Alte soiuri
-
Luigi Tacchino - Barbera del Monferrato, rosso, Albarola 2009 - 0,75L, Alc: 14%
PRODUCATOR / PODGORIE: LUIGI TACCHINO
ANUL DE RECOLTA: 2009
REGIUNE / TARA: D.O.C. / PIEMONTE / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: BARBERA
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSU SEC.
ASPECT: Are o culoare mata, usor terna, de o nuanta de un rosu rubiniu cu note de grena.
MIROS: De o intensitate relativ ridicata, foarte bogat fructata (prune, afine, dude negre, coacaze si mure), delicat lemnoasa si vegetala, completate cu arome subtile mineral.
GUST: De o corpolenta medie, cu o aciditate usor ridicata, proaspata si fructata; confirma paleta aromatica fructata identificata prin miros, intreg spectru de fructe amintite si cel al aromelor vegetale si minerale. Gustul final este relativ lung, usor astringent, savuros si delicat dulceag. Un vin lejer si echilibrat.
ASOCIERE CULINARA: Langa carne de porc, vita sau miel, pe grill sau pe gratar insotite de sosuri vanatoresti, sosuri brune sau pe baza de trufe acolo unde este cazul (mici, cotlete de berbecut, pastrama de oaie, ceafa de porc, ficatei si legume frigarui, carnati cruzi, neafumati, pregatiti pe gratar), carne de pasare la rotisor, sau mezeluri din carne de porc, curcan, oaie si capra: carnati de Plescoi, babic, salam de vara, salam de Sibiu, carnati uscati, crenvusti de Brad din carne de oaie si capra.
TEMP. DE SERVIRE: 16-18º C (Nu se recomanda decantarea)45,58 RON -
Cave de Clairmont - Crozes Hermitage rouge 2009 - 0.75L, Alc: 13%
PRODUCATOR / PODGORIE: CAVE DE CLAIRMONT
ANUL DE RECOLTA: 2009
REGIUNE / TARA: A.O.C. CROZES-HERMITAGE / VALLEE DU RHONE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: SYRAH
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSU SEC.
ASPECT: Culoare rosu rubiniu cu reflexii violacee si o delicata nota de grena.
MIROS: Elegant si placut, subtil de ciuperci salbatice, arome de pamant reavan, fructe negre supra-coapte si condimente.
GUST: Pamantos, prafos, vegetal, fructat de afine, cirese negre si coacaze cu un discret iz de piele si fum. Are o aciditate relativ ridicata, corpolenta medie si un gust final, remanent, relativ lung si condimentat: piper negru si nucsoara.
ASOCIERE CULINARA: Cu preparate la ceaun, tocanite din carne rosie si maruntaie, sau langa Ostropel de iepure sau rata, paste sau risotto cu ciuperci salbatice asezonate cu trufe negre de Transilvania, chiftele de carne rosie cu multe verdeturi si condimente garnisite cu cartofi 'wedges' cu rozmarin, sau cu carne rosie file (porc, vita) cu sos de piper verde.
TEMP. DE SERVIRE: 15-16º C (Se recomanda decantarea cu circa 20 minute inainte de servire)44,25 RONStoc epuizat
-
Fattoria Selvapiana - Chianti Rufina Riserva Bucerchiale 2009 - 0.75L, Alc: 15%
Vin roşu aprins, pur, cu arome florale, căpşuni şi cireşe roşii, o atingere de citrice coapte, tutun şi condimente dulci. Oferă o rară combinaţie a eleganţei şi puterii mulţumită acidităţii mature şi a taninilor dulci.124,36 RON -
Villa Raiano - Taurasi docg, rosso 2007 - 0,75L, Alc: 14%
PRODUCATOR / PODGORIE: VILLA RAIANO
ANUL DE RECOLTA: 2007
REGIUNE / TARA: D.O.C.G. / TAURASI / CAMPANIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: AGLIANICO
VOL. ALC.: 14%
VIN ROSU SEC.
ASPECT: Opac, de o culoare rubinie atractiva cu note de grena.
MIROS: Seducator, lemnos si intens fructat (coacaze, mure si afine), elegant si delicat condimentat.
GUST: Plin, de o mare corpolenta, de o fructozitate intensa de visine putrede, coacaze si afine, completate de note elegante de lemnozitate si de o savoare subtila de vegetale si condimente, un vin onctuos. Gustul final remanent este persistent si placut, si carnos.
