Sampanie
Ai putea sa refuzi un pahar de sampanie? Vorbim despre o bautura fina, care iti va rasfata toate simturile. Dar cati dintre noi cunoastem ceea ce exista in elegantele pahare cu picior lung? Termenul de ,,sampanie”/,,champagne” este o denumire protejata care se aplica vinurilor spumante produse dupa Metoda Traditionala (numita in trecut si Metoda Champenoise), din struguri crescuti doar in regiunea viticola Champagne din Franta.
Pe plan international, majoritatea tarilor respecta acest lucru, interzicand folosirea denumirii de Champagne pentru etichetarea altor vinuri spumante. Totusi, aceasta este deseori folosita in mod gresit, mai ales in conversatiile orale, fiind atribuita, tuturor vinurilor spumante sau spumoase, chiar si celor produse dupa metode mult mai putin costisitoare. Vinurile spumante produse dupa Metoda Traditionala in alte regiuni viticole, pot purta denumirea de: Cava in Spania, Cremant in Franta, Sekt in Germania, Espumante in Portugalia.
Beicevrei.ro, magazinul tau de bauturi si vinuri online, este importatorul oficial in Romania al renumitei Champagne LAURENT PERRIER si a faimoasei Champagne ARMAND DE BRIGNAC. Cumparand de pe site-ul nostru, ai garantia ca te vei bucura de o sampanie de calitate, al carui gust este intens si extrem de rafinat.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Aspect elegant, cu evoluţia culorii în mod natural de la o frumoasă nuanţă de zmeură către o sugestie de somon roz. Aroma este precisă şi foarte crocantă. O gamă largă de fructe mici, roşii: căpşuni, zmeură, coacăze roşii şi cireşe negre. Prospeţimea domină uimitor notele aromatice. Gustul este intens cu arome de fructe, curat, bine-definit şi uşor ascuţiţ, apoi vinul se deschide pentru a oferi impresia cufundării într-un coş de fructe de pădure roşii proaspăt culese: căpşuni, cireşe Morello, coacăze negre şi zmeură.Vinul este suplu şi rotund spre final. Laurent-Perrier Cuvee Rose este un aperitiv delicios. Această recoltă, datorită caracterului sau aromatic, permite asocierea cu diverse produse alimentare şi vinuri. Se potriveşte bine cu peşte crud (chefalul marinat şi tartar de ton roşu), creveţi la grătar, mezeluri fine (precum prosciutto de raţă), carne de miel şi brânzeturi cremoase. Cuvée Rosé se potriveşte extraordinar pentru deserturi de fructe roşii.Îndrăzneţii vor încerca mai mult chiar, cu preparate din bucătăria Indiană sau Asiatică.1.666,00 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: PIPER HEIDSIECK
ANUL DE RECOLTA: NV (NON VINTAGE)
REGIUNE / TARA: A.O.C. CHAMPAGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY / PIONT NOIR / PINOT MEUNIER
VOL. ALC.: 12%
CHAMPAGNE BRUT / SEC
ASPECT: De o excelenta limpiditate, stralucitor si de o culoare de un galben pai cu reflexii aurii.
MIROS: Puternic si intens fructat, placut de mere verzi, pere si pepene galben.
GUST: Extrem de proaspat, elegant fructat, un vin robust de o aciditate ridicata, corpolenta medie, extrem de imbietor si cu un gust final remanet lung si savuros.
ASOCIERE CULINARA: Vinurile spumante / champagne, sunt de o extrema versatilitate in asocieri culinare, si pot fi servite de la aperitive sau consumate doar per se inaintea luarii mesei, langa amuse bouche, cu antreuri sau fel principal, si cu aproape orice tip de carne rosie, peste sau fructe de mare. Se asociaza extrem de bine cu stridii si crustacee, tartar sau carpaccio de peste, si face fata si la mancaruri mai grele din carne rosie. Se poate savura si langa platouri de branzeturi fine sau deserturi cu fructe neinsiropate, tarte sau salate.
TEMP. DE SERVIRE: 4-6º C (Nu se recomanda decantarea)76,77 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: PIPER HEIDSIECK
ANUL DE RECOLTA: NON VINTAGE
REGIUNE / TARA: A.O.C. CHAMPAGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR / PINOT MEUNIER
VOL. ALC.: 12%
CHAMPAGNE BRUT / SEC ROSE
ASPECT: Placut stralucitor, are o culoare roz deschis cu o nuanta de somon crud.
MIROS: Este de o intensitate foarte mare, este puternic fructat (capsuni, mure, fragute, citrice) cu accente florale de trandafiri si crini regali.
