Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon, numit si Petit-Bouchet, Petit-Cabernet, Vidure sau Sauvignon Rouge este un soi de strugure rosu, originar din Franta, regiunea Bordeaux, unde este apreciat pentru proprietatile sale individuale sau in cupaj cu alte soiuri originare. Din Franta, soiul Cabernet Sauvignon a ajuns in toata Europa si Lumea Noua (America de Nord-Canada, America de Sud, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda).


 


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii din soiul Cabernet Sauvignon sunt de culoare rosu inchis (aparent negru), iar vin obtinut din acest soi este rosu cu opacitate medie, pentru vinurile tinere. Vinurile baricate inchid tonul de rosu care devine complet opac cu cat sta mai mult la maturare.


 


Miros: Vinurile produse din Cabernet Sauvignon au acelasi profil aromatic al soiurilor rosii cultivate la nivel mondial. La vinurile tinere sunt evidente notele de fructe negre de padure, iar terroir-ul poate aduce in buchet si note de condimente si vegetale.


 


Gustul: Gustul este din nou influentat de mediul in care este cultivat strugurele. Desi majoritatea isi pastreaza buchetul de prune, cirese negre si fructe de padure (mure, afine), in zonele reci soiul dezvolta si arome vegetale de ardei gras verde si asparagus. In zonele cu temperaturi medii apare menta, piperul negru si eucalipt, iar in zonele calde dulceata din diferite fructe.   


 


Cabernet Sauvignon isi pastreaza caracterul fructat, pentru vinurile produse doar din acest soi, si maleabilitatea, in cupaj cu alte soiuri. Amestecul clasic din regiunea Bordeaux este incomplet fara acest soi care este cupajat cu Merlot, Cabernet Franc si cateva procente din soiurile Malbec, Petit Verdot sau Carménère.


Una din proprietatile acestui soi este capacitatea de se adapta conditiilor oferite de lemnul de stejar, fie la fermentare, fie in procesul de maturare in butoaie confectionate din stejar. Lemnul de stejar reduce taninii puternici, imprima arome de vanilie si condimente si pastreaza proprietati organoleptice pentru o lunga perioada de timp .

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Tip dulce: Sec Eliminare
  2. Ţara de Origine: Romania Eliminare
  1. Povestea colecţiei CUPOLA SANCTIS începe cu trei vinuri în ediţii limitate: Sfântul Gheorghe, Sfântul Dumitru şi Sfânta Ana. Demersul a dorit să prezinte plecăciunea în faţa celui mai adânc şi mai intim simţământ al Olteniei Profunde: credinţa. Am dorit să punem pe masă, la sărbători, vinuri create cu pioşenie, dând fiecăruia dintre ele o asemănare cu sfântul patronim: un pic din rigoarea şi asprimea Ucigătorului de Balaur, ceva din blândeţea şi bunătatea Izvorâtorului de Mir şi un strop din delicateţea Zămislitoarei Maici a Domnului.


    Soi: Merlot, Cabernet Sauvignon


    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei


    Areal:Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania


    Organoleptic: Un vin echilibrat, elegant, cu arome plăcute de vișine și prune uscate, asociate cu o tentă fină de lemn uşor ars şi ciocolată. Suplu, moale, prietenos, fără asperități, un vin perfect pentru întâlniri amicale și aniversări.


    Servire: Langa preparate din carne, sau paste cu carne.

  2. Povestea colecţiei CUPOLA SANCTIS începe cu trei vinuri în ediţii limitate: Sfântul Gheorghe, Sfântul Dumitru şi Sfânta Ana. Demersul a dorit să prezinte plecăciunea în faţa celui mai adânc şi mai intim simţământ al Olteniei Profunde: credinţa. Am dorit să punem pe masă, la sărbători, vinuri create cu pioşenie, dând fiecăruia dintre ele o asemănare cu sfântul patronim: un pic din rigoarea şi asprimea Ucigătorului de Balaur, ceva din blândeţea şi bunătatea Izvorâtorului de Mir şi un strop din delicateţea Zămislitoarei Maici a Domnului.


    Soi: Merlot, Cabernet Sauvignon


    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei


    Areal:Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania


    Organoleptic: Un vin echilibrat, elegant, cu arome plăcute de vișine și prune uscate, asociate cu o tentă fină de lemn uşor ars şi ciocolată. Suplu, moale, prietenos, fără asperități, un vin perfect pentru întâlniri amicale și aniversări.


    Servire: Langa preparate din carne, sau paste cu carne.

