Alte soiuri

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Tip strugure: Feteasca Alba Eliminare
  2. Ţara de Origine: Romania Eliminare
  1. Un soi tradiţional a cãrui înclinaţie cãtre fineţe a fost redescoperitã recent, în România ultimilor câţiva ani. Chiar dacã este foarte sec, acest vin este dominat de senzaţia de uşurime, de lipsã de greutate. Notele de salcâm şi de flori albe sunt completate de senzaţii citrice, mai ales de limetã, într-un ansamblu în care aciditatea echilibreazã bine textura vinului, conferindu-i un aer sprinten şi crocant.
  2. Un vin energizant şi reconfortant, excelent pentru zilele cãlduroase. Deşi soiul, Tradiţional românesc, este utilizat extrem de des pentru crearea de vinuri populare, în Segarcea îşi gãseşte adevãrata nobleţe, datoritã producţiei controlate, de doar 6 tone per hectar, care asigurã bogãţia de arome a strugurelui. Vinul este suav, aproape fragil, cu arome intense de flori albe şi salcâm proaspãt înflorit. Gustul dominat de prospeţime, aproape crocant relevã o aciditate citricã ce echilibreazã excelent întregul.
  3. Aromele îți aduc aminte de vară, de o plimbare pe dealuri pline cu flori de câmp și de tei. Culoarea galben verzui, indică un vin tânăr, proaspăt. Un gust catifelat in care regăsești aromele inițiale la care se adaugă arome de citrice dar și de caise proaspete. Un vin plin de personalitate, elegant, savuros. Este un vin răcoritor recomandat să acompanieze carnea albă gătită în stil clasic sau cu condimente.
  4. Vin alb sec. Pentru că nu este soi de la care se doreşte o aciditate foarte ridicată, şi nu este apreciat în special pentru prospeţime ci mai degrabă pentru onctuozitate, feteasca albă s-a adaptat foarte bine în Dealu Mare, regiune în care se vinifică preponderent soiuri roşii.

    ASPECT: De o culoare galben pal, strălucitoare. MIROS: Intens de fructe verzi şi galbene coapte, în special mere golden şi pere cu valenţe delicate de gutui.

    GUST: Rotund şi onctuos, de o corpolenţă medie dar fără a fi extrem de cremos, păstrând totuşi o prospeţime binevenită unui vin de cursă lungă, ne reţine atenţia printr- un gust final remanent foarte lung.

    ASOCIERE CULINARĂ: Soi reprezentativ românesc, se asociază evident, cu feluri de mâncare româneşti mai mult sau mai puţin cunoscute: plachie de crap, caşcaval la capac, cartofi munteneşti la cuptor cu cimbru şi telemea de vacă. Totuşi, cel mai elegant completează feluri de mâncare de mare succes în perioada interbelică în Bucuresti, precum momiţe sau fudulii, şi de ce nu creier măcelăresc. TEMP. DE SERVIRE: 8-9º C (nu necesită decantare sau aerare)
  5. VIN: ECLIPSE

    PRODUCATOR / PODGORIE: CRAMA BASILESCU
    ANUL DE RECOLTA: 2009
    REGIUNE / TARA: I.G. DEALURILE MUNTENIEI / URLATI / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: FETEASCA ALBA
    VOL. ALC.: 13.4 %

    Vin alb sec (zahar rezidual de 1.5g/L) vinificat in lot limitat, doar 9800 de sticle.

    ASPECT: Culoare intensa stralucitoare de galben pal cu reflexe aurii.

    MIROS: Elegant de pere galbene si mere golden, imbogatit de valente delicate de mineralitate.

    GUST: De o corpolenta medie, delicat untos fara a-si pierde din prospetime (aciditate totala de 5.9g/L), cu tanini fini si alcool bine integrat, dar mai ales cu un gust final remanent persistent.

    ASOCIERE CULINARA: Se cade a fi servit cu mancaruri traditionale locale, Feteasca Alba fiind unul din soiurile albe romanesti cel mai des intalnit la producatorii locali. Servit langa preparate din peste de apa dulce garnisit cu legume la cuptor sau mamaliga, langa creier macelaresc sau pane si nu in ultimul rand cu urda de vaca sau capra.

    TEMP. DE SERVIRE: 8-9º C (nu necesita aerare sau decantare)
  6. Regina soiurilor autentice românești, se evidențiază prin aromele secundare de fermentație și prin nuanțe olfactive de lămâie și grapefruit .
    După un timp, apar aromele specifice soiului - socul și menta. Gustul este echlibrat, elegant și vine în completarea mirosului. Postgustul are intensitate lungă.

    Temperatura recomandată de servire: 8 oC -10oC

    Asocieri culinare: pui cu mirodenii, pește cu legume sotate, brânzeturi simple, nefermentate.

