Sauvignon Blanc
Sauvignon Blanc (cunoscut si sub numele de Sauvignon Jaune, Blanc Fume / Fume Blanc, Muskat-Silvaner), este un soi de strugure alb. Soiul Sauvignon Blanc este originar din Franta, regiunea viticola Burgundia.
Strugurii din soiul Sauvignon Blanc sunt cultivati in intreaga lume de statele cunoscute pentru regiunile viticole si cantitatile mari de vin produse anual. Acest soi este cultivat in Europa Centrala si de Est, America de Nord, Africa de Sud, Australia si Noua Zeelanda.
Caracteristici soi:
Culoare: Sauvignon Blanc este un soi de struguri de culoare verde, iar tonul vinulului obtinut din acest soi variaza in functie de regiunea in care sunt cultivati. Vinul de Sauvignon Blanc este galben pal (deschis), in Lumea Noua, sau galben intens (inchis), in regiunile viticole din Lumea Veche.
Miros: Vinurile de Sauvignon Blanc au in general o aroma puternica de fructe citrice, fructe cu sambure tare, fructe exotice si flori / ierburi. Buchetul vinului obtinut din Sauvignon Blanc difera in functie de timpul de coacere naturala, mediu (terroir), cupaje, procese de productie si pastrare.
Gust: Vinul obtinut din soiul Sauvignon Blanc are un grad scazut de zahar, ce ii ofera un gust sec, din arome fructate (lime, mere verzi, piersica), anumite legume verzui ardei gras verde, busuioc, iarba. Alte arome sunt rezultate din solul si conditiile de temperatura in care sunt cultivati (terroir), cupaje, procese de productie si maturare in butoaie din stejar.
Majoritatea vinurilor de Sauvignon Blanc se consuma proaspete. Acest soi are o toleranta mica de maturare. Perioada de maturare recomandata este de pana la doi ani, insa se pot matura cu succes pana la 5 ani, in butoaie din stejar si alte conditii speciale.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Basilescu - Eclipse - Sauvignon Blanc 2017 - 0.75L, Alc: 13.2%
VIN: ECLIPSE
PRODUCATOR / PODGORIE: CRAMA BASILESCU
ANUL DE RECOLTA: 2011
REGIUNE / TARA: I.G. DEALURILE MUNTENIEI / URLATI / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13.5 %
Vin alb sec (zahăr rezidual de 2.9g/L) îmbuteliat în martie 2012. Un vin uşor, lejer, reprezentativ pentru soiul Sauvignon Blanc, cu o aciditate relativ ridicată pentru regiunea viticolă Dealu Mare, şi o caracteristică clasică, de arome ierboase şi fructe citrice.
ASPECT: Luminos, de o culoare galben pai cu inflexiuni verzui.
MIROS: Floral şi de fructe verzi şi fructe citrice, în special pomelo şi grapefruit cu valenţe delicate, vegetale şi ierboase.
GUST: Cu o aciditate totală de 6g/L, vinul este de o prospeţime şi o vivacitate încântătoare, cu un gust fuctat de caise şi mere verzi completate de citrice şi ardei gras verde, îmbogăţit cu arome subtile de cimbru.
ASOCIERE CULINARĂ: Completează elegant preparate din biban, crap sau păstrăv tras la tigaie în unt, stins cu vin alb şi asezonat cu verdeaţă proaspătă de sezon sau garnitură de legume sotate.
TEMP. DE SERVIRE: 6-8º C (nu necesită decantare sau aerare)27,49 RON Începând cu: 25,84 RON -
Vinul Cavalerului - Sauvignon Blanc 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%
VINUL CAVALERULUI
PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
REGIUNE / TARA: COLINELE DOBROGEI / ROMANIA
SOIUL: SAUVIGNON BLANC
Sauvignon Blanc 2015 încorporează caracteristicile tipice ale acestui soi de struguri și are o aciditate bine integrată, ce conferă acestui vin o prospețime deosebită. Vinul Cavalerului Sauvignon Blanc 2015 este un vin proaspăt şi uşor de savurat…un vin potrivit pentru orice zi. Strugurii provin
din plantaţii din 2005 şi 2006 aflate în Cogealac; culeşi în lăzi de 250 kg şi transportaţi la cramă în camioane frigorifice la temperatura de 8°C, strugurii sunt apoi triaţi a doua oară la recepţia în cramă. Sunt mai întâi desciorchinaţi şi apoi zdrobiţi, transportaţi cu ajutorul benzilor de cauciuc direct în presa pneumatică. După presare, mustul este vinificat conform celor mai moderne tehnici, la temperatura de 17° – 18°C, proces care durează circa 3 săptămâni.
Miros: citrice, ardei verde
Gust: proaspăt şi elegant, un vin echilibrat cu aciditate ridicată; arome intense de fructe exotice (grapefruit şi pomelo) şi postgust persistent
Cu ce meniu se serveşte: salate de vară, peşte, brânzeturi proaspete, carne de pasăre şi paste
Temperatura de servire: 12-13°C28,88 RON -
Crama Ceptura - Cervus Cept. sauvignon blanc demisec, 2017 - 0.75 L, Alc: 12.5%
Vinurile din gama Cervus Cepturum se obțin din soiuri de vita de vie de mare productivitate, cultivate in areale specializate. Aspectul este limpede si cristalin. Culoarea si gustul sunt armonioase, bine evoluate, tipice podgoriei. Caracterul demisec si corpolenta usoara fac aceste vinuri potrivite pentru orice gust si orice ocazie. Vinurile sunt de calitate superioara cu denumire de origine controlată (DOC-CMD).
Podgoriile Cramei Ceptura sunt situate astfel incat sa absoarba toata lumina pe care natura o are de oferit tinutului privilegiat din Dealu Mare. Viile noastre au o expunere sudica optima, iar strugurii nostri se hranesc cu toata lumina celor 14 zile in plus de soare de la 160 m altitudine.
Poate tocmai de aceea, s-a nascut legenda cerbilor. Atrasi de caldura acestei zone, regii padurilor coboara uneori in podgoriile Cramei Ceptura: e inca un semn ca vinul nostru a fost innobilat si ca e gata sa fie savurat, odata cu toata binecuvantarea soarelui pe care o regasim, de mai bine de 10 ani, in fiecare sticla de vin Crama Ceptura.
ASPECT: Galben-canar, cu reflexii verzui stralucitoare.
MIROS: Se face remarcat prin corpul zvelt si finalul lung. Are aroma de tip floral, cu note de grapefruit si lamaie.
GUST: Gustul este echilibrat, proaspat, cu accente de fructe exotice specifice soiului Sauvignon Blanc.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 10 -12 °С.
ASOCIERE CULINARA: Face pereche ideala alaturi de peste, fructe de mare, aperitive, cascaval pane sau salate.12,96 RON Începând cu: 12,18 RON