Alte soiuri
Citește Mai Mult
Afiseaza mai putine
Filtru
-
BPHR - Pays D’Oc Viognier blanc 2016 - 0.75L , Alc: 13%
PRODUCATOR / PODGORIE: BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD
REGIUNE / TARA: PAYS D’OC / LANGUEDOC-ROUSSILLON / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: VIOGNIER
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC.
ASPECT: De o buna limpiditate, si o culoare de un galben pai cu accente de lamaie.
MIROS: De o intensitate seducatoare, cu arome de lichor de pere sustinute de subtile note de lemon-grass.
GUST: Intens si proaspat, un echilibru armonios intre savoarea piersicilor si cea de zest de lamaie, de o corpolenta relativ mare, si cu un gust remanent fructat, lung si placut.
ASOCIERE CULINARA: Perfect langa preparate fel principal pe baza de peste, fructe de mare si crustacee, servite langa legume sotate, risotto-uri simple sau cu sosuri pe baza de lamaie. La finele mesei, se potriveste bine langa branza de capra (Acapella, Chelsea maturata, Feta) asezonata cu piersici uscate si fistic.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomanda decantarea)32,73 RON -
Lamblin Fils - Bourgogne Aligote, AOP, blanc 2017 - 0.75L , Alc: 12%
PRODUCATOR / PODGORIE: LAMBLIN & FILS
ANUL DE RECOLTA: 2017
REGIUNE / TARA: A.O.C. BOURGOGNE / FRANTA
SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC.
ASPECT: Are o culoare de un galben auriu deschis, cu note delicate de verzui.
MIROS: Mirosul este curat, extrem de proaspat, placut fructat (mere verzi si citrice) cu usoare accente de fum.
GUST: Seducator, proaspat si placut, este usor fructat si intens floral, si de un gust remanent persistent si citric; un vin lejer si racoritor.
ASOCIERE CULINARA: Este perfect a fi consumat doar per se ca aperitiv (un vin de ‘cursa lunga’), in amestec cu un lichior de coacaze negre dupa reteta clasicului Kir, sau langa aperitive si antreuri din fructe de mare si peste (pregatite dupa retete de Zahana sau Pescarie) si asezonate cu mamaliguta, sparanghel sau spanac sote. La finalul mesei, poate fi servit cu branzeturi tari, garnisite cu mere uscate si struguri proaspeti.
TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda aerarea / decantarea)60,21 RONStoc epuizat
-
Marc Bredif - Muscadet de Serve & Maine sur Lie 2017 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: MUSCADET
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC
Vinăria Marc Bredif oferă tradiţie şi originalitate cu fiecare produs. Experienţa de peste 100 de ani a producătorului francez ne aduce Muscadet Sevre et Maine Sur Lie, practic un vin special obţinut prin maturare în prezenţa unei mici cantităţi de drojdie, fără a se trece mustul prin procesul de filtrare.
ASPECT: Vinul de Melon de Bourgogne are o culoare verde pal, clară, specifică unui sortiment obţinut exclusiv dintr-un singur soi de strugure alb.
MIROS: Muscadet Sevre et Maine Sur Lie câştigă multe dintre proprietăţile naturale ale soiului şi metodei de vinificare. Parfumul oferă note introductive de iarba afumat şi o mix surprinzător de pere şi lămaie.
GUST: Soiul Melon de Bourgogne este crescut în Valea Loarei, pe un sol format din straturi de piatră şi calcar, din care îşi extrage mineralele, ce oferă vinului un gust uşor sărat şi sec, cu aciditate medie.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12 ºC.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Marc Bredif inedit este recomandat alături de aperitive, gustări, preparate din pui, peşte, stridii, scoici şi creveţi.68,07 RON -
Marc Bredif - Vigne Blanche Vouvray 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: CHENIN BLANC
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC
Marc Bredif este un alt exemplu de succes pentru viticultura şi industria producătorilor de vinuri franţuzeşti. Bredif este un nume de referinţă din 1893. Vinaria şi culturile au trecut cu bine de două războaie mondiale, au fost achiziţionate de casa Barounului de Ladoucette, care a modernizat procesul de producţie şi a extins viţa până la 20 de hectare pentru a oferi şi în prezent soiuri apreciate, printre care Chenin Blanc din culturile Vouvray.
ASPECT: Vinul de Chenin Blanc, produs tradiţional de maeştrii vinăriei Marc Bredif are o culoare de ambră deschisa, cu uşoară tentă aurie în paharul classic, pentru vin.
MIROS: Baron Briare are o reminscenţă nobilă de fructe galbene coapte (piersică şi pară), la care se adaugă fructe exotice, ananas şi diferite citrice.
GUST: Gustul ne dezvăluie supriza lăsată de aromă. Prospeţimea vine din lămai iar fructele exotice se simt, din nou, la sfârşit, alături de aciditatea medie gandită sau lăsate în grija procesului natural de producţie.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10 ºC.
ASOCIERE CULINARĂ: Vinul de Chenin Blanc este plăcut alături de mâncăruri dulci şi amare. Alături de acest sortiment sunt recomandate fructe /salate de fructe (gutuie, măr, pară), brânzeturi, iaurturi, porumb, ardei gras, ciuperci, peşte (somon, ton), preparate delicioase din porc, sau preparate din bucătăria asiatică.100,79 RON -
Domaine Camille Braun - Riesling Tradition AOP BIO - 0.75L, Alc: 12.54%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: ALSACE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: RIESLING
VOL. ALC.: 12.5 %
VIN ALB SEC
Generaţiile familiei Braun oferă lumii vinuri din regiunea Alsace, create din culturi cultivate cu tradiţie de sute de ani. Riesling Tradition este unul dintre vinurile obţinute dintr-un singur soi de struguri: faimosul Riesling, crescut in cele mai bune condiţii, cu certificat de produs organic şi biodinamic sub eticheta Demeter.
ASPECT: Dincolo de sticla originală, Riesling Tradiţion oferă culoarea clasică a vinului alb obţinut din soiurile speciei Vitis vinifera.
MIROS: Datorita climei calde din Alsacia, strugurele de Riesling dezvoltă note de citrice si piersică, ca o pereche elegantă şi proaspătă ce oferă un exemplu de stabilitate şi prospeţime.
GUST: Riesling-ul de Alsacia satisface gustul pentru un vin liniştit. Greutatea aromei se menţine de la prima degustare până în ultima secundă a post-gustului reuşit de tanin.
TEMP. DE SERVIRE: 12 ºC.
ASOCIERE CULINARĂ: Acest Riesling este un vin rasat şi delicat ce delectează papilele gustative alături de preparate din peşte, fructe de mare şi alte feluri gustoase din bucataria alsaciană.82,47 RON