GUST: Foarte savuros, placut de fructe exotice (de mango, lime, lamaie, coaja de portocale) de capsuni si fragute, are o corpolenta medie, este bine structurat si de un gust remanent lung cu valente de bombonele de capsuni.
ASOCIERE CULINARA: Spumantele sunt in genere foarte versatile. De asemenea vinurile rose sunt usor de asociat cu o mare varietate de preparate. Spumantele rose sunt cele mai usor de 'imperecheat' cu mancarea. Ele pot fi servite pe intreg parcursul mesei, de la amuse bouche si antreuri, si pana la felul principal. Sunt asocierea perfecta: tartar de somon, carpaccio de vita, mezeluri fine, file de pastrav, carne rosie de vita, porc sau oaie la grill, sushi, sashimi.
TEMP. DE SERVIRE: 6-8º C (Nu se recomanda decantarea)214,20 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: MOET & CHANDON
ANUL DE RECOLTA: NV ( NON VINTAGE)
REGIUNE / TARA: HAUTVILLERS A.O.C. CHAMPGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY / PINOT NOIR / PINOT MEUNIER
VOL. ALC.: 12.5%
VIN SPUMANT SEC (CHAMPAGNE BRUT). Pierre Perignon, un călugăr ce se ocupa de cramele mănăstirii Benedictine din Hautvillers, in regiunea Champagne – Franţa, este creditat cu perfecţionarea tehnicii realizării acestei băuturi. Celebra afirmaţie a lui Dom Perignon "Văd stele" a fost pronunţată de acesta când a degustat această magnifică licoare, vinul spumant din Champagne.
ASPECT: Superb, fascinant si stralucitor, de o culoare de un galben pai cu accente de un argintii.
MIROS: Intens si foarte placut, extrem de fructat, de piersici si pere, sustinut de arome florale si delicate de drojdie.
GUST: Placut, proaspat, puternic fructat, de caise, pere, mere verzi, delicat de biscuiti si drojdii fine, are o aciditate ridicata, este de o corpolenta medie, cremos si cu un gust final remanet foarte lung de o caracteristica minerala.
ASOCIERE CULINARA: Ca oricare spumant, este foarte versatil in asocieri culinare. Poate fi asociat cu aperitive / amuse bouche / mizilicuri servite inaintea mesei, cu antreuri sau cu felul principal, pregatite din aproape orice tip de carne, din peste, crustacee sau fructe de mare, atata timp cat preparatele nu sunt extrem de iuti, dulci, sau nu au sosuri brune, foarte intens aromate. Se asociaza elegant cu stridii, tartar de peste spada, capsuni trase in ciocolata alba, File Mignon din vita Kobe, carpaccio din vita Angus, sushi si sashimi din Bluefin Tuna. La finalul mesei 'face fata' intr-un mod reusit la platourile de branzeturi fine, garnisite cu nuci pecan, crackers si fructe poaspete (caise, struguri proaspeti).
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomanda decantarea)1.152,75 RON -
Dacă există o şampanie Non-Vintage Brut apreciată universal, această este cu siguranţă Lanson Black Label, un mare clasic ce întruchipează ideile şi caracterul unei Case excelente. O şampanie plăcută cu un buchet aromat şi gust persistent. Potrivit pentru toate ocaziile. Lanson Black Label este un blend ce conţine 35% Chardonnay, 50% Pinot Noir şi 15% Pinot Meunier cu struguri selectaţi din 50 până la 60 de zone viticole, învechită 3 ani.220,28 RON -
Veuve Clicquot este atât o casă de şampanie în Reims, Franţa, cât şi un brand de şampanie premium. Fondată în 1772 de către Philippe Clicquot Muiron, Veuve Clicquot a jucat un rol important în stabilirea şampaniei ca o băutură preferată de haute burgheziei şi nobilimii în întreagă Europă.
În scopul de a gusta şampania Veuve Clicquot, un anumit ritual trebuie să fie urmat: şampania trebuie să fie păstrată la o temperatură între 10 şi 12°C, departe de lumină şi mirosuri de interferenţă. Dacă temperatura este prea scăzută, aceasta va preveni dezvoltarea de arome.328,27 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: MOET & CHANDON
ANUL DE RECOLTA: NV (NON VINTAGE)
REGIUNE / TARA: A.O.C. CHAMPGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY / PINOT NOIR / PINOT MEUNIER
VOL. ALC.: 12%
VIN SPUMANT SEC (CHAMPAGNE BRUT). Moët & Chandon este unul dintre cei mai mari producători mondiali de champagne. Parte din imperiul de produse de lux LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) ce actualmente deţine circa 1000 de hectare de vie şi produce anual aproape 26 de milioane de sticle. Succesul acestei case a devenit fulminant în secolul 19, când Napoleon a avut ocazia să guste aceasta champagne şi s-a îndrăgostit de ea. Vrând-nevrând vestea adicţiei sale pentru această băutură s-a extins foarte repede şi, dintr-o dată, toată lumea bună a Europei dorea să o guste. În 1872 Moet vindea aproximativ 2 milioane de sticle, iar în 1880, 2.5 milioane, cifre colosale pentru acea vreme luând în cosiderare faptul că era considerată un produs de lux.