ASOCIERE CULINARA: Excelent langa carne rosie de vita, porc sau miel, pregatita pe grill sau la gratar, simplu fara multe mirodenii, si garnisite cu cartofi taranesti cu bacon prajit. Din mancarurile mai elaborate, se asociaza bine cu tocanita cu cartofi sau fasole uscata, din maruntaie sau carne rosie. La finele mesei langa branzeturi moi sau semimoi, maturate, servite cu nuci, alune si fructe uscate (curmale, stafide, smochine).
TEMP. DE SERVIRE: 20-22º C (Se recomanda decantarea cu circa 45 minute inainte de servire)170,17 RONStoc epuizat
-
Segarcea - Elite - Feteasca Alba 2016 - 0.75L, Alc: 12.5%
Un soi tradiţional a cãrui înclinaţie cãtre fineţe a fost redescoperitã recent, în România ultimilor câţiva ani. Chiar dacã este foarte sec, acest vin este dominat de senzaţia de uşurime, de lipsã de greutate. Notele de salcâm şi de flori albe sunt completate de senzaţii citrice, mai ales de limetã, într-un ansamblu în care aciditatea echilibreazã bine textura vinului, conferindu-i un aer sprinten şi crocant.32,73 RON Începând cu: 30,77 RON -
Segarcea - Prestige - Feteasca Alba 2016 - 0.75L, Alc: 12.5%
Un vin energizant şi reconfortant, excelent pentru zilele cãlduroase. Deşi soiul, Tradiţional românesc, este utilizat extrem de des pentru crearea de vinuri populare, în Segarcea îşi gãseşte adevãrata nobleţe, datoritã producţiei controlate, de doar 6 tone per hectar, care asigurã bogãţia de arome a strugurelui. Vinul este suav, aproape fragil, cu arome intense de flori albe şi salcâm proaspãt înflorit. Gustul dominat de prospeţime, aproape crocant relevã o aciditate citricã ce echilibreazã excelent întregul.41,89 RON Începând cu: 39,38 RON -
Segarcea - Prestige - Pinot Gris 2014 - 0.75L, Alc: 12.5%
Dupã maturare în tanc, pe drojdii fine, Pinot Gris-ul a cãpãtat accente untoase pe care cunoscãtorii le aşteaptã mai degrabã de la un Chardonnay. Acceste accente, însã, aduc echilibrul necesar unui vin sprinten, dominat de fructe şi accente citrice. Gustativ, se poate descoperi aceeaşi îmbinare între aromele untoase, de brioşã caldã, şi cele de fructe albe şi citrice, ansamblul încheindu-se cu un postgust lung, viu şi reconfortant.41,89 RON Începând cu: 39,38 RON -
Segarcea - Prestige - Tamaioasa Romaneasca 2014 - 0.75L, Alc: 12.3%
Tradiţia româneascã cere aproape imperativ ca Tãmâioasa sã fie vinificatã dulce, sau mãcar demidulce. La Segarcea, acest soi se cultivã de relativ puţinã vreme, aşa cã am încercat sã experimentãm toate expresiile sale, iar varianta de vin sec s-a dovedit a fi incredibil de expresivã, oferind o expresie incredibilã a pãmântului oltenesc. Buchetul extrem de complex trece de la trandafiri la pulpã de fructe dulci, de la flori albe la aromele clasice de Muscat, fãrã a lãsa o zonã, mai suavã sau mai carnalã, neacoperitã. Gustul puternic şi lung se dovedeşte a fi rãcoritor, cu o aciditate care dã vivacitate care pune în mişcare ansamblul complex şi plin de structurã pe care îl dau palierele aromatice. Drept dovadã cã vinificarea în sec a fost o decizie bunã, vinul a câştigat Medalia de Aur la concursul Vinalies Internationales 2012, desfãşurat în aceastã primãvarã la Paris.41,89 RON Începând cu: 39,38 RON -
Segarcea - Principesa Margareta, vin rosu 2013 - 0.75L, Alc: 14.3%