  3. Povestea colecţiei CUPOLA SANCTIS începe cu trei vinuri în ediţii limitate: Sfântul Gheorghe, Sfântul Dumitru şi Sfânta Ana. Demersul a dorit să prezinte plecăciunea în faţa celui mai adânc şi mai intim simţământ al Olteniei Profunde: credinţa. Am dorit să punem pe masă, la sărbători, vinuri create cu pioşenie, dând fiecăruia dintre ele o asemănare cu sfântul patronim: un pic din rigoarea şi asprimea Ucigătorului de Balaur, ceva din blândeţea şi bunătatea Izvorâtorului de Mir şi un strop din delicateţea Zămislitoarei Maici a Domnului.


    Soi: Merlot, Cabernet Sauvignon


    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei


    Areal:Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania


    Organoleptic: Un vin echilibrat, elegant, cu arome plăcute de vișine și prune uscate, asociate cu o tentă fină de lemn uşor ars şi ciocolată. Suplu, moale, prietenos, fără asperități, un vin perfect pentru întâlniri amicale și aniversări.


    Servire: Langa preparate din carne, sau paste cu carne.

  4. Plecând de la nevoia omului modern de a găsi repere de conştiinţă şi spiritualitate în mitologia tradiţională, am creat MĂIASTRU, o gamă de vinuri solare, vinificate într-un stil proaspăt şi atrăgător.Măiastra, pasărea redată pe etichetele acestei game de vinuri, este înzestrată în legendele populare româneşti cu forţe magice inepuizabile. Măiastra exprimă esenţa zborului, simbolizând ascensiunea către spiritualitate şi transcendenţă, tendinţa către ideal, către înălţare. În aceeaşi manieră, vinul poate juca rolul de tămăduitor spiritual, fiind un liant între abstract şi concret.Vinurile propuse de noi în gama MĂIASTRU au o anumită personalitate, caracterizată printr-o textură catifelată deosebită, o intensitate aromatică neobişnuită şi o mineralitate aparte. Un stil de vinificaţie contemporan concentrat pe tipicitatea soiului şi structura vinurilor, susţinut de o aciditate distinsă. O alternativă elegantă şi reconfortantă, ce face vinurile ideale pentru orice ocazie, de la picnicurile la iarbă verde la serile de iarnă, petrecute lângă foc.

    Soi/Cupaj: Cabernet Sauvignon 100%
    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei
    Areal: Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania

    Organoleptic: Un vin expresiv și de texturat, încât aproape că se mănâncă, nu se bea. Cu rotunjimea-i caracteristică, solid, se dezvăluie rapid cu nuanțe coacăze, ciocolată neagră, cacao. O urmă de mineralitate îi sporește profunzimea și, alături de taninii bine integrați, îl transformă într-un vin prietenos și deschis.
    Servire: Asociere cu preparate din porc sau vita.
  5. REGIUNE / TARA: DEALUL MARE / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
    VOL. ALC.: 14,5%

    Strugurii au fost culesi manual in ladite de 15 kg, ulterior fiind sortati cu grija. Dupa macerarea la rece a boabelor de struguri, intre cinci si opt zile, la 8°-10°C, a urmat fermentatia alcoolica la temperatura controlata intre 26°-28° C,timp de opt si zece zile. Maturare la baric de stejar de Allier timp de 12 luni, urmata de invechirea in sticla timp de un 1 an.

    ASPECT: Regele vinurilor rosii se prezinta rosu rubiniu si cernelos, ce denota densitate si consistenta.
    MIROS: Caracteristic soiului de Cabernet Sauvignon,este generos in arome de coacaze negre, cirese, afine si gemuri dulci, carora li se alatura senzatii de condimente , vanilie si lemn.
    GUST: In gust vinul este catifelat. Taninurile modelate cu atentie de timpul petrecut in baricuri, au structura solida si matasoasa ce determina un postgust gemos si prelung.
    ASOCIERE CULINARA: Partener ideal pentru preparate din carne rosie de vita, vanat, miel si branzeturi maturate.
    TEMP. DE SERVIRE: Recomandam o temperatura de servire de 15°-17° Celsius. Se recomanda decantarea vinului minim de o ora .
  6. Strugurii au fost culeși în luna octombrie, iar dupa încheierea fermentației alcoolice si a celei malolactice, vinurile au fost maturate în baricuri românești de stejar, cu grad de prajire mediu, timp de 23 luni.

    NOTE DE DEGUSTARE: Un vin intens, corpolent, cu arome de coacăze negre, cacao si vanilie, maturat in barrique de stejar timp de 24 de luni.
    RECOMANDARI DE SERVIRE: Se poate consuma alaturi de preparate mai condimentate, carne rosie, ciuperci si brânzeturi maturate.
    TEMPERATURA DE SERVIRE: A se servi la 12º-14ºC.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă