Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon, numit si Petit-Bouchet, Petit-Cabernet, Vidure sau Sauvignon Rouge este un soi de strugure rosu, originar din Franta, regiunea Bordeaux, unde este apreciat pentru proprietatile sale individuale sau in cupaj cu alte soiuri originare. Din Franta, soiul Cabernet Sauvignon a ajuns in toata Europa si Lumea Noua (America de Nord-Canada, America de Sud, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda).


 


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii din soiul Cabernet Sauvignon sunt de culoare rosu inchis (aparent negru), iar vin obtinut din acest soi este rosu cu opacitate medie, pentru vinurile tinere. Vinurile baricate inchid tonul de rosu care devine complet opac cu cat sta mai mult la maturare.


 


Miros: Vinurile produse din Cabernet Sauvignon au acelasi profil aromatic al soiurilor rosii cultivate la nivel mondial. La vinurile tinere sunt evidente notele de fructe negre de padure, iar terroir-ul poate aduce in buchet si note de condimente si vegetale.


 


Gustul: Gustul este din nou influentat de mediul in care este cultivat strugurele. Desi majoritatea isi pastreaza buchetul de prune, cirese negre si fructe de padure (mure, afine), in zonele reci soiul dezvolta si arome vegetale de ardei gras verde si asparagus. In zonele cu temperaturi medii apare menta, piperul negru si eucalipt, iar in zonele calde dulceata din diferite fructe.   


 


Cabernet Sauvignon isi pastreaza caracterul fructat, pentru vinurile produse doar din acest soi, si maleabilitatea, in cupaj cu alte soiuri. Amestecul clasic din regiunea Bordeaux este incomplet fara acest soi care este cupajat cu Merlot, Cabernet Franc si cateva procente din soiurile Malbec, Petit Verdot sau Carménère.


Una din proprietatile acestui soi este capacitatea de se adapta conditiilor oferite de lemnul de stejar, fie la fermentare, fie in procesul de maturare in butoaie confectionate din stejar. Lemnul de stejar reduce taninii puternici, imprima arome de vanilie si condimente si pastreaza proprietati organoleptice pentru o lunga perioada de timp .

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Culoare: Vin alb Eliminare
  2. Crama / Brand: Vladoi Eliminare
  • D. Vladoi - Anca-Maria - Cabernet Sauvignon vinificat in alb 2017 -0.75L, Alc: 13%

    PRODUCATOR / PODGORIE: DOMENIUL VLADOI
    REGIUNE / TARA: MURFATLAR / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON VINIFICAT IN ALB
    VOL. ALC.: 12.5%

    Desi neobisnuit, Cabernet-ul Sauvignon este de aceasta data Blanc.
    Culoarea este galben pai cu reflexii roz.
    Mirosul de impresia de dulce, dulceata de capsuni, zmeura si trandafiri.
    Gustul este plin, dulceag, completand mirosul cu arome de migdale si dulceata de nuci.
    Este usor de asociat langa un preparat din somon la cuptor cu plante aromate nu foarte intense.

    Temperatura optima de servire 6-8°C
Grilă Listă