    Producția anuală: 7 000 butelii
    32,73 RON
  7. Livia, un nume puternic ce adună puterea celei mai cunoscute ginte romane ce a dăinuit de-a lungul îndelungatei tradiții latine.
    Sub un astfel de caracter deosebit care recunoaște valorile adevărate, vinurile gamei Livia sunt o plăcere excepțională pentru cei care caută unicitatea și rafinamentul. Inspirate de noblețea numelui latin, vinurile Livia sunt seci sau demiseci, puternice și rafinate, din soiurile cele mai bune.
    Aceste vinuri combină tradiția locurilor vrâncene cu metodele moderne de vinificație pentru a crea gusturi subtile și armonioase. Sunt vinuri cu caracter, puternice, cu fructuozitate și unicat – cum este strălucitoarea Sarbă.

    Probabil cel mai nobil soi de vin alb romanesc. Culoarea sa galben-verzuie, eleganta este sustinuta de un gust catifelat in care se regasesc aromele florilor de vita-de-vie si magiun de caise
  8. PRODUCATOR: SENATOR WINE
    SOI STRUGURE: FETEASCA ALBA

    Vin de culoare galben auriu, cu buchet complex, care te duce cu gandul la iarba proaspat cosita si flori de camp. Obtinut din struguri cultivati organic pe cea mai intinsa plantatie bio din sud-estul Europei: Insuratei, IG Terasele Dunarii.

    Asociere culinara: Perfect alaturi de peste la gratar, fructe de mare sau curcan.

    Temperatura de servire recomandata: 10-12 grade Celsius.
  9. VINUL CAVALERULUI

    PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
    REGIUNE / TARA: COLINELE DOBROGEI / ROMANIA
    SOIUL: FETEASCA ALBA

    Anul 2016 a fost un an special, cu o concentrare de zahar peste media anilor anteriori, cu struguri cu boabe de dimensiuni mici din care am obtinut musturi structurate si complexe.
    Vinul Cavalerului Fetească Albă 2016 este obținut din struguri recoltați dintr-o plantație tânără cu puritate 100 %. Vinificatia s-a realizat in vase de inox la o temperatura de fermentare de 16° C . Ușor de băut, aceasta Feteasca Alba exprimă caracteristicile tipice soiului datorită tehnicilor de cultură, selecţiei strugurilor la recoltare şi vinificaţiei la temperatura controlata.
    Degustat la 11°C, aromele sale de citrice si flori de prun, prospeţimea şi echilibrul său general vor impresiona din primul moment. Vă recomandăm să îl consumați alături de preparate din peste, pui sau preparate usoare de vara – branza proaspata, salate, paste sau ca aperitiv.
    Pastrat in conditii optime de temperatura, lumina si umiditate, acest vin are un potenţial de învechire de minimum 3 ani.

    Miros: proaspat, arome florale, citrice, flori de prun
    Gust: proaspat, crocant, vioi, gust de pomelo si caise necoapte, ușor de băut cu final mediu revigorant, echilibrat
    CU CE MENIU SE SERVESTE ca aperitiv sau cu preparate din peste, pui, branza proaspata, salate, paste
    Temperatura de servire: 11-12°C
  10. MONOGRAM Feteascå Albå 2016

    SOI Sauvignon Blanc
    AN DE RECOLTÅ 2016
    DENUMIRE DE ORIGINE Dealu Mare - Ceptura
    ALCOOL 12,5 % vol.
    ACIDITATE TOTALÅ 5,84 AT
    PH 3,28
    ZAHÅR REZIDUAL 0,47 gr./l
    DATA RECOLTÅRII 14 sept. 2016
    BRIX LA RECOLTARE 21,8



    Anul 2016 a însemnat, din punct de vedere climatic, un balans cåtre temperaturi
    mai putin extreme si cu un regim hidric destul de abundent, în special în prima
    parte a anului. În peisajul zonei, aceste aspecte s-au tradus prin echilibru si
    liniaritate în derularea tuturor fazelor de dezvoltare, fårå blocaje fiziologice, cu o
    bunå acumulare de arome, însotitå de påstrarea unei bune aciditåti, în special în
    ceea ce priveçte soiurile albe. Soiurile de struguri roçii au fost si ele favorizate de
    toamna frumoaså si lungå, iar lipsa blocajelor fiziologice, provocate în special de
    perioadele caniculare de peste varå, a condus la atingerea unei maturitåti fenolice
    de exceptie.

    LIMPIDITATE Limpede-cristalin
    CULOARE Verde - galbui
    MIROS Fructuos, fin, nuan]e de flori de tei si note
    evident minerale pe un fond de alune usor
    pråjite, persistent.
    GUST Crocant çi cremos, bine echilibrat, fin, amplu
    si expresiv, cu un postgust remanent usor
    amårui.
    ASOCIERE CULINARÅ Aperitiv, peste, fructe de mare, pui.
    TEMPERATURA de SERVIRE 12-13˚C
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă