Alte soiuri
Momentan Cumpărați după:
- Tip dulce: Sec Eliminare
-
Un echilibrat cu o aroma clara de fructul pasiunii si lichee si final proaspat. Flamboiant in gura, persistent si viguros.
Se poate asocia cu mancaruri asiatice si friptura de somon.37,31 RON Începând cu: 32,23 RON -
Vin puternic aromat cu tonuri de piersica coapta. In gura dezvolta arome de fructe confiate si fagure de miere. Este un vin alb sec cu un final proaspat.
Se poate asocia cu fructe de mare picante si legume la gratar.37,31 RON Începând cu: 35,07 RON -
Vin cu o aroma specifica mediteraneana care dezvolta tonuri de lime si grapefruit. Echilibrat cu o aciditate buna.
Poate fi servit cu salate, preparate din pasare si deserturi.37,31 RON Începând cu: 32,21 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: LUIGI TACCHINO
ANUL DE RECOLTA: 2015
REGIUNE / TARA: D.O.C.G. / PIEMONTE / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CORTESE
VOL. ALC.:12.5%
VIN ALB SEC.
ASPECT: Stralucitor si limpede, de o culoare de un galben pai cu valente delicate verzui.
MIROS: Fructat de gutui si ananas, pepene galben si mere golden rascoapte, intens mineral, floral de soc.
GUST: Relativ lejer, foarte proaspat si destul de cremos, un vin de o corpolente medie spre mica, de o buna aciditate si o caracteristica fructoasa de citrice (grapefruit intens, lamaie si lime, pepene galben si pere). Are un gust remanent, final, suculent si citric.
ASOCIERE CULINARA: Este perfect langa peparate din peste oceanic (in special red snapper si halibut) pregatit la tigaie sau grill si garnisit cu legume proaspete din sezonul de vara, cu fructe de mare gatite dupa bucataria mediteraneeana, si nu in ultimul rand cu tocanita din burta de vita cu fasole alba (pregatita dupa reteta portugheza traditionala in Oporto) sau mult apreciata Tuslama. Se poate servi si ca aperitiv inainte de masa, langa gustari preparate din sunca, parizer, carne de tipar sau rac, branzeturi tari si semitari si legume proaspete si biscuiti/ crackers.
TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)29,33 RONStoc epuizat
-
AVINCIS - NEGRU DE DRAGASANI
PRODUCATOR / PODGORIE: AVINCIS VINURI
Recolta si vinificatie:
Recoltarea se face manual, in ladite de 18 kg, pentru ca strugurii sa ramana cat mai intacti posibil. Culegatorii nostri aleg numai strugurii buni si sanatosi. Urmarirea maturarii strugurilor si a dezvoltarii aromei are loc in mod regulat, pentru a se identifica data ideala de recoltare. Strugurii sunt sortati pentru a doua oara pe banda transportoare pentru a ne asigura ca au fost culesi numai cei copti si sanatosi. Pentru intreaga cantitate de struguri ciorchinii sunt indepartati inainte de a incepe fermentarea lor la temperatura controlată. 35% din volumul total de vin este maturat in butoaie de stejar (50% noi) timp de 14 luni.
Degustare:
Culoarea acestui vin este violet inchis, profund.
Vinul dezvolta un buchet intens cu nuante de condiment, arome de fructe negre precum cirese negre si afine si o nota de liliac.
Gustul sau este matasos, cu arome puternice de cirese si o nota usoara de piper proaspat.
Recomandari privind servirea:
Va sfatuim sa-l degustati la o temperatura de 18 °C.
Acompaniaza foarte bine pieptul de rata. Va recomandam sa serviti acest vin alaturi de pate de iepure salbatic sau fazan.
Puteti incerca acest vin si alaturi de carne fiarta in sos de vin.
Concentratie alcoolica: 15%
Tipul vinului: Sec77,00 RON Începând cu: 72,38 RONStoc epuizat
-
PRODUCATOR / PODGORIE: VILLA RAIANO
ANUL DE RECOLTA: 2014
REGIUNE / TARA: D.O.C.G. FIANO DI AVELLINO / CAMPANIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: FIANO
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC ce exista inca din 1996 (primul an de productie), si este vinificat din 100% struguri Fiano, din podgoriile din Candida, Lapio, San Michele di Serino si Montefredane, situate la altitudini intre 450m - 600m, pe soluri calcaroase, argiloase si nisipoase.
ASPECT: De o culoare intensa de un galben pai cu reflexii verzui.
