Alte soiuri
Citește Mai Mult
Afiseaza mai putine
Filtru
Momentan Cumpărați după:
- Ţara de Origine: Romania Eliminare
-
MONOGRAM Feteascå Albå 2016
SOI Sauvignon Blanc
AN DE RECOLTÅ 2016
DENUMIRE DE ORIGINE Dealu Mare - Ceptura
ALCOOL 12,5 % vol.
ACIDITATE TOTALÅ 5,84 AT
PH 3,28
ZAHÅR REZIDUAL 0,47 gr./l
DATA RECOLTÅRII 14 sept. 2016
BRIX LA RECOLTARE 21,8
Anul 2016 a însemnat, din punct de vedere climatic, un balans cåtre temperaturi
mai putin extreme si cu un regim hidric destul de abundent, în special în prima
parte a anului. În peisajul zonei, aceste aspecte s-au tradus prin echilibru si
liniaritate în derularea tuturor fazelor de dezvoltare, fårå blocaje fiziologice, cu o
bunå acumulare de arome, însotitå de påstrarea unei bune aciditåti, în special în
ceea ce priveçte soiurile albe. Soiurile de struguri roçii au fost si ele favorizate de
toamna frumoaså si lungå, iar lipsa blocajelor fiziologice, provocate în special de
perioadele caniculare de peste varå, a condus la atingerea unei maturitåti fenolice
de exceptie.
LIMPIDITATE Limpede-cristalin
CULOARE Verde - galbui
MIROS Fructuos, fin, nuan]e de flori de tei si note
evident minerale pe un fond de alune usor
pråjite, persistent.
GUST Crocant çi cremos, bine echilibrat, fin, amplu
si expresiv, cu un postgust remanent usor
amårui.
ASOCIERE CULINARÅ Aperitiv, peste, fructe de mare, pui.
TEMPERATURA de SERVIRE 12-13˚C68,07 RON Începând cu: 63,99 RON -
Tamaioasa Romaneasca cultivata în zona Murfatlar poate impresiona placut, asta datorita numărului prelungit de zile insorite care rasfata strugurii si-i innobileaza cu aromele atat de apreciate ale acestui soi parfumat.
Tamaioasa Romaneasca crescuta în zona Murfatlarului are o culoare galben pai deschis, ce dezvolta arome fine, delicate, oferind o senzatie de dulce datorata notelor elegante de muscat si miere de tei.
Gustul sau este usor mineral, cu arome de portocale, coji de portocale si ananas. Este un vin echilibrat, cu un post-gust lung, insotit de note tonice pe final. Este un vin convivial, pe care-l vedem alaturi de branzeturi cu mucegai, branzeturi fermentate și aperitive.
Temperatura de servire: 7-9ᵒC40,58 RON Începând cu: 39,99 RON -
Vinul a fost gândit și creat pentru a reprezenta cât se poate de bine autenticitatea acestui soi de struguri, în vinificarea tradițională, cu zaharuri remanente direct din fermentație.
Culoare: Galben-auriu.
Miros: Parfumul acestui vin se aseamănă foarte bine cu cel de rășina arborilor de Boswellia sacra, (tămâia tradițională pură) îmbinat cu note de pere busuioace și condiment vanilat. După un timp de la deschiderea sticlei, apar și parfumuri de faguri de miere.
Gust: Revigorant, echilibrat.
Postgust: postgust de intensitate ridicată.
Temperatura recomandată de servire: 12ºC - 14ºC.
Asocieri culinare: Se recomandă a fi asociat cu deserturi acrișoare și mai puțin dulci față de vin, brânzeturi ușor maturate.39,27 RON Începând cu: 36,91 RON