Vin spumant
Vinurile spumante contin un nivel ridicat de dioxid de carbon obtinut prin fermentatie naturala (diferit de vinul spumos care este imbogatit / impregnat cu dioxid de carbon dintr-o sursa externa). Locul de "nastere" al acestui tip de vin este regiunea Champagne din Franta. In esenta, pentru a produce un spumant, vinul linistit este supus la o a doua fermentare intr-un recipient inchis astfel incat dioxidul de carbon (un produs secundar fermentarii) sa ramana "incatusat" in lichid. Procedeul aplicat separat fiecarei sticle, inventat in Champagne, se numeste Metoda Traditionala. Un procedeu mai putin costisitor, Metoda Charmat, presupune ca a doua fermentare sa se produca in tancuri presurizate din inox. Drojdia si zaharul produc o reactie chimica prin care vinul fermenteaza a doua oara. In timpul fermentatiei zaharul devine alcool si dioxid de carbon. Dioxidul de carbon ramane in rezervorul sigilat si intra in compozitia vinului, oferindu-i spuma. Dupa acest proces are loc o filtrare pentru indepartarea resturilor de drojdie, urmata de imbuteliere.
Diferenta dintre vin spumant si sampanie este foarte fina, motiv pentru care foarte multe persoane folosesc denumirea de ,,champagne” pentru ambele tipuri de bauturi. Intr-adevar, orice sampanie este vin spumant, insa nu orice vin spumant este sampanie. Cel mai indicat este sa le diferentiem tinand cont de regiunea in care bautura a fost produsa, nu de metoda de producere.
Beicevrei.ro, magazinul tau de bauturi online, este importatorul oficial in Romania al renumitelor vinuri spumante produse de MARTINI: Asti, Prosecco, Spumante Brut, Spumante Rose. Comanda de pe site-ul nostru bautura preferata, iar noi iti garantam ca te vei bucura de gustul sau original.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
PRODUCATOR / PODGORIE: MARTINI & ROSSI
ANUL DE RECOLTA: NV (NON VINTAGE)
REGIUNE / TARA: D.O.C.G. ASTI / PIEMONTE / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: MOSCATO BIANCO
VOL. ALC.: 7.5%
VIN ALB SPUMANT DEMIDULCE
ASPECT: Placut stralucitor, de un galben pal cu inflexiuni verzui, efervescent.
MIROS: Extrem de puternic, plin de prospetime, floral si fructat (soc, mere verzi, pere, caise), cu accente de citrice.
GUST: Gustul lejer, foarte proaspat, aproape crocant ca perceptie, puternic fructat (intens de grapefruit si lamaie, si subtil de caise si mere verzi), de o foarte buna aciditate, o mica corpolenta, cu un gust final ce lasa o senzatie placuta de fructe zaharisite.
ASOCIERE CULINARA: De consumat doar per se, foarte, foarte rece in sezonul cald, sau servit ca aperitiv inainte de masa, si chiar langa preparatele antreu din fructe de mare (sepia, raci, creveti jumbo, midii in vin alb) pregatite cu sosuri / salsa dulcege pe baza de fructe exotice, sau cu preparate fel principal din carne de peste slab gatita pe grill, garnisita cu legume sote si aceleasi tipuri de sosuri / salsa dulci.
TEMP. DE SERVIRE: 6-8º C (Nu se recomanda decantarea)54,48 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: MARTINI & ROSSI
REGIUNE / TARA: D.O.C.G. ASTI / PIEMONTE / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: MOSCATO BIANCO
VOL. ALC.: 7.5%
VIN ALB SPUMANT DEMIDULCE
ASPECT: Placut stralucitor, de un galben pal cu inflexiuni verzui, efervescent.
MIROS: Extrem de puternic, plin de prospetime, floral si fructat (soc, mere verzi, pere, caise), cu accente de citrice.
GUST: Gustul lejer, foarte proaspat, aproape crocant ca perceptie, puternic fructat (intens de grapefruit si lamaie, si subtil de caise si mere verzi), de o foarte buna aciditate, o mica corpolenta, cu un gust final ce lasa o senzatie placuta de fructe zaharisite.
