Alte soiuri
Citește Mai Mult
Afiseaza mai putine
Filtru
-
Villa Raiano - Orano Rosato 2012 - 0.75L, Alc: 14%
PRODUCATOR / PODGORIE: VILLA RAIANO
ANUL DE RECOLTA: 2012
REGIUNE / TARA: I.G.T. CAMPANIA ROSATO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: AGLIANICO
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC.
ASPECT: Vibrant si luminos de un roz cu note de violaceu.
MIROS: Placut, foarte floral, si delicat de fructe proaspete.
GUST: Proaspat si pregnant de apa de randafiri, foarte floral, fructos de capsuni si cirese de mai, delicat de coaja de portocale, are o aciditate relativ mica, si un gust la final, remanent pe paletin, intens si lung.
ASOCIERE CULINARA: Ca orice rose, este un vin versatil ce se poate servi langa peste gras inabusit in foaie de gatit la cuptor cu legume; crustacee de balta fierte, cu mujdei de usturoi chinezesc nu foarte intens aromat, lungit cu apa; rapane in sos rosu sau la tigaie cu legume sotate; carne de vita pregatita rasol, sau crud (tartar sau carpaccio). La finalul mesei, cu platouri de branzeturi si fructe uscate.
TEMP. DE SERVIRE: 10-12º C (Nu se recomanda decantarea)24,13 RON -
San Polo - Brunello di Montalcino rosso 2012 - 0.75L, Alc: 14%
PRODUCATOR / PODGORIE: SAN POLO - ALLEGRINI
ANUL DE RECOLTA: 2012
REGIUNE / TARA: D.O.C.G. BRUNELLO DI MONTALCINO / TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROSU SEC, 'nascut' la 80km in sud de Florenta, in Toscana, acest Brunello di Montalcino este 'mosit' 100% din soiul Sangiovese (cunoscut si sub denumirea de Nielluccio in Corsica). San Polo in Montalcino, o podgorie ce apartine de marele producator Allegrini, si a carui Brunello a fost in mod constant cotat foarte bine de criticii de vin (18/20 de Jancis Robinson pt. cel din 2004; 94 de puncte de catre Wine Spectator pt. 2010; pentru 2008, medalia de Argint de la Decanter World Wine Awards; pentru 2005 medalia de Argint la International Wine Challenge.), este unul din producatorii de marca din regiune.
ASPECT: De o culoare opaca de un rosu caramiziu cu accente de brun.
MIROS: Arome puternice sunt cele clasice, tipice soiului de: violete, fructe rosii de padure, arome lemnoase de stejar, scortisoara, vanilie, subtile de cafea si dominante de gem de fructe.
GUST: Foarte complex, extrem de puternic si savuros cu o caracteristica 'carnoasa'. un vin ce se poate 'mesteca'. Confirma aromele identificate prin miros. De o mare corpolenta, are tanini bine integrati si este de o mare vascozitate. Persistenta gustul remanent este foarte lunga, un vin cu o mare capacitate de imbatranire la sticla.
ASOCIERE CULINARA: Perfect langa preparate elaborate din carne de vanat mediu si mare, din file de carne rosie (Waguy beef sau vita argentiniana) cu trufe negre sau albe, acoperite in sosuri vanatoresti pe baza de ciuperci salbatice sau din fructe de padure. La finalul mesei, poate fi servit langa branzeturi: Roquefort, Gorgonzola, Monchego Viejo, Asiago Stravecchio.
TEMP. DE SERVIRE: 19-21º C (Se recomanda decantare cu circa 40 min. inainte de consum, intr-un decantor larg; se serveste in pahare mari de vin rosu, de tip Bordeaux)276,20 RON