MIROS: Delicat, de ierburi aromate (menta si salvie) si fructe, distinct de piersici, completat de arome de ciocolata alba si citrice, si note minerale.
GUST: Are o corpolenta medie, este elegant si cremos cu o aciditate echilibrata, mineral si placut fructat, de o senzatie usor salina la final dupa inghitire.
ASOCIERE CULINARA: Un vin echilibrat ce merita asociat cu preparate simple din bucataria mediteraneana din file de peste sau fructe de mare, cu legume trase in unt, usor condimentate cu ierburi aromate sau langa platouri din mezeluri fine (sunca si parizer) garnisite cu masline si branzeturi proaspete, nematurate (urda, cascaval Swiss, telemea nesarata). Perfect langa branza Camembert, cu fructe uscate si nuci caju.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomanda decantarea)74,61 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: TINAZZI / POGGIO AI SANTI
ANUL DE RECOLTA: 2015
REGIUNE / TARA: D.O.C. / ABRUZZO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: MONTEPULCIANO (100% MONTEPULCIANO)
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSU DEMISEC din struguri proveniti din cea mai buna podgorie din Abruzzo, vinificat dupa metode traditionale. Mustul este tinut in contact coaja strugurelui timp de 8-10 zile. Este fermentat la temperaturi controlate de 24-26º C in tancuri de inox.
ASPECT: Rosu rubiniu, placut si imbietor.
MIROS: Arome delicate de fructe rosii.
GUST: Vin echilibrat, tanar si vibrant, savuros, de o aciditate ferma si un gust fructos, structurat din coacaze si mure rosii.
ASOCIERE CULINARA: Se imbina frumos cu mancaruri din carne rosie, simple la rotisor sau pe gril, fara sosuri grele servite langa garnituri din legume sotate. Se asociaza de asemenea cu branzeturi tinere, tari (Jalsberg - Norvegia) sau moi (Mozzarella proaspata - Italia).
TEMP. DE SERVIRE: 16-18º C (Nu necesita decantare)36,65 RON -
PRODUCATOR / PODGORIE: BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD
REGIUNE / TARA: PAYS D’OC / LANGUEDOC-ROUSSILLON / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: SYRAH
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSU SEC.
ASPECT: De o culoare intensa de un rosu purpura.
MIROS: Complex si expresiv, o adevarata ‘parada’ de fructe negre de padure (mure si coacaze) completate de arome ierboase si condimentate (distincte de piper).
GUST: O placere pentru papilele gustative, initial extrem de fructat, catifelat si matasos, cu tanini moi, de o corpolenta medie, de o persistenta la final a gustului remanent, lunga si condimentata.
ASOCIERE CULINARA: Perfect cu preparate din carne de miel, coaste sau pulpa la tava, cu ierburi aromate si cartofi cu fenicul si rozmarin, sau langa carne rosie preparata ca in sezonul de iarna, condimentata cu nucsoara, scortisoara, piper, cuisoare si portocale. La finalul mesei, insoteste elegant, branzeturi fine (Brie de Melun, Langres, branza de burduf invechita) garnisite cu stafide rosii si crackers Wasa, sau mousse-uri de ciocolata, ornata cu chilli.
TEMP. DE SERVIRE: 18-20o C (Se recomanda decantarea inainte de servire)32,73 RON -
REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURI: SAPERAVI
VOL. ALC.: 13.5%
Strugurii sunt recoltaţi manual, iar fermentaţia are loc timp de 20 de zile, în căzi mari de stejar. În timpul fermentării nu sunt folosite produse chimice, fermenteaza sub actiunea drojdiilor indigene. Aceste lucruri permit îmbogăţirea maximă a vinului cu elemente care să-i asigure o culoare intensă și o structură echilibrată
Vizual: roşu rubiniu intens, cu nuanţe purpurii.
Olfactiv: aromă fină, complexă și bogată de fructe și prune uscate, la care se adaugă nuanţele de ciocolată.
Gustativ: gust intens și complex, cu o astringenţă bine temperată, taninuri bogate și un post-gust rafinat prelung, cu note de piper.
Recomandari culinare: Se potrivește cu carnea de miel sau de vânat, cu legume proaspete și brânzeturi mature sau semimature
Temperatura recomandata de consum: 16-18 ° C
Potential de invechire: Se poate consuma cu o uşoară învechire (2-3 ani). Maturarea necesită timp, dar calităţile vinului se păstrează foarte bine (7 ani si mai mult) și se intensifică gustul de frișcă în buchetul său complex.65,19 RON