ASOCIERE CULINARA: De consumat doar per se, foarte, foarte rece in sezonul cald, sau servit ca aperitiv inainte de masa, si chiar langa preparatele antreu din fructe de mare (sepia, raci, creveti jumbo, midii in vin alb) pregatite cu sosuri / salsa dulcege pe baza de fructe exotice, sau cu preparate fel principal din carne de peste slab gatita pe grill, garnisita cu legume sote si aceleasi tipuri de sosuri / salsa dulci.
TEMP. DE SERVIRE: 6-8º C (Nu se recomanda decantarea)81,72 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: MARTINI & ROSSI
ANUL DE RECOLTA: NV (NON VINTAGE)
REGIUNE / TARA: PIEMONTE / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: BRACHETTO + MALVASIA + MOSCATO BIANCO
VOL. ALC.: 7.5%
VIN ROSE SPUMANT DEMISEC.
ASPECT: Placut stralucitor, de un roz delicat cu accente de capsuni, efervescent.
MIROS: Elegant si puternic, plin de prospetime, floral si fructat (trandafiri salbatici, soc, capsuni, mure), cu usoare accente de citrice.
GUST: Gustul lejer, foarte proaspat, aproape crocant ca perceptie, puternic fructat (capsuni, caise, mure), de o foarte buna aciditate, o mica corpolenta, cu un gust final ce lasa o senzatie placuta de fructe zaharisite.
ASOCIERE CULINARA: De consumat doar per se, foarte, foarte rece in sezonul cald, sau servit ca aperitiv inainte de masa, si chiar langa preparatele antreu din fructe de mare (sepia, raci, creveti jumbo, midii in vin alb) pregatite cu sosuri / salsa dulcege pe baza de fructe exotice, sau cu preparate fel principal din carne de peste slab gatita pe grill, garnisita cu legume sote si aceleasi tipuri de sosuri / salsa dulci.
TEMP. DE SERVIRE: 6-8º C (Nu se recomanda decantarea)57,25 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: MARTINI & ROSSI
ANUL DE RECOLTA: NV (NON VINTAGE)
REGIUNE / TARA: D.O.C.G. ASTI / PIEMONTE / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: MOSCATO BIANCO
VOL. ALC.: 7.5%
VIN ALB SPUMANT DEMIDULCE
ASPECT: Placut stralucitor, de un galben pal cu inflexiuni verzui, efervescent.
MIROS: Extrem de puternic, plin de prospetime, floral si fructat (soc, mere verzi, pere, caise), cu accente de citrice.
GUST: Gustul lejer, foarte proaspat, aproape crocant ca perceptie, puternic fructat (intens de grapefruit si lamaie, si subtil de caise si mere verzi), de o foarte buna aciditate, o mica corpolenta, cu un gust final ce lasa o senzatie placuta de fructe zaharisite.
ASOCIERE CULINARA: De consumat doar per se, foarte, foarte rece in sezonul cald, sau servit ca aperitiv inainte de masa, si chiar langa preparatele antreu din fructe de mare (sepia, raci, creveti jumbo, midii in vin alb) pregatite cu sosuri / salsa dulcege pe baza de fructe exotice, sau cu preparate fel principal din carne de peste slab gatita pe grill, garnisita cu legume sote si aceleasi tipuri de sosuri / salsa dulci.
TEMP. DE SERVIRE: 6-8º C (Nu se recomanda decantarea)58,05 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: MARTINI & ROSSI
ANUL DE RECOLTA: NV (NON VINTAGE)
REGIUNE / TARA: VENETO FRIULUI / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY + GLERA
VOL. ALC.: 11.5%
VIN ALB SPUMANT SEC / BRUT.
ASPECT: Stralucitor, placut, de o culoare de un galben usor auriu, efervescent.
MIROS: Mirosul este seducator, foarte proaspat si floral, intens fructat (fructe exotice), distinct de piersici, banane si ananas.
GUSTL; Gustul este puternic, floral si fructat, are o aciditate ridicata, de o corpolenta medie, si cu un gust remanent ce aminteste de fructe citrice si pepene galben.
ASOCIERE CULINARA: Un aperitiv excelent de consumat inainte de luarea mesei, pentru pofta de mancare, sau langa mizilicuri / finger food / gustarele / amuse bouche, pe baza de fructe de mare, produse de patiserie, carne de peste, caviar, legume sau mezeluri usoare (Mortadella, sunca de Praga, parizer).
Este ingredientul perfect pentru cocktail-uri pe baza de vin spumant (in Mimosa si Bellini), dar si "prietenul" perfect pentru o dupa amiaza calda de vara.
