Asocieri culinare - Branzeturi
RECOMANDAREA NOASTRA in asocierile culinare ale vinurilor cu branzaturi poate fi clasificata in multe moduri tinand cont de tipul branzeturilor astfel:
- In asociere cu branzeturi moi de tip Brie sau Mascarpone recomandam vinurile albe cu arome puternice ( Chardonnay, Viognier, Semillon ), sau vinuri rosii usoare de tip Pinot Noir.
- Branzeturile de tarie medie tip Gorgonzola sau Roquefort recomandam sa le asociati cu vinuri rosii cu corp mediu - Merlot, Cabernet Franc, Sangioveze, Feteasca Neagra, Negru de Dragasani..
- Iar branzeturile tari de tip Cheddar, sau Parmesan recomandam sa le asociati cu vinuri rosii, invechite in butoaie de stejar, cu tanini accentuati ( Cabernet Sauvignon, Shiraz, Pinotage, cupaje de tip Bordeaux )
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Un petit Sauvignon Blanc care prezinta un nas mineral cu aspecte usor citrice. Aromele primare ale acestui vin sunt de lime, mere verzi si pomelo. Aciditatea ridicata si corpolenta a vinului ii confera un gust inconfundabil, completat de note exotice. De preferat a se consuma cat mai tanar.
Asociere culinara: Se recomanda a fi servit alaturi de preparate de peste, salate cu pui, fructe de mare. Se poate servi la o temperatura de 8-10 grade Celsius.52,36 RON Începând cu: 49,22 RON