Al doilea vin dedicat Alteţei Sale Regale, Principesa Margareta a României, este produs 100% dintr-un soi de struguri exotic, atât pentru Segarcea, cât şi pentru celelalte podgorii din România - Marselan. Rezultatele excelente pe care acest strugure a dovedit cã le poate avea în Segarcea ne-au încurajat sã ne aventurãm în lansarea lui în formã purã, necupajat cu un alt soi, mai uşor de înţeles şi de acceptat de cãtre public. Aromele cresc de la gem de capşune, zmeurã şi afine la tabac, condimente, cacao, ciocolata cu lapte, rom, cocos şi piele finã. Gustul este complex, finalizat cu un postgust prelung şi elegant, de lemn-dulce şi ciocolatã cu lapte. Are o putere mare de învechire.90,32 RON Începând cu: 84,90 RON -
Liliac Transylvania - Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 12%
Aromele îți aduc aminte de vară, de o plimbare pe dealuri pline cu flori de câmp și de tei. Culoarea galben verzui, indică un vin tânăr, proaspăt. Un gust catifelat in care regăsești aromele inițiale la care se adaugă arome de citrice dar și de caise proaspete. Un vin plin de personalitate, elegant, savuros. Este un vin răcoritor recomandat să acompanieze carnea albă gătită în stil clasic sau cu condimente.39,60 RON Începând cu: 39,38 RON -
Basilescu - Ingeri din micul Paris - Feteasca Alba 2017 - 0.75L, Alc: 13.1%
Vin alb sec. Pentru că nu este soi de la care se doreşte o aciditate foarte ridicată, şi nu este apreciat în special pentru prospeţime ci mai degrabă pentru onctuozitate, feteasca albă s-a adaptat foarte bine în Dealu Mare, regiune în care se vinifică preponderent soiuri roşii.
ASPECT: De o culoare galben pal, strălucitoare. MIROS: Intens de fructe verzi şi galbene coapte, în special mere golden şi pere cu valenţe delicate de gutui.
GUST: Rotund şi onctuos, de o corpolenţă medie dar fără a fi extrem de cremos, păstrând totuşi o prospeţime binevenită unui vin de cursă lungă, ne reţine atenţia printr- un gust final remanent foarte lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Soi reprezentativ românesc, se asociază evident, cu feluri de mâncare româneşti mai mult sau mai puţin cunoscute: plachie de crap, caşcaval la capac, cartofi munteneşti la cuptor cu cimbru şi telemea de vacă. Totuşi, cel mai elegant completează feluri de mâncare de mare succes în perioada interbelică în Bucuresti, precum momiţe sau fudulii, şi de ce nu creier măcelăresc. TEMP. DE SERVIRE: 8-9º C (nu necesită decantare sau aerare)37,96 RON Începând cu: 32,78 RON -
Basilescu - Eclipse - Feteasca Alba 2016 - 0.75L, Alc: 11.7%
VIN: ECLIPSE
PRODUCATOR / PODGORIE: CRAMA BASILESCU
ANUL DE RECOLTA: 2009
REGIUNE / TARA: I.G. DEALURILE MUNTENIEI / URLATI / ROMANIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCA ALBA
VOL. ALC.: 13.4 %
Vin alb sec (zahar rezidual de 1.5g/L) vinificat in lot limitat, doar 9800 de sticle.
ASPECT: Culoare intensa stralucitoare de galben pal cu reflexe aurii.
MIROS: Elegant de pere galbene si mere golden, imbogatit de valente delicate de mineralitate.
GUST: De o corpolenta medie, delicat untos fara a-si pierde din prospetime (aciditate totala de 5.9g/L), cu tanini fini si alcool bine integrat, dar mai ales cu un gust final remanent persistent.
ASOCIERE CULINARA: Se cade a fi servit cu mancaruri traditionale locale, Feteasca Alba fiind unul din soiurile albe romanesti cel mai des intalnit la producatorii locali. Servit langa preparate din peste de apa dulce garnisit cu legume la cuptor sau mamaliga, langa creier macelaresc sau pane si nu in ultimul rand cu urda de vaca sau capra.
