Asocieri culinare - Pui
RECOMANDAREA NOASTRA in asocierile culinare ale vinurilor cu preparatele din carne de pui sunt vinurile albe cu corpolenta medie - mare, proaspete, dar si invechite moderat in butoaie de stejar, sau cu vinuri rose , din diferite soiuri de struguri, neinvechite.
Soiurile de struguri recomandate sunt: Chardonnay, Sauvignon blanc, Viognier, Feteasca Regala,
Pont: In functie de sosurile pe care le gatiti pentru preparatele din carne de pui puteti asocia si vinuri rosii usoare, cu tanini redusi, de tip Pinot Noir.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
-
PRODUCATOR / PODGORIE: LAMBLIN & FILS
ANUL DE RECOLTA: 2018
REGIUNE / TARA: A.O.C. CHABLIS / BORGOGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC.
ASPECT: Stralucitor si limpede, de un galben intens auriu.
MIROS: Puternic, de arome delicate minerale si foarte intense de fructe (pepene galben, mere golden, ananas) si lemnozitate si nuca de cocos.
GUST: Suplu, de o corpolenta medie, onctuos, de o aciditate scazuta. Gustativ, are o paleta puternic fructata, de mere golden coapte, pepene galben, ananas, caise si piersici, sustinute de subtile valente de vanilie, nuca, alune, si note lemnoase. Gustul remanent este lung, citric si persistent.
ASOCIERE CULINARA: Langa preparate lejere din sezonul de vara, salate fel principal din mix de legume (castraveti, dovlecei, ceapa verde, salata, varza creata, fenicul, conopida cruda, porumb fiert) pe baza de carne de pui pe gratar, carne de curcan pe grill, picioare de pui de balta, sau salate vegan si preparate lacto-vegetariene, cu branzeturi usoare (branza dulce de vaca, urda, telemea nesarata), imbogatite cu nuca, alune, crutoane sau seminte crude de floarea soarelui si masline verzi.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Se recomanda aerarea intr-un recipient tip decantor, model rata / duck. Este mai bine apreciat, servit in pahare mari de vin rosu, tip Bourgogne)119,12 RON