Alte soiuri

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Tip dulce: Dulce Eliminare
  2. Ţara de Origine: Romania Eliminare
  • Liliac Transylvania - Nectar 2016 - 0.375L, Alc: 11%

    Liliac oferă iubitorilor de nectar dulce o raritate extraordinară. Cantitatea limitată de boabe uscate, alese după metoda Schilfwein, a renumitului vinificator Willi Opitz. Olfactiv, prospeţime intensă Litchi, gust de mango maturat, papaya. Ananas şi un final elegant de miere-citrice. Acest vin merge excelent la Crepes suzette, Panna Cotta din fructe exotice, budincă din pâine & unt şi deserturi cu ciocolată.
  • Avincis - Cuvee Amelie Tamaioasa Romaneasca, dulce 2015 - 0.375L, Alc: 12.5%

    Recoltarea se face manual în lădiţe de numai 18 kg, pentru ca strugurii să ramana cât mai intacţi posibil. Culegătorii noştri aleg numai strugurii buni şi sănătosi.
    Strugurii, atent selecţionaţi, sunt culeşi târziu in Octombrie. Urmărirea maturării strugurilor şi a dezvoltării aromei are loc în mod regulat, pentru a se identifica data ideală de recoltare. Strugurii sunt sortaţi pentru a doua oară pe banda transportoare pentru a ne asigura ca au fost culeşi numai cei foarte copţi şi sănătoşi. Fermentaţia alcoolică are loc timp 4 luni în baric. Timpul total de învechire este de 14 luni în baric.

    Degustare:
    - Culoarea acestui vin este galben pai cu tentă aurie.
    - Buchetul său este puternic şi elegant, cu arome de mango, piersici, caise şi miere.
    - Gustul vinului este echilibrat, puternic aromat, dulce şi armonios cu aciditate ridicată care susţine prospeţimea vinului.
    - Poate fi consumat de acum şi până în anul 2025.

    Recomandări privind servirea:
    - A se servi rece la 10-12˚ C.
    - A se savura ca un aperitiv cu prietenii, împreună cu biscuiți și produse de patiserie sau ca un digestiv rafinat într-o companie bună.

  • Licorna - Tamaioasa Romaneasca 2016 - 0.5L, Alc: 12.3%

    Vinul a fost gândit și creat pentru a reprezenta cât se poate de bine autenticitatea acestui soi de struguri, în vinificarea tradițională, cu zaharuri remanente direct din fermentație.

    Culoare: Galben-auriu.
    Miros: Parfumul acestui vin se aseamănă foarte bine cu cel de rășina arborilor de Boswellia sacra, (tămâia tradițională pură) îmbinat cu note de pere busuioace și condiment vanilat. După un timp de la deschiderea sticlei, apar și parfumuri de faguri de miere.
    Gust: Revigorant, echilibrat.
    Postgust: postgust de intensitate ridicată.
    Temperatura recomandată de servire: 12ºC - 14ºC.
    Asocieri culinare: Se recomandă a fi asociat cu deserturi acrișoare și mai puțin dulci față de vin, brânzeturi ușor maturate.
  • Mosia Tohani - ARom 2017 - 0.375L, Alc: 10%

    REGIUNE / TARA: DEALUL MARE / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: TAMAIOASA ROMANEASCA
    VOL. ALC.: 10,5%

    Strugurii au fost culesi manual si ulterior sortati cu grija. Macerarea a avut loc la temperatura controlatA pentru a pastra aromele primare. Fermentarea a avut loc in vase de inox la temperaturi joase și a condus catre o concentratie de alcool de cel mult 10%, de unde rezulta 160 grame de
    zaharuri reziduale.

    ASPECT: Se prezinta cu o culoare aurie, stralucitor si dens.
    MIROS: Este plin de arome, ce definesc soiul de Tamaioasa Romaneasca. Floare de portocal si struguri copti, smochine uscate, polen si duioase senzatii de miere de salcam, unde se alatura notele de Botrytis, specifice recoltărilor foarte tarzii.
    GUST: In gust este dulce si structurat, cu aliuri citrice de grepfruit. Senzatiile matasoase si calde, se aliniaza elegant pe papilele gustative, acaparand toata atentia in directia de dulceata de gutuie si struguri stafiditi. Este dulce, insa aciditatea echilibreaza senzatiile fara a lasa vinul sa devina lesios.
    TEMP. DE SERVIRE: Recomandam o temperatura de servire de 12 °C care sa puna in evidenta caracterul elegant al vinului alaturi de deserturi in foietaj cu dulceturi de citrice.
Grilă Listă