Alte soiuri

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Crama / Brand: Basilescu Eliminare
  2. Tip dulce: Sec Eliminare
  3. Ţara de Origine: Romania Eliminare
  • Basilescu - Ingeri din micul Paris - Feteasca Alba 2017 - 0.75L, Alc: 13.1%

    Vin alb sec. Pentru că nu este soi de la care se doreşte o aciditate foarte ridicată, şi nu este apreciat în special pentru prospeţime ci mai degrabă pentru onctuozitate, feteasca albă s-a adaptat foarte bine în Dealu Mare, regiune în care se vinifică preponderent soiuri roşii.

    ASPECT: De o culoare galben pal, strălucitoare. MIROS: Intens de fructe verzi şi galbene coapte, în special mere golden şi pere cu valenţe delicate de gutui.

    GUST: Rotund şi onctuos, de o corpolenţă medie dar fără a fi extrem de cremos, păstrând totuşi o prospeţime binevenită unui vin de cursă lungă, ne reţine atenţia printr- un gust final remanent foarte lung.

    ASOCIERE CULINARĂ: Soi reprezentativ românesc, se asociază evident, cu feluri de mâncare româneşti mai mult sau mai puţin cunoscute: plachie de crap, caşcaval la capac, cartofi munteneşti la cuptor cu cimbru şi telemea de vacă. Totuşi, cel mai elegant completează feluri de mâncare de mare succes în perioada interbelică în Bucuresti, precum momiţe sau fudulii, şi de ce nu creier măcelăresc. TEMP. DE SERVIRE: 8-9º C (nu necesită decantare sau aerare)
  • Basilescu - Eclipse - Feteasca Alba 2016 - 0.75L, Alc: 11.7%

    VIN: ECLIPSE

    PRODUCATOR / PODGORIE: CRAMA BASILESCU
    ANUL DE RECOLTA: 2009
    REGIUNE / TARA: I.G. DEALURILE MUNTENIEI / URLATI / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: FETEASCA ALBA
    VOL. ALC.: 13.4 %

    Vin alb sec (zahar rezidual de 1.5g/L) vinificat in lot limitat, doar 9800 de sticle.

    ASPECT: Culoare intensa stralucitoare de galben pal cu reflexe aurii.

    MIROS: Elegant de pere galbene si mere golden, imbogatit de valente delicate de mineralitate.

    GUST: De o corpolenta medie, delicat untos fara a-si pierde din prospetime (aciditate totala de 5.9g/L), cu tanini fini si alcool bine integrat, dar mai ales cu un gust final remanent persistent.

    ASOCIERE CULINARA: Se cade a fi servit cu mancaruri traditionale locale, Feteasca Alba fiind unul din soiurile albe romanesti cel mai des intalnit la producatorii locali. Servit langa preparate din peste de apa dulce garnisit cu legume la cuptor sau mamaliga, langa creier macelaresc sau pane si nu in ultimul rand cu urda de vaca sau capra.

    TEMP. DE SERVIRE: 8-9º C (nu necesita aerare sau decantare)
Grilă Listă