Vin spumant
Vinurile spumante contin un nivel ridicat de dioxid de carbon obtinut prin fermentatie naturala (diferit de vinul spumos care este imbogatit / impregnat cu dioxid de carbon dintr-o sursa externa). Locul de "nastere" al acestui tip de vin este regiunea Champagne din Franta. In esenta, pentru a produce un spumant, vinul linistit este supus la o a doua fermentare intr-un recipient inchis astfel incat dioxidul de carbon (un produs secundar fermentarii) sa ramana "incatusat" in lichid. Procedeul aplicat separat fiecarei sticle, inventat in Champagne, se numeste Metoda Traditionala. Un procedeu mai putin costisitor, Metoda Charmat, presupune ca a doua fermentare sa se produca in tancuri presurizate din inox. Drojdia si zaharul produc o reactie chimica prin care vinul fermenteaza a doua oara. In timpul fermentatiei zaharul devine alcool si dioxid de carbon. Dioxidul de carbon ramane in rezervorul sigilat si intra in compozitia vinului, oferindu-i spuma. Dupa acest proces are loc o filtrare pentru indepartarea resturilor de drojdie, urmata de imbuteliere.
Diferenta dintre vin spumant si sampanie este foarte fina, motiv pentru care foarte multe persoane folosesc denumirea de ,,champagne” pentru ambele tipuri de bauturi. Intr-adevar, orice sampanie este vin spumant, insa nu orice vin spumant este sampanie. Cel mai indicat este sa le diferentiem tinand cont de regiunea in care bautura a fost produsa, nu de metoda de producere.
Beicevrei.ro, magazinul tau de bauturi online, este importatorul oficial in Romania al renumitelor vinuri spumante produse de MARTINI: Asti, Prosecco, Spumante Brut, Spumante Rose. Comanda de pe site-ul nostru bautura preferata, iar noi iti garantam ca te vei bucura de gustul sau original.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine- 
                        
                                    
                            
									                                                                            					
	
                
    	
		Sole Spumant este nascut dintr-un vin de baza al celor de la Cramele Recas, un Chardonnay, ce a fost transformat apoi in spumant prin metoda Charmat in crama Viniviticola Tambacco din Italia. Culoare galben-pai cu inflexiuni verzui, arome de mere verzi, caise necoapte si struguri tari, perlaj fin, delicat si o mineralitate accentuata de completarea acestora cu aromele de drojdii, toate, fac acest spumant deosebit, vesel si optimist.35,21 RON Începând cu: 33,10 RON - 
                        
                                    
                            
									                                                                            					
	
                
    	
		Precum cristalul ce ii poarte numele, Cuartz este reprezentat prin valoarea sa pretioasa, prin limpezimea cristalina a vinului si a mineralitatii acidulate ce iti satisface setea in zilele fierbinti de vara. Cuartz este primul spumant produs de Crama Girboiu si reprezinta mandria Cramei pt noile trenduri de vara, nu ezitati sa-l incercati.
Acest spumant este conceput cu migala de Crama Girboiu pentru a oferi un mixt de jovialitate, gust si textura, toate infasurate intr-un parfum fructuos si floral. Definit de o culoare galben pai cu inflexiuni verzui, surprinde placut prin perlajul persistent iar gustativ denota o personalitate si o prospetime excelenta. Spumantul este realizat cu intentia de a darui surprize senzoriale placute in orice moment al zilei.35,34 RON - 
                        
                                    
                            
									                                                                            					
	
                
    	
		Cu un perlaj bogat si catifelat, acest spumant scoate in evidenta buchetul aromatic al vinului. Acest spumant poate fi servit in orice moment al zilei, fiind si un bun aperitiv.
Aspect: Rosu rubiniu.
Miros: Fructat, unde notele de capsuni pot fi identificate cu usurinta.
Gust: Dulce, dar in acelasi timp cu o prospetime aparte, aromele de capsuni inunda simturile, de o corpolenta ridicata si cu o aciditate medie, acest spumant repezinta balanta perfecta dintre gradul de alcool si aromele fructate.
Asociere culinara: Se preteaza a fi consumat pe toata perioada zilei, de la inceputul mesei pana la sfarsitul acesteia. Poate fi asociat cu deserturi pe baza de fructe, in special capsuni.27,92 RON - 
                        
