spumant este sampanie. Cel mai indicat este sa le diferentiem tinand cont de regiunea in care bautura a fost produsa, nu de metoda de producere.
Beicevrei.ro, magazinul tau de bauturi online, este importatorul oficial in Romania al renumitelor vinuri spumante produse de MARTINI: Asti, Prosecco, Spumante Brut, Spumante Rose. Comanda de pe site-ul nostru bautura preferata, iar noi iti garantam ca te vei bucura de gustul sau original.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putineMomentan Cumpărați după:
- Tip dulce: Brut Eliminare
- 
                        
   Precum cristalul ce ii poarte numele, Cuartz este reprezentat prin valoarea sa pretioasa, prin limpezimea cristalina a vinului si a mineralitatii acidulate ce iti satisface setea in zilele fierbinti de vara. Cuartz este primul spumant produs de Crama Girboiu si reprezinta mandria Cramei pt noile trenduri de vara, nu ezitati sa-l incercati. Precum cristalul ce ii poarte numele, Cuartz este reprezentat prin valoarea sa pretioasa, prin limpezimea cristalina a vinului si a mineralitatii acidulate ce iti satisface setea in zilele fierbinti de vara. Cuartz este primul spumant produs de Crama Girboiu si reprezinta mandria Cramei pt noile trenduri de vara, nu ezitati sa-l incercati.
 Acest spumant este conceput cu migala de Crama Girboiu pentru a oferi un mixt de jovialitate, gust si textura, toate infasurate intr-un parfum fructuos si floral. Definit de o culoare galben pai cu inflexiuni verzui, surprinde placut prin perlajul persistent iar gustativ denota o personalitate si o prospetime excelenta. Spumantul este realizat cu intentia de a darui surprize senzoriale placute in orice moment al zilei.35,34 RON
- 
                        
   Il Vino dei Poeti Rosé este un sortiment versatil şi proaspăt, obţinut din soiurile Raboso şi Pinot Noir. Strugurii sunt culeşi manual şi vinificaţi în rosé iar refermentarea se face în autoclavă efectuându-se la o temperatură de 14-15°C. Vinul este apoi stabilizat la rece (-3°C) timp de o săptămână, urmând ca în final să fie filtrat şi îmbuteliat. Il Vino dei Poeti Rosé este un sortiment versatil şi proaspăt, obţinut din soiurile Raboso şi Pinot Noir. Strugurii sunt culeşi manual şi vinificaţi în rosé iar refermentarea se face în autoclavă efectuându-se la o temperatură de 14-15°C. Vinul este apoi stabilizat la rece (-3°C) timp de o săptămână, urmând ca în final să fie filtrat şi îmbuteliat.
 ASPECT: Roz.
 MIROS: Floral, cu note de căpşune, zmeură şi coacăze.
 GUST: Arome expresive de flori şi fructe proaspete, completate spre final cu accente citrice.
 Sortimentul este excelent pentru a fi savurat înainte de masă şi se potriveşte foarte bine cu aperitive, gustări şi preparate pe bază de peşte.33,45 RON
- 
                        
     Freixenet este un Cava produs în una din cele mai vechi pivnite, in inima Cataluniei, Spania, este obtinut prin metoda traditionala, prin fermentatia naturala la sticla. Maturat 18 - 24 de luni, Cordon Negro este un vin spumant elegant,brut cu o aroma persistenta si speciala. Freixenet este un Cava produs în una din cele mai vechi pivnite, in inima Cataluniei, Spania, este obtinut prin metoda traditionala, prin fermentatia naturala la sticla. Maturat 18 - 24 de luni, Cordon Negro este un vin spumant elegant,brut cu o aroma persistenta si speciala.Preț normal: 37,98 RON Special Price 30,00 RON (-7,98 RON)Stoc epuizat 
- 
                        
    REGIUNE / TARA: LOMBARDY / ITALIA SOIUL / SOIURILE: Pinot Noir VOL. ALC.: 11.5% Vinaria Bottega are o lungă și interesantă istorie ce definește identitatea actuală a brandului și oferă produse de calitate superioară. Originile vinului Bottega le găsim aproape de Molinetto della Croda, în provincia italiană Treviso, unde supușii nobililor au luat în arendă teren pe care au cultivat struguri și au produs vin. 
 După ce arendașii au devenit oameni liberi și-au continuat arta și meseria, iar în anii ’20, Dominico Bottega, negustor de vin și pasionat oenolog a pus bazele brand-ului ce îi poartă numele.În istoria recentă, operațiunile Bottega au numeroase reforme și schimbări, ce au permis dezvoltarea unor game de produse premium, în frunte cu prosecco și vinurile spumante, comercializate și apreciate la nivel mondial. Parfumul și aroma spumantului rose, produs de Bottega, este dat de strugurii Pinot Noir, culeși manual din viile aflate în partea de nord a italiei. În procesul de producție pielițele strugurilor sunt lăsate în must timp de 24 de ore, apoi sunt sortate prin presare, iar mustul este lăsat să fermenteze la o temperatură controlată de 18°C. 
 După un an, când mustul s-a transformat în vin, este fermentat pentru a doua oară prin metoda Charmat, în recipiente din oțel inoxidabil, la o temperatură de 14°C, pentru o perioadă de 60-90 de zile.ASPECT: Roz cu accente de piersică și perlaj consistent. MIROS: Parfumul spumantul rose de la Bottega este un amestec natural de flori și fructe de pădure, coacăze și căpșuni sălbatice. GUST: Gustul rămâne fidel parfumului cu o ușoară inversare. La început se simt fructele roșii urmate de ușoare accente florale. ASOCIERE CULINARA: Gold rose este un excelent aperitiv și este potrivit pentru orice masă. Se așează mai comod alături de meniuri vegetariene și preparate din pește (sushi, scoici, crudități), carne albă și brânzeturi. TEMPERATURA DE SERVIRE: 4-5 ºC. 15,99 RON Începând cu: 15,03 RONStoc epuizat 
 
                     
                                    