Alte soiuri
Citește Mai Mult
Afiseaza mai putine
Filtru
-
Soiul de Negru de Dragasani, descendent din Negru Vartos si Babeasca Neagra, cu arome intense si o structura proaspata si catifelata, ne-a inspirat sa facem primul vin rosu din gama Stirbey care s-a imbuteliat direct dupa vinificatie, fara invechire in butoaie de lemn. Reda caracterul soiului, cu o impresie proaspata si arome intense de fructe si condimente. Un copil tanar, vesel, insistent, care ocupa toate simturile dumneavoastra, si de care va indragostiti imediat.
Il sugeram ca insotitor de mancaruri traditionale de la tara: sunca afumata, pastrama de oaie, rata sau gasca la cuptor cu varza, sau coaste de porc cu cartofi taranesti.
Pentru a savura din plin aromele proaspate din Negru de Dragasani 2016, va recomandam sa-l serviti usor racorit, la aprox. 15-16°C !74,61 RON -
Parintii genetici ai acestui soi – Negru vartos din Sudul Romaniei, si Saperavi din Georgia – leaga doua din cele mai vechi regiuni viticole din Europa la un soi unic, nascut in podgoria Dragasani. Pretentios la lucrarile in vie la fel ca si la vinificatie, rezulta din acesti struguri un vin care nu se subordoneaza “mainstream”-ului vinurilor din toata lumea – nu un concentrat tare si insistent, ci un vin elegant cu note fine, cu multa adancime si complexitate.
Invechit minim un an in butoaie de 400 de litri, dar fara utilizarea butoaielor noi, structura taninelor ramane discret in spate si lasa aromele multiple ale soiului sa joace in gura. Aciditatea proaspata da vinului un potential ridicat de invechire pe durata anilor, pentru a impresiona atunci cu nuante calde si rotunde de maturitate.74,61 RON