TEMP. DE SERVIRE: 8-9º C (nu necesita aerare sau decantare)27,49 RON Începând cu: 25,84 RON -
Kaiken - Mai - Malbec rojo 2008 - 0.75L, Alc: 15%
PRODUCATOR / PODGORIE: MONTES / KAIKEN
ANUL DE RECOLTA: 2008
REGIUNE / TARA: MENDOZA / ARGENTINA
SOIUL / SOIURILE: 100% MALBEC
VOL. ALC.: 15%
VIN ROSU SEC de mare valoare, cu un potential de invechire de peste 15 ani. Este creat din struguri din vita veche de peste 80 de ani din podgoria Vistalba cu productie totala de doar 2000 de lazi (6 x 750 ml). Strugurii sunt culesi manual in containere de 15 kg, sortati pe criterii de calitate, inca odata inainte de inceperea procesului de vinificatie. Vinul este imbatranit in 100% butoaie noi frantuzesti, timp de 18 luni. A “suferit” doar o filtrare delicata inainte de imbuteliere.
ASPECT: Culoare intensa, opaca, purpurie.
MIROS: Note distincte de mineralitate combinate cu arome complexe de fructe rosii, cele de coacaze negre fiind extrem de puternice. Imbatranirea la butoaie de stejar frantuzesc timp de 18 luni, aduce o nota de cedru, fum si de cacao, eleganta si bine integrata.
GUST: Vinul este foarte intens si puternic, extrem de bine structurat. Alcoolul este elegant integrat si in armonie cu aciditatea, astfel incat perceptia pe paletin este foarte catifelata. Gustul remanent, receptionat de papilele gustative de pe limba, este prelung si foarte complex.
ASOCIERE CULINARA: Fiind un vin extrem de intens, se recomanda langa orice tip de carne de vanat mare, sau tocane din carne rosie cu sosuri grele de branzeturi maturate, din vin rosu, pe baza de trufe sau sosuri vanatoresti, preparate la cuptor bogat condimentate dar nu iuti. Este un “mariaj” perfect langa branzeturi foarte intense si complex aromatem, maturate, moi si semimoi.
TEMP. DE SERVIRE: 20 - 22º C (Recomandat a fi decantat cu cel putin 30 de minute inainte de servire; potential de imbatranire la sticla de peste 15 ani)134,11 RONStoc epuizat
-
San Polo - Brunello di Montalcino riserva docg rosso 2010 - 0.75L, Alc: 14.5%
PRODUCATOR / PODGORIE: SAN POLO - ALLEGRINI
ANUL DE RECOLTA: 2010
REGIUNE / TARA: DOC RISERVA / TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROSU SEC.
ASPECT: De o culoare intens rubinie, opaca, cu accente de grena.
MIROS: Foarte complex si de o mare intensitate, cu arome de fructe rosii mici si de violete, completate cu accente elegante lemnoase si usoare note de vanilie si cafea.
GUST: Corpolent si dens, foarte fructat, cu tanini catifelati si echilibrati, cu un gust remanent dupa inghitire, placut si persistent, ce lasa pe paletin o savoare dulceaga de vanilie si fructe de padure.
ASOCIERE CULINARA: Perfect cu preparate complexe din carne de vanat mistret, miel sau purcel de lapte pregatite la cuptor, sau cu steak Fiorentina, T-Bone, Porterhouse din carne de vita maturata (Angus sau Wagyu), servite cu sosuri brune pe baza de ciuperci de padure si trufe. La finalul mesei, se poate consuma langa branzeturi intens aromate: Parmigiano Reggiano, Toscano Pecorino , Provolone si Castelmango.
TEMP. DE SERVIRE: 20-22º C (Se recomanda decantarea cu circa 1h inainte de servire)556,89 RON -
Vinarte - Cuvee D`excellence Riesling 2014 - 0.75 L, Alc: 12.5%
O apariţie limpede, strălucitoare, cu o culoare galben pai cu reflexii verzui. Nasul e fin, citric, completat de arome florale de lămâiţă şi salcâm. Mineralitate plăcută care completează frumos gustul sec, uşor acid, cu post-gust prelung. Excelent după o învechire de 2-3 ani.36,00 RON Începând cu: 33,84 RONStoc epuizat
-
Serafim - Feteasca Alba 2015 - 0.75L, Alc: 12.5%
Regina soiurilor autentice românești, se evidențiază prin aromele secundare de fermentație și prin nuanțe olfactive de lămâie și grapefruit .
După un timp, apar aromele specifice soiului - socul și menta. Gustul este echlibrat, elegant și vine în completarea mirosului. Postgustul are intensitate lungă.
Temperatura recomandată de servire: 8 oC -10oC
Asocieri culinare: pui cu mirodenii, pește cu legume sotate, brânzeturi simple, nefermentate.
