Feteasca Neagra

Feteasca Neagra, numita si Poama Fetei Neagra, Pasareasca Neagra, Coada Randunicii este un soi local de strugure rosu, cultivat pe suprafete mari din toate regiunile istorice ale tarii, cat si in afara granitelor. Cele mai mari suprafete pe care se cultiva feteasca Neagra se afla in partea de sud a Moldovei si in zona de est a Munteniei.


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii de Feteasca Neagra sunt de culoare violaceu inchis (aparent rosu). Vinurile obtinute exclusiv din acest soi, sau in cupaj sunt de culoare rosu inchis. Feteasca Neagra este folosita si pentru vinurile rose. La o maturare de lunga durata, culoare rosie se intensifica.


Miros: Vinurile tinere din soiul Feteasca Neagra au buchet puternic de fructe si condimente.


Gust: Din soiul Feteasca Neagra se obtin vinuri seci cu arome de fructe de padure (mure, visine negre), prune, condimente maronii si negre (scortisoara, vanilie, piper si ienibahar). Aromele se schimba in functie de mediu cupaje, procese de productie si maturare in butoaie din stejar, care pot oferi buchet de paine prajita si piele


Feteasca Neagra este unul dintre soiurile romanesti cu cel mai mare potential de maturare in butoaie din lemn de calitate si, ulterior in sticla. Cele mai bune tehnici de vinificatie pot rezulta in vinuri aromate, cu tanini fini, aciditate buna, corp mediu spre plin si procent de alcool variabil (mediu spre mare).

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Litraj: 0,75L Eliminare
  2. An productie: 2016 Eliminare
  3. Ţara de Origine: Romania Eliminare
  1. Vinul este de un roșu intens cu reflexe violete, cu un parfum de fructe roșii în special coacăze negre, completat de aroma specifică soiului - prune uscate. Se remarcă în aromă și nuanțele condimentate de piper și cuișoare, datorate faptului că o parte din vin a fost maturat în baricuri franțuzești. Gustul este catifelat, fructat și armonios, cu remanență de
    intensitate medie.

    Temperatura recomandată de servire: cca. 15oC

    Asocieri culinare: preparate la cuptor din carne roșie cu sos cu baza din același vin.
    39,27 RON
  2. PRODUCATOR: LACERTA WINERY
    REGIUNE: DEALU MARE
    SOI STRUGURE: FETEASCA NEAGRA

    Vin cu o culoare roşie intensă, cu aromă tipică de prune uscate şi fructe de pădure negre. Maturarea la barrique exclusiv din stejar românesc catifelează gustul adăugându-i nuanţe de vanilie, prune confiate şi cireşe.

    Temperatura optimă de consum: 17-19 °C

    Recomandat cu: Carne roşie, carne de curcan şi brânzeturi afumate.
  3. PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
    REGIUNE / TARA: DEALURILE MUNTENIEI / ROMANIA
    SOIUL: FETEASCA NEAGRA

    2013 a fost un an excepțional pentru vinurile roșii în Dealu Mare, anunțat încă din primele luni ale anului, prin vremea potrivită ce a generat o explozie de vegetație. Fetească Neagră 2013 este obținută din struguri culeși din plantații înființate în 2003-2004, de pe versanți cu expoziție sudică. Prin vinificare clasică (parțial în vase de beton, cu maturare în baric timp de 8 luni), s-a obținut un vin care exprimă caracteristicile tipice ale soiului Fetească Neagră: culoare roșu intens cu reflexe violacee, miros intens, condimentat și vanilat, cu note de fructe roșii coapte și stafide. Fetească Neagră 2013 se caracterizează prin gustul de prune coapte-uscate, este un vin puternic dar elegant, cu tanini fini și aciditate echilibrată ce nu lasă alcoolul să se simtă. Un vin lung, ce încântă prin complexitatea sa.

    Miros: intens condimentat, vanilat cu note de fructe roșii coapte și stafide
    Gust: fructe rosii, mure, afine, prune coapte–uscate, puternic dar elegant cu tanini fini și aciditate bună ce nu lasă alcoolul să se simtă. Un vin lung ce încântă prin complexitatea sa
    Cu ce meniu se serveşte: carne roșie (oaie, vită, vânat), poate fi condimentată peste medie, miel la cuptor, brânză maturată
    Temperatura de servire: 17-18 grade C

    Potenţial de învechire: Poate evolua încă 7 ani, poate chiar mai mult
    45,64 RON
Grilă Listă