Alte soiuri
            
            Citește Mai Mult
            Afiseaza mai putine
        
    Filtru
	
                    - 
                        
   REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
 SOIUL / SOIURI: SAPERAVI
 VOL. ALC.: 13.5%
 Strugurii sunt recoltaţi manual, iar fermentaţia are loc timp de 20 de zile, în căzi mari de stejar. În timpul fermentării nu sunt folosite produse chimice, fermenteaza sub actiunea drojdiilor indigene. Aceste lucruri permit îmbogăţirea maximă a vinului cu elemente care să-i asigure o culoare intensă și o structură echilibrată
 Vizual: roşu rubiniu intens, cu nuanţe purpurii.
 Olfactiv: aromă fină, complexă și bogată de fructe și prune uscate, la care se adaugă nuanţele de ciocolată.
 Gustativ: gust intens și complex, cu o astringenţă bine temperată, taninuri bogate și un post-gust rafinat prelung, cu note de piper.
 Recomandari culinare: Se potrivește cu carnea de miel sau de vânat, cu legume proaspete și brânzeturi mature sau semimature
 Temperatura recomandata de consum: 16-18 ° C
 Potential de invechire: Se poate consuma cu o uşoară învechire (2-3 ani). Maturarea necesită timp, dar calităţile vinului se păstrează foarte bine (7 ani si mai mult) și se intensifică gustul de frișcă în buchetul său complex.65,19 RON