A primit 91 puncte din partea Wine Spectator, si 90 de puncte din partea Stephen Tanzer's International Wine Cellar.
ASPECT: Stralucitor, de o culoare seducatoare de un galben pai vivace cu accente de un verzui.
MIROS: Intens si foarte placut, extrem de fructat, de piersici si pere, sustinut de arome florale si de biscuiti.
GUST: Placut, proaspat, puternic fructat, de caise, pere, mere verzi, delicat de biscuiti si drojdii fine, are o aciditate ridicata, este de o corpolenta medie, cremos si cu un gust final remanet foarte lung de o caracteristica minerala.
ASOCIERE CULINARA: Ca oricare spumant, este foarte versatil in asocieri culinare. Poate fi asociat cu aperitive / amuse bouche / mizilicuri servite inaintea mesei, cu antreuri sau cu felul principal, pregatite din aproape orice tip de carne, din peste, crustacee sau fructe de mare, atata timp cat preparatele nu sunt extrem de iuti, dulci, sau nu au sosuri brune, foarte intens aromate. Se asociaza elegant cu stridii, tartar de peste spada, capsuni trase in ciocolata alba, File Mignon din vita Kobe, carpaccio din vita Angus, sushi si sashimi din Bluefin Tuna. La finalul mesei 'face fata' intr-un mod reusit la platourile de branzeturi fine, garnisite cu nuci pecan, crackers si fructe poaspete (caise, struguri proaspeti).
TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)292,19 RON -
Sampania Veuve Clicquot Grande Dame este varianta Haute Couture a casei Veuve Clicquot.
La Grande Dame este compusa din opt Grand Crus - Ay, Verzenay, Verzy, Ambonnay, Bouzy si Avige, Oger si Le Mesnil-sur-Oger.
Are un continut de 64% Pinot Noir si 36% Chardonnay.
E nevoie sa stea minim opt ani pentru a-si dezvalui pe deplin frumusetea si rafinamentul.1.007,31 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: MOET & CHANDON
ANUL DE RECOLTA: NV ( NON VINTAGE)
REGIUNE / TARA: HAUTVILLERS A.O.C. CHAMPGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY / PINOT NOIR / PINOT MEUNIER
VOL. ALC.: 12.5%
VIN SPUMANT SEC (CHAMPAGNE BRUT). Pierre Perignon, un călugăr ce se ocupa de cramele mănăstirii Benedictine din Hautvillers, in regiunea Champagne – Franţa, este creditat cu perfecţionarea tehnicii realizării acestei băuturi. Celebra afirmaţie a lui Dom Perignon "Văd stele" a fost pronunţată de acesta când a degustat această magnifică licoare, vinul spumant din Champagne.
ASPECT: Superb, fascinant si stralucitor, de o culoare de un galben pai cu accente de un argintii.
MIROS: Intens si foarte placut, extrem de fructat, de piersici si pere, sustinut de arome florale si delicate de drojdie.
GUST: Placut, proaspat, puternic fructat, de caise, pere, mere verzi, delicat de biscuiti si drojdii fine, are o aciditate ridicata, este de o corpolenta medie, cremos si cu un gust final remanet foarte lung de o caracteristica minerala.
ASOCIERE CULINARA: Ca oricare spumant, este foarte versatil in asocieri culinare. Poate fi asociat cu aperitive / amuse bouche / mizilicuri servite inaintea mesei, cu antreuri sau cu felul principal, pregatite din aproape orice tip de carne, din peste, crustacee sau fructe de mare, atata timp cat preparatele nu sunt extrem de iuti, dulci, sau nu au sosuri brune, foarte intens aromate. Se asociaza elegant cu stridii, tartar de peste spada, capsuni trase in ciocolata alba, File Mignon din vita Kobe, carpaccio din vita Angus, sushi si sashimi din Bluefin Tuna. La finalul mesei 'face fata' intr-un mod reusit la platourile de branzeturi fine, garnisite cu nuci pecan, crackers si fructe poaspete (caise, struguri proaspeti).
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomanda decantarea)2.116,76 RON