Alte soiuri

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă
Filtru
  1. Poggio ai Santi - Montepulciano D`Abruzzo doc rosso, 2015- 0.75L, Alc: 13% Poggio ai Santi - Montepulciano D`Abruzzo doc rosso, 2015- 0.75L, Alc: 13%
    PRODUCATOR / PODGORIE: TINAZZI / POGGIO AI SANTI
    ANUL DE RECOLTA: 2015
    REGIUNE / TARA: D.O.C. / ABRUZZO / ITALIA
    SOIUL / SOIURILE: MONTEPULCIANO (100% MONTEPULCIANO)
    VOL. ALC.: 13%

    VIN ROSU DEMISEC din struguri proveniti din cea mai buna podgorie din Abruzzo, vinificat dupa metode traditionale. Mustul este tinut in contact coaja strugurelui timp de 8-10 zile. Este fermentat la temperaturi controlate de 24-26º C in tancuri de inox.

    ASPECT: Rosu rubiniu, placut si imbietor.

    MIROS: Arome delicate de fructe rosii.

    GUST: Vin echilibrat, tanar si vibrant, savuros, de o aciditate ferma si un gust fructos, structurat din coacaze si mure rosii.

    ASOCIERE CULINARA: Se imbina frumos cu mancaruri din carne rosie, simple la rotisor sau pe gril, fara sosuri grele servite langa garnituri din legume sotate. Se asociaza de asemenea cu branzeturi tinere, tari (Jalsberg - Norvegia) sau moi (Mozzarella proaspata - Italia).

    TEMP. DE SERVIRE: 16-18º C (Nu necesita decantare)
    36,65 RON
  2. PRODUCATOR / PODGORIE: BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD
    REGIUNE / TARA: PAYS D’OC / LANGUEDOC-ROUSSILLON / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: SYRAH
    VOL. ALC.: 13%
    VIN ROSU SEC.
    ASPECT: De o culoare intensa de un rosu purpura.
    MIROS: Complex si expresiv, o adevarata ‘parada’ de fructe negre de padure (mure si coacaze) completate de arome ierboase si condimentate (distincte de piper).
    GUST: O placere pentru papilele gustative, initial extrem de fructat, catifelat si matasos, cu tanini moi, de o corpolenta medie, de o persistenta la final a gustului remanent, lunga si condimentata.
    ASOCIERE CULINARA: Perfect cu preparate din carne de miel, coaste sau pulpa la tava, cu ierburi aromate si cartofi cu fenicul si rozmarin, sau langa carne rosie preparata ca in sezonul de iarna, condimentata cu nucsoara, scortisoara, piper, cuisoare si portocale. La finalul mesei, insoteste elegant, branzeturi fine (Brie de Melun, Langres, branza de burduf invechita) garnisite cu stafide rosii si crackers Wasa, sau mousse-uri de ciocolata, ornata cu chilli.
    TEMP. DE SERVIRE: 18-20o C (Se recomanda decantarea inainte de servire)
    32,73 RON
  3. Gitana - Classico - Saperavi 2017 - 0.75L, Alc: 14% Gitana - Classico - Saperavi 2017 - 0.75L, Alc: 14%
    REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
    SOIUL / SOIURI: SAPERAVI
    VOL. ALC.: 13.5%

    Strugurii sunt recoltaţi manual, iar fermentaţia are loc timp de 20 de zile, în căzi mari de stejar. În timpul fermentării nu sunt folosite produse chimice, fermenteaza sub actiunea drojdiilor indigene. Aceste lucruri permit îmbogăţirea maximă a vinului cu elemente care să-i asigure o culoare intensă și o structură echilibrată

    Vizual: roşu rubiniu intens, cu nuanţe purpurii.
    Olfactiv: aromă fină, complexă și bogată de fructe și prune uscate, la care se adaugă nuanţele de ciocolată.
    Gustativ: gust intens și complex, cu o astringenţă bine temperată, taninuri bogate și un post-gust rafinat prelung, cu note de piper.
    Recomandari culinare: Se potrivește cu carnea de miel sau de vânat, cu legume proaspete și brânzeturi mature sau semimature
    Temperatura recomandata de consum: 16-18 ° C

