Alte soiuri
Citește Mai Mult
Afiseaza mai putine
Filtru
-
PRODUCATOR / PODGORIE: LUIGI TACCHINO
ANUL DE RECOLTA: 2015
REGIUNE / TARA: D.O.C.G. / PIEMONTE / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CORTESE
VOL. ALC.:12.5%
VIN ALB SEC.
ASPECT: Stralucitor si limpede, de o culoare de un galben pai cu valente delicate verzui.
MIROS: Fructat de gutui si ananas, pepene galben si mere golden rascoapte, intens mineral, floral de soc.
GUST: Relativ lejer, foarte proaspat si destul de cremos, un vin de o corpolente medie spre mica, de o buna aciditate si o caracteristica fructoasa de citrice (grapefruit intens, lamaie si lime, pepene galben si pere). Are un gust remanent, final, suculent si citric.
ASOCIERE CULINARA: Este perfect langa peparate din peste oceanic (in special red snapper si halibut) pregatit la tigaie sau grill si garnisit cu legume proaspete din sezonul de vara, cu fructe de mare gatite dupa bucataria mediteraneeana, si nu in ultimul rand cu tocanita din burta de vita cu fasole alba (pregatita dupa reteta portugheza traditionala in Oporto) sau mult apreciata Tuslama. Se poate servi si ca aperitiv inainte de masa, langa gustari preparate din sunca, parizer, carne de tipar sau rac, branzeturi tari si semitari si legume proaspete si biscuiti/ crackers.
TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)29,33 RONStoc epuizat
-
PRODUCATOR / PODGORIE: TINAZZI / POGGIO AI SANTI
ANUL DE RECOLTA: 2015
REGIUNE / TARA: D.O.C. / ABRUZZO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: MONTEPULCIANO (100% MONTEPULCIANO)
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSU DEMISEC din struguri proveniti din cea mai buna podgorie din Abruzzo, vinificat dupa metode traditionale. Mustul este tinut in contact coaja strugurelui timp de 8-10 zile. Este fermentat la temperaturi controlate de 24-26º C in tancuri de inox.
ASPECT: Rosu rubiniu, placut si imbietor.
MIROS: Arome delicate de fructe rosii.
GUST: Vin echilibrat, tanar si vibrant, savuros, de o aciditate ferma si un gust fructos, structurat din coacaze si mure rosii.
ASOCIERE CULINARA: Se imbina frumos cu mancaruri din carne rosie, simple la rotisor sau pe gril, fara sosuri grele servite langa garnituri din legume sotate. Se asociaza de asemenea cu branzeturi tinere, tari (Jalsberg - Norvegia) sau moi (Mozzarella proaspata - Italia).
TEMP. DE SERVIRE: 16-18º C (Nu necesita decantare)36,65 RON