Producția anuală: 7 000 butelii32,73 RON -
Segarcea - Vardo - Picatura vietii 2011 - 0.75L, Alc: 13%
Picătura Vieţii izvorăşte din limpezimea apelor lângă care ţiganii poposesc. Apa le dă viaţă. Îi satură de sete. Îi răcoreşte când plouă. Picătura Vieţii lasă povestea să curgă mai departe şi scaldă sufletul iubitorilor de frumos.
Dintre cele peste 200 de soiuri tradiţionale ale Portugaliei, Touriga Nacional este considerat strugurele port-drapel, în primul rând datorită capacităţii sale de a produce vinuri de înaltă calitate, de la complicatele şi asprele vinuri din Douro la delicioasele vinuri de Porto. Avid de soare, și-a găsit cu ușurinţă o a doua casă în Segarcea, unde cele 1440 de ore de insolaţie din timpul verii îi asigură toate condiţiile pentru a produce un vin călduros, generos, complex, cu grupe și etaje de arome care se succed ameţitor. Intens, cu taninuri consistente, o structură puternică, în care îmbină armonios notele de lemn și cele de fruct.44,51 RON Începând cu: 41,84 RON -
Segarcea - Vardo - Adierea vantului 2011 - 0.75L, Alc: 13.5%
Adierea Vântului mângâie chipurile ţiganilor mereu cu fruntea sus, niciodată cu privirea înapoi. Vântul e aerul curat pe care-l respiră. E mirosul libertăţii.
Adierea Vântului te dezmiardă şi te face să te simţi liber.
Un strugure care a sedus întreaga lume prin capacitatea sa de a produce atât vinuri tinere și expresive, cât și vinuri grele, cu putere mare de învechire. În Segarcea, pentru a-i surprinde complexitatea aromatică, am ales pentru Syrah macerarea carbonică, proces în care fermentaţia începe cu strugurii întregi, nepresaţi și nedesciorchinaţi.
La o uşoară aerare explodează în zeci de arome, cu senzaţii dulci, în ciuda faptului că este un vin sec, cu taninurile bine integrate care dau corpului intensitate și rotunjime.
Un vin faţetat, cu o expresie clasică de climat meridional, în care aromele evoluează și se transformă permanent.44,51 RON Începând cu: 41,84 RON -
Liliac Transylvania - Pinot Gris 2018 - 0.75 L, Alc: 13%
O culoare galbenă strălucitoare în pahar, vă indică un vin elegant plin de arome. Descoperiți în pahar parfumul florilor de soc împreuna cu cel al fructelor exotice atât în miros cât și în gust, gustul este desăvarșit de aromele de citrice. Are un final lung cu ușoare note de grapfruit. Acest vin poate să acompanieze perfect mâncărurile mediteraneene și dar cele asiatice.39,60 RON Începând cu: 39,38 RON -
Crama Carastelec - Vinca - Rhein Resling 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%
Numele își are originea în VIN + Carastelec, simbolul ales este floarea stilizată a saschiului Vinca Minor, care înfloreşte în pădurile învecinate.
Vinificare
Recoltare manuală la maturare deplină, prin presare directă a ciorchinelor și a boabelor. Fermentație şi maturare în cisterne de inox la temperatură controlată timp de 12 luni.
Descrierea vinului
Culoarea galbenă de lămâie se regăsește în mirosul captivant de lime, ghimbir și flori de caprifoi. Armonia gustului de pere crocante, piersici albe și miere, împreună cu notele de citrice şi ierboase, ne oferă o combinație îmbietoare de arome complexe, susţinute de aciditatea bine integrată a vinului. Postgustul elegant de ulei de citrice și arome minerale, ne oferă un vin răcoritor, complex și versatil, care se asociază bine cu salate, pește, carne de porc sau mâncăruri asiatice picante.
Temperatura de servire: 6-8 °C
Asocieri culinare: Preparate asiatice picante, sushi, ierburi fine, raţă sau alte cărnuri afumate, fondue.
Bine de ştiut!
Rieslingul a fost amintit prima dată într-o carte despre ierburi scris de Hieronymus Bock în 1546. Denumirea de Riesling de Rhin provine de la locul de origine al soiului, acesta având originea în Germania, pe dealurile de pe malul Rhinului.22,91 RON Începând cu: 19,79 RONStoc epuizat