    Potential de invechire: Se poate consuma cu o uşoară învechire (2-3 ani). Maturarea necesită timp, dar calităţile vinului se păstrează foarte bine (7 ani si mai mult) și se intensifică gustul de frișcă în buchetul său complex.
    65,19 RON
  4. San Polo - Rosso di Montalcino doc 2014 - 0.75L, Alc: 14% San Polo - Rosso di Montalcino doc 2014 - 0.75L, Alc: 14%
    PRODUCATOR / PODGORIE: SAN POLO - ALLEGRINI
    ANUL DE RECOLTA: 2014
    REGIUNE / TARA: DOC / TOSCANA / ITALIA
    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE
    VOL. ALC.: 13.5%
    VIN ROSU SEC cosiderat a fi "fratele mai mic" al celebrului Brunello di Montalcino, cateodata produs din varietatea de Sangiovese Grosso.

    ASPECT: Are culoare opaca, de un rosu intens rubiniu.
    MIROS: Puternic, extrem de complex, cu arome de fructe rosii si negre rascoapte (cirese Maraschino, mure, cirese negre), cu accente elegante lemnoase si usoare valente de vanilie si nucsoara.
    GUST: Complex, puternic fructat, un vin cremos si corpolent cu tanini fermi dar echilibrati, cu un gust remanent de lunga durata, aromat cu note de lemnozitate si vanilie.

    ASOCIERE CULINARA: Este pus in valoare langa preparate din bucataria toscana, risotto-uri cu trufe si ciuperci salbatice, paste cu sosuri grele complex condimentate, carne de porc sau vita pregatita pe gratar servite cu garnitura de cartofi la cuptor; la finalul mesei, este perfect cu branzeturi moi, usor maturate.
    TEMP. DE SERVIRE:18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 30-45 min. inainte de servire)
    104,72 RON
  5. PRODUCATOR / PODGORIE: CANTINE SAN GIORGIO
    ANUL DE RECOLTA: 2014
    REGIUNE / TARA: I.G.P. / PUGLIA / ITALIA
    SOIUL / SOIURILE: PRIMITIVO
    VOL. ALC.: 14%

    VIN ROSU SEC.

    ASPECT: De o culoare de un rubiniu intens, opac.

    MIROS: Intens fructat, de fructe salbatice de padure rascoapte, completat de arome delicate de pamant reavan.

    GUST: Puternic, robust si totusi catifelat, cu tanini bine integrati, corpolent si fructat. Gustul remanent este cremos si persistent.

    ASOCIERE CULINARA: Cu preparate din carne rosie pregatita la gratar sau friptura, cu paste cu sosuri rosii, carne macinata cruda sau pregatita pe plita (tartar de vita, burgheri). Perfect cu platouri de branzeturi moi si semimoi asezonate cu fructe uscate si nuci pecan.

    TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea, chiar inainte de servire)
    56,29 RON
  6. Stefano Farina - Barolo docg, rosso 2010 - 0,75L, Alc: 14.5% Stefano Farina - Barolo docg, rosso 2010 - 0,75L, Alc: 14.5%
    PRODUCATOR / PODGORIE: STEFANO FARINA
    ANUL DE RECOLTA: 2010
    REGIUNE / TARA: D.O.C.G. / PIEMONTE / ITALIA
    SOIUL / SOIURILE: NEBBIOLO
    VOL. ALC.: 14.5%

    VIN ROSU SEC din struguri Nebbiolo proveniţi din Provincia Cuneo, La Morra d’Alba din Piemonte îmbătrânit în butoaie de stejar provenite din Slovenia. Numele de “nebbiolo” provine de la “nebbia”, ceaţă ce se întinde peste regiunea Piemonte spre sfârşitul lunii octombrie în timpul culesului viilor. Evaluat la 91 de puncte în numărul din august 2009 al Wine Spectator şi locul 84 în top 100 vinuri a aceleiaşi reviste în 2008, confirmând încă odată renumele de “regele vinurilor” italiene.

    ASPECT: De un roşu închis cu nuanţe de grena.

    MIROS: Are o paletă aromatică foarte intensă de cireşe coapte şi violete, conturate elegant cu o aromă de piele, hambar şi foarte subtil de fum şi humidor.

    GUST: Se confirmă fructozitatea, dar percepţia este mai pregnantă de fructe uscate şi pământ susţinute de o aciditate fermă şi tanini prăfuiţi. La final, gustul se păstrează mult timp pe paletin.