TEMP. DE SERVIRE: 4-6º C (Nu se recomanda decantarea)52,36 RON -
REGIUNE / TARA: LOMBARDY / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: Pinot Noir
VOL. ALC.: 11.5%
Vinaria Bottega are o lungă și interesantă istorie ce definește identitatea actuală a brandului și oferă produse de calitate superioară. Originile vinului Bottega le găsim aproape de Molinetto della Croda, în provincia italiană Treviso, unde supușii nobililor au luat în arendă teren pe care au cultivat struguri și au produs vin.
După ce arendașii au devenit oameni liberi și-au continuat arta și meseria, iar în anii ’20, Dominico Bottega, negustor de vin și pasionat oenolog a pus bazele brand-ului ce îi poartă numele.În istoria recentă, operațiunile Bottega au numeroase reforme și schimbări, ce au permis dezvoltarea unor game de produse premium, în frunte cu prosecco și vinurile spumante, comercializate și apreciate la nivel mondial. Parfumul și aroma spumantului rose, produs de Bottega, este dat de strugurii Pinot Noir, culeși manual din viile aflate în partea de nord a italiei. În procesul de producție pielițele strugurilor sunt lăsate în must timp de 24 de ore, apoi sunt sortate prin presare, iar mustul este lăsat să fermenteze la o temperatură controlată de 18°C.
După un an, când mustul s-a transformat în vin, este fermentat pentru a doua oară prin metoda Charmat, în recipiente din oțel inoxidabil, la o temperatură de 14°C, pentru o perioadă de 60-90 de zile.ASPECT: Roz cu accente de piersică și perlaj consistent.
MIROS: Parfumul spumantul rose de la Bottega este un amestec natural de flori și fructe de pădure, coacăze și căpșuni sălbatice.
GUST: Gustul rămâne fidel parfumului cu o ușoară inversare. La început se simt fructele roșii urmate de ușoare accente florale.
ASOCIERE CULINARA: Gold rose este un excelent aperitiv și este potrivit pentru orice masă. Se așează mai comod alături de meniuri vegetariene și preparate din pește (sushi, scoici, crudități), carne albă și brânzeturi.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 4-5 ºC.
96,15 RON -
Bottega Millesimato provine din struguri care compun un vin spumant proaspăt și versatil.
Recoltat un pic mai devreme, acesti struguri sunt caracterizati printr-un bob rotund galben-verde, care are un gust ușor ascuțit și parfumat. Vinificat la o temperatură scăzută, acest soi produce un vin care este parfumat și care devine strălucitor după a doua fermentare în recipiente de oțel cu metoda Charmat.24,99 RON Începând cu: 23,49 RON -
Cu un perlaj bogat si catifelat, acest spumant scoate in evidenta buchetul aromatic al vinului. Acest spumant poate fi servit in orice moment al zilei, fiind si un bun aperitiv.
Aspect: Rosu rubiniu.
Miros: Fructat, unde notele de capsuni pot fi identificate cu usurinta.
Gust: Dulce, dar in acelasi timp cu o prospetime aparte, aromele de capsuni inunda simturile, de o corpolenta ridicata si cu o aciditate medie, acest spumant repezinta balanta perfecta dintre gradul de alcool si aromele fructate.
Asociere culinara: Se preteaza a fi consumat pe toata perioada zilei, de la inceputul mesei pana la sfarsitul acesteia. Poate fi asociat cu deserturi pe baza de fructe, in special capsuni.27,92 RON -
Il Vino dei Poeti Rosé este un sortiment versatil şi proaspăt, obţinut din soiurile Raboso şi Pinot Noir. Strugurii sunt culeşi manual şi vinificaţi în rosé iar refermentarea se face în autoclavă efectuându-se la o temperatură de 14-15°C. Vinul este apoi stabilizat la rece (-3°C) timp de o săptămână, urmând ca în final să fie filtrat şi îmbuteliat.
ASPECT: Roz.
MIROS: Floral, cu note de căpşune, zmeură şi coacăze.
GUST: Arome expresive de flori şi fructe proaspete, completate spre final cu accente citrice.
Sortimentul este excelent pentru a fi savurat înainte de masă şi se potriveşte foarte bine cu aperitive, gustări şi preparate pe bază de peşte.33,45 RON