                                    
                            
									                                                                            					
	
                
    	
		Il Vino dei Poeti Rosé este un sortiment versatil şi proaspăt, obţinut din soiurile Raboso şi Pinot Noir. Strugurii sunt culeşi manual şi vinificaţi în rosé iar refermentarea se face în autoclavă efectuându-se la o temperatură de 14-15°C. Vinul este apoi stabilizat la rece (-3°C) timp de o săptămână, urmând ca în final să fie filtrat şi îmbuteliat.
ASPECT: Roz.
MIROS: Floral, cu note de căpşune, zmeură şi coacăze.
GUST: Arome expresive de flori şi fructe proaspete, completate spre final cu accente citrice.
Sortimentul este excelent pentru a fi savurat înainte de masă şi se potriveşte foarte bine cu aperitive, gustări şi preparate pe bază de peşte.33,45 RON - 
                        
                                    
                            
									                                                                            					
	
                
    	
		Prin maiestria vinificatorului italian Federico Giotto, spumantul DOR este creat din pasiune si placerea de a trai din plin. Invaluit cu arome florale discrete din soiul de struguri Pinot Noir si Pinot Meunier, DOR ne cucereste cu gustul sau desavarsit.20,29 RON Începând cu: 19,07 RON - 
                        
                                    
                            
									                                                                            					
	
                
    	
		PRODUCATOR / PODGORIE: MARTINI & ROSSI
ANUL DE RECOLTA: NV (NON VINTAGE)
REGIUNE / TARA: PIEMONTE / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: BRACHETTO + MALVASIA + MOSCATO BIANCO
VOL. ALC.: 7.5%
VIN ROSE SPUMANT DEMISEC.
ASPECT: Placut stralucitor, de un roz delicat cu accente de capsuni, efervescent.
MIROS: Elegant si puternic, plin de prospetime, floral si fructat (trandafiri salbatici, soc, capsuni, mure), cu usoare accente de citrice.
GUST: Gustul lejer, foarte proaspat, aproape crocant ca perceptie, puternic fructat (capsuni, caise, mure), de o foarte buna aciditate, o mica corpolenta, cu un gust final ce lasa o senzatie placuta de fructe zaharisite.
ASOCIERE CULINARA: De consumat doar per se, foarte, foarte rece in sezonul cald, sau servit ca aperitiv inainte de masa, si chiar langa preparatele antreu din fructe de mare (sepia, raci, creveti jumbo, midii in vin alb) pregatite cu sosuri / salsa dulcege pe baza de fructe exotice, sau cu preparate fel principal din carne de peste slab gatita pe grill, garnisita cu legume sote si aceleasi tipuri de sosuri / salsa dulci.
TEMP. DE SERVIRE: 6-8º C (Nu se recomanda decantarea)21,27 RON - 
                        
                                    
                            
									                                                                            					
	
                
    	
		Petalo Il Vino dell 'Amore, "vinul iubirii", este un sortiment seducător, obţinut din struguri Moscato cultivaţi în nord-estul Italiei, în regiunea Colli Euganei. Aici trandafirii sălbatici şi-au făcut un obicei din a creşte printre vii, împrumutând strugurilor arome florale delicate.
ASPECT: Galben pai strălucitor.
MIROS: Un buchet parfumat, unde notele florale se amestecă frumos cu tonurile de piersică, fructe tropicale, pară şi accente de salvie.
GUST: Arome bogate, predominant dulcege, cu influenţe delicate de petale de trandafir.
Este uşor de băut şi acompaniază excelent majoritatea deserturilor cu specific italian şi internaţional.37,63 RON