    ASOCIERE CULINARĂ: Un adevărat “prieten” al iubitorilor de carne de vânat mare şi mijlociu; recomandat cu orice tip de carne roşie pregătită cu sosuri grele pe bază de trufe şi funghi porcini sau orice tip de ciuperci sălbatice. Se asociază foarte bine şi cu brânzeturi moi intens aromate (Boschetto al Tartufo - Italia).

    TEMP. DE SERVIRE: 18º - 20º C (Se recomandă decantarea cu cel puţin 1h înainte de consum)
    200,28 RON
  7. Villa Raiano - Orano Rosato 2012 - 0.75L, Alc: 14% Villa Raiano - Orano Rosato 2012 - 0.75L, Alc: 14%
    PRODUCATOR / PODGORIE: VILLA RAIANO
    ANUL DE RECOLTA: 2012
    REGIUNE / TARA: I.G.T. CAMPANIA ROSATO / ITALIA
    SOIUL / SOIURILE: AGLIANICO
    VOL. ALC.: 13.5%

    VIN ROSE SEC.

    ASPECT: Vibrant si luminos de un roz cu note de violaceu.

    MIROS: Placut, foarte floral, si delicat de fructe proaspete.

    GUST: Proaspat si pregnant de apa de randafiri, foarte floral, fructos de capsuni si cirese de mai, delicat de coaja de portocale, are o aciditate relativ mica, si un gust la final, remanent pe paletin, intens si lung.

    ASOCIERE CULINARA: Ca orice rose, este un vin versatil ce se poate servi langa peste gras inabusit in foaie de gatit la cuptor cu legume; crustacee de balta fierte, cu mujdei de usturoi chinezesc nu foarte intens aromat, lungit cu apa; rapane in sos rosu sau la tigaie cu legume sotate; carne de vita pregatita rasol, sau crud (tartar sau carpaccio). La finalul mesei, cu platouri de branzeturi si fructe uscate.

    TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomanda decantarea)
    24,13 RON
  8. PRODUCATOR / PODGORIE: DOMENIUL VLADOI
    REGIUNE / TARA: MURFATLAR / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: SYRAH


  9. Villa Raiano - Taurasi docg, rosso 2010 - 0,75L, Alc: 13.5% Villa Raiano - Taurasi docg, rosso 2010 - 0,75L, Alc: 13.5%
    PRODUCATOR / PODGORIE: VILLA RAIANO
    ANUL DE RECOLTA: 2010
    REGIUNE / TARA: D.O.C.G. / TAURASI / CAMPANIA / ITALIA
    SOIUL / SOIURILE: AGLIANICO
    VOL. ALC.: 14%

    VIN ROSU SEC.

    ASPECT: Opac, de o culoare rubinie atractiva cu note de grena.

    MIROS: Seducator, lemnos si intens fructat (coacaze, mure si afine), elegant si delicat condimentat.

    GUST: Plin, de o mare corpolenta, de o fructozitate intensa de visine putrede, coacaze si afine, completate de note elegante de lemnozitate si de o savoare subtila de vegetale si condimente, un vin onctuos. Gustul final remanent este persistent si placut, si carnos.

    ASOCIERE CULINARA: Excelent langa carne rosie de vita, porc sau miel, pregatita pe grill sau la gratar, simplu fara multe mirodenii, si garnisite cu cartofi taranesti cu bacon prajit. Din mancarurile mai elaborate, se asociaza bine cu tocanita cu cartofi sau fasole uscata, din maruntaie sau carne rosie. La finele mesei langa branzeturi moi sau semimoi, maturate, servite cu nuci, alune si fructe uscate (curmale, stafide, smochine).

    TEMP. DE SERVIRE: 20-22º C (Se recomanda decantarea cu circa 45 minute inainte de servire)
    170,17 RON
  10. PRODUCATOR: LACERTA WINERY
    REGIUNE: DEALU MARE
    SOI STRUGURE: BLAUFRAENKISCH

    Vin cu o culoare rosie rubinie cu reflexe purpurii. Aroma lemnoasa se intrepatrunde cu nuante de compot de visine si fructe de padure rosii. Maturarea la barrique timp de un an confera vinului influente de cafea, condimente verzi si vanilie.

    Temperatura optima de consum: 17-19 °C

    Recomandat cu: Carne rosie, branzeturi si produse de patiserie
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă