Vin spumant
Vinurile spumante contin un nivel ridicat de dioxid de carbon obtinut prin fermentatie naturala (diferit de vinul spumos care este imbogatit / impregnat cu dioxid de carbon dintr-o sursa externa). Locul de "nastere" al acestui tip de vin este regiunea Champagne din Franta. In esenta, pentru a produce un spumant, vinul linistit este supus la o a doua fermentare intr-un recipient inchis astfel incat dioxidul de carbon (un produs secundar fermentarii) sa ramana "incatusat" in lichid. Procedeul aplicat separat fiecarei sticle, inventat in Champagne, se numeste Metoda Traditionala. Un procedeu mai putin costisitor, Metoda Charmat, presupune ca a doua fermentare sa se produca in tancuri presurizate din inox. Drojdia si zaharul produc o reactie chimica prin care vinul fermenteaza a doua oara. In timpul fermentatiei zaharul devine alcool si dioxid de carbon. Dioxidul de carbon ramane in rezervorul sigilat si intra in compozitia vinului, oferindu-i spuma. Dupa acest proces are loc o filtrare pentru indepartarea resturilor de drojdie, urmata de imbuteliere.
Diferenta dintre vin spumant si sampanie este foarte fina, motiv pentru care foarte multe persoane folosesc denumirea de ,,champagne” pentru ambele tipuri de bauturi. Intr-adevar, orice sampanie este vin spumant, insa nu orice vin spumant este sampanie. Cel mai indicat este sa le diferentiem tinand cont de regiunea in care bautura a fost produsa, nu de metoda de producere.
Beicevrei.ro, magazinul tau de bauturi online, este importatorul oficial in Romania al renumitelor vinuri spumante produse de MARTINI: Asti, Prosecco, Spumante Brut, Spumante Rose. Comanda de pe site-ul nostru bautura preferata, iar noi iti garantam ca te vei bucura de gustul sau original.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Crama Carastelec - Spumant Carassia Pinot Noir rose - 0.75L, Alc: 12.5%
Carassia, vin spumant de calitate obținut prin metodă tradițională!
Anul recoltei: 2014
Culoare somonie strălucitoare și fructuozitate intensivă sunt caracteristicile de bază al acestui spumant, la care se adaugă perlajul fin și un mousse persistent care învelește și mângîie papilele gustative intensificând aromele vioaie de zmeură și frag proaspăt și cele de brioșă provenind din maturarea îndelungată în sticlă. Efervescența la fel ca și aromele pline de fructe tipice soiului Pinot Noir, persistă până la postgust, unde apar și notele minerale caracteristice vinurior din zona Carastelec. Elegant, proaspăt, cremos de la cap la coadă. Un rosé cu care se deschide cu bucurie orice eveniment.
Spumant vinificat 100% din Pinot Noir.
Temperatură de servire: 6-8°C
Temperatură de depozitare: sub 15°C
Asocieri culinare: rață, iepure, somon, ciuperci, preparate thai66,76 RON Începând cu: 63,99 RONStoc epuizat
-
Crama Girboiu - Cuartz vin spumant roze + 2 pahare - 0,75L, Alc: 12.5%
Acest spumant este conceput cu migala de Crama Garboiu pentru a oferi un mixt de jovialitate, ghust si textura, toate infasurate intr-un parfum fructuos si floral. definit cu o culoare roze-somon, cu un parfum ce aminteste de cirese si zmeura, uimeste intr-un postgust curat si savuros, cu inflexiuni de coacaze negre. spumantul este realizat cu intentia de a darui surprize senzoriale placute in orice moment al zilei.
Recomandat cu deserturi din fructe, servit la o temperatura de 6-8 grade celsius.Preț normal: 65,45 RON
Special Price 57,83 RON
(-7,62 RON)Stoc epuizat
-
Crama Girboiu - Cuartz vin spumant roze 0.75L, Alc: 12%
Acest spumant este conceput cu migala de Crama Garboiu pentru a oferi un mixt de jovialitate, ghust si textura, toate infasurate intr-un parfum fructuos si floral. definit cu o culoare roze-somon, cu un parfum ce aminteste de cirese si zmeura, uimeste intr-un postgust curat si savuros, cu inflexiuni de coacaze negre. spumantul este realizat cu intentia de a darui surprize senzoriale placute in orice moment al zilei.
Recomandat cu deserturi din fructe, servit la o temperatura de 6-8 grade celsius.35,34 RON -
Bottega - Spumant Gold rose - 0,75L, Alc: 11.5%
REGIUNE / TARA: LOMBARDY / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: Pinot Noir
VOL. ALC.: 11.5%
Vinaria Bottega are o lungă și interesantă istorie ce definește identitatea actuală a brandului și oferă produse de calitate superioară. Originile vinului Bottega le găsim aproape de Molinetto della Croda, în provincia italiană Treviso, unde supușii nobililor au luat în arendă teren pe care au cultivat struguri și au produs vin.
După ce arendașii au devenit oameni liberi și-au continuat arta și meseria, iar în anii ’20, Dominico Bottega, negustor de vin și pasionat oenolog a pus bazele brand-ului ce îi poartă numele.În istoria recentă, operațiunile Bottega au numeroase reforme și schimbări, ce au permis dezvoltarea unor game de produse premium, în frunte cu prosecco și vinurile spumante, comercializate și apreciate la nivel mondial. Parfumul și aroma spumantului rose, produs de Bottega, este dat de strugurii Pinot Noir, culeși manual din viile aflate în partea de nord a italiei. În procesul de producție pielițele strugurilor sunt lăsate în must timp de 24 de ore, apoi sunt sortate prin presare, iar mustul este lăsat să fermenteze la o temperatură controlată de 18°C.
După un an, când mustul s-a transformat în vin, este fermentat pentru a doua oară prin metoda Charmat, în recipiente din oțel inoxidabil, la o temperatură de 14°C, pentru o perioadă de 60-90 de zile.ASPECT: Roz cu accente de piersică și perlaj consistent.
MIROS: Parfumul spumantul rose de la Bottega este un amestec natural de flori și fructe de pădure, coacăze și căpșuni sălbatice.
GUST: Gustul rămâne fidel parfumului cu o ușoară inversare. La început se simt fructele roșii urmate de ușoare accente florale.
ASOCIERE CULINARA: Gold rose este un excelent aperitiv și este potrivit pentru orice masă. Se așează mai comod alături de meniuri vegetariene și preparate din pește (sushi, scoici, crudități), carne albă și brânzeturi.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 4-5 ºC.
96,15 RON