Alte soiuri
Citește Mai Mult
Afiseaza mai putine
Filtru
-
Regina soiurilor autentice românești, se evidențiază prin aromele secundare de fermentație și prin nuanțe olfactive de lămâie și grapefruit .
După un timp, apar aromele specifice soiului - socul și menta. Gustul este echlibrat, elegant și vine în completarea mirosului. Postgustul are intensitate lungă.
Temperatura recomandată de servire: 8 oC -10oC
Asocieri culinare: pui cu mirodenii, pește cu legume sotate, brânzeturi simple, nefermentate.
Producția anuală: 7 000 butelii32,73 RON -
Vinul a fost gândit și creat pentru a reprezenta cât se poate de bine autenticitatea acestui soi de struguri, în vinificarea tradițională, cu zaharuri remanente direct din fermentație.
Culoare: Galben-auriu.
Miros: Parfumul acestui vin se aseamănă foarte bine cu cel de rășina arborilor de Boswellia sacra, (tămâia tradițională pură) îmbinat cu note de pere busuioace și condiment vanilat. După un timp de la deschiderea sticlei, apar și parfumuri de faguri de miere.
Gust: Revigorant, echilibrat.
Postgust: postgust de intensitate ridicată.
Temperatura recomandată de servire: 12ºC - 14ºC.
Asocieri culinare: Se recomandă a fi asociat cu deserturi acrișoare și mai puțin dulci față de vin, brânzeturi ușor maturate.39,27 RON Începând cu: 36,91 RON