Alte soiuri
            
            Citește Mai Mult
            Afiseaza mai putine
        
    Filtru
	Momentan Cumpărați după:
- An productie: 2017 Eliminare
- 
                        
   Vin alb sec. Pentru că nu este soi de la care se doreşte o aciditate foarte ridicată, şi nu este apreciat în special pentru prospeţime ci mai degrabă pentru onctuozitate, feteasca albă s-a adaptat foarte bine în Dealu Mare, regiune în care se vinifică preponderent soiuri roşii. Vin alb sec. Pentru că nu este soi de la care se doreşte o aciditate foarte ridicată, şi nu este apreciat în special pentru prospeţime ci mai degrabă pentru onctuozitate, feteasca albă s-a adaptat foarte bine în Dealu Mare, regiune în care se vinifică preponderent soiuri roşii.
 ASPECT: De o culoare galben pal, strălucitoare. MIROS: Intens de fructe verzi şi galbene coapte, în special mere golden şi pere cu valenţe delicate de gutui.
 GUST: Rotund şi onctuos, de o corpolenţă medie dar fără a fi extrem de cremos, păstrând totuşi o prospeţime binevenită unui vin de cursă lungă, ne reţine atenţia printr- un gust final remanent foarte lung.
 ASOCIERE CULINARĂ: Soi reprezentativ românesc, se asociază evident, cu feluri de mâncare româneşti mai mult sau mai puţin cunoscute: plachie de crap, caşcaval la capac, cartofi munteneşti la cuptor cu cimbru şi telemea de vacă. Totuşi, cel mai elegant completează feluri de mâncare de mare succes în perioada interbelică în Bucuresti, precum momiţe sau fudulii, şi de ce nu creier măcelăresc. TEMP. DE SERVIRE: 8-9º C (nu necesită decantare sau aerare)37,96 RON Începând cu: 32,78 RON
- 
                        
   VIN: ECLIPSE VIN: ECLIPSE
 PRODUCATOR / PODGORIE: CRAMA BASILESCU
 REGIUNE / TARA: I.G. DEALURILE MUNTENIEI / PIETROASA / ROMANIA
 SOIUL / SOIURILE: TAMAIOASA ROMANEASCA
 VOL. ALC.: 13.6 %
 Vin alb demidulce, îmbuteliat în septembrie 2009 la o aciditate totală de 5.9g/L cu zahăr rezidual de 18.8g/L. Soi românesc
 ASPECT: Culoare galben pai cu inflexiuni aurii.
 MIROS: Extrem de aromat, intens floral, soc, salcâm şi tei; pregnant de fructe răscoapte, fructe exotice, complectat cu arome delicate de melasă şi caramel.
 GUST: Îmbietor, de intensitate pronunţată, bogat în arome de fructe răscoapte, de pere galbene, ananas, pepene galben şi subtil mango. Vinul are o corpolenţă medie şi un gust final remanent bogat în nuanţe “mieroase” şi de fructe confiate.
 ASOCIERE CULINARĂ: Se serveşte preponderent cu preparate dulci: tarte de fructe sau cozonac cu fructe confiate şi/sau rahat, şi de asemenea lângă preparate asiatice nu foarte iuţi, bogate în condimente, gătite cu soia sau fish sauce.
 TEMP. DE SERVIRE: 6º C (nu necesită aerare sau decantare)27,49 RON Începând cu: 23,74 RON
- 
                        
   Un vin demidulce, derivat din muscat, de un roz foaie de ceapă, prezintă pregnante note de flori de trandafir, busuioc şi caprifoi. Parfumul inconfundabil îl situează pe un loc aparte în topul vinurilor româneşti. Dulce, dar în acelaşi timp cu o aciditate ridicată şi cu un grad alcoolic potrivit, Busuioaca de Bohotin satisface fără efort cele mai exigente gusturi.27,49 RON Începând cu: 25,84 RON Un vin demidulce, derivat din muscat, de un roz foaie de ceapă, prezintă pregnante note de flori de trandafir, busuioc şi caprifoi. Parfumul inconfundabil îl situează pe un loc aparte în topul vinurilor româneşti. Dulce, dar în acelaşi timp cu o aciditate ridicată şi cu un grad alcoolic potrivit, Busuioaca de Bohotin satisface fără efort cele mai exigente gusturi.27,49 RON Începând cu: 25,84 RON
- 
                        
   Un soi salvat de la extincţie, odatã cu relansarea, dupã 2000, a podgoriei din Segarcea, a reuşit sã îşi gãseascã recunoaşterea internaţionalã în doar câţiva ani de existenţã pe piaţã, cucerind în aceastã primãvarã Medalia de Aur la Challenge International du Vin, în Bordeaux. Realizarea este cu atât mai mare cu cât juriul, cu o înclinaţie evidentã spre vinurile seci, a considerat acest vin demidulce demn de cea mai înaltã distincţie. Aromele distinctive - de piersicã bine coaptã, caise albe şi fructe roşii de pãdure - construiesc un buchet delicat, dar puternic. În gust se regãsesc aceleaşi arome, însã finalul lasã în urmã o notã lungã de petale şi dulceaţã de trandafiri.58,91 RON Un soi salvat de la extincţie, odatã cu relansarea, dupã 2000, a podgoriei din Segarcea, a reuşit sã îşi gãseascã recunoaşterea internaţionalã în doar câţiva ani de existenţã pe piaţã, cucerind în aceastã primãvarã Medalia de Aur la Challenge International du Vin, în Bordeaux. Realizarea este cu atât mai mare cu cât juriul, cu o înclinaţie evidentã spre vinurile seci, a considerat acest vin demidulce demn de cea mai înaltã distincţie. Aromele distinctive - de piersicã bine coaptã, caise albe şi fructe roşii de pãdure - construiesc un buchet delicat, dar puternic. În gust se regãsesc aceleaşi arome, însã finalul lasã în urmã o notã lungã de petale şi dulceaţã de trandafiri.58,91 RON
- 
                        
   Vin cu o aroma specifica mediteraneana care dezvolta tonuri de lime si grapefruit. Echilibrat cu o aciditate buna. Vin cu o aroma specifica mediteraneana care dezvolta tonuri de lime si grapefruit. Echilibrat cu o aciditate buna.
 Poate fi servit cu salate, preparate din pasare si deserturi.37,31 RON Începând cu: 32,21 RON
- 
                        
   REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
 SOIUL / SOIURI: SAPERAVI
 VOL. ALC.: 13.5%
 Strugurii sunt recoltaţi manual, iar fermentaţia are loc timp de 20 de zile, în căzi mari de stejar. În timpul fermentării nu sunt folosite produse chimice, fermenteaza sub actiunea drojdiilor indigene. Aceste lucruri permit îmbogăţirea maximă a vinului cu elemente care să-i asigure o culoare intensă și o structură echilibrată
 Vizual: roşu rubiniu intens, cu nuanţe purpurii.
 Olfactiv: aromă fină, complexă și bogată de fructe și prune uscate, la care se adaugă nuanţele de ciocolată.
 Gustativ: gust intens și complex, cu o astringenţă bine temperată, taninuri bogate și un post-gust rafinat prelung, cu note de piper.
 Recomandari culinare: Se potrivește cu carnea de miel sau de vânat, cu legume proaspete și brânzeturi mature sau semimature
 Temperatura recomandata de consum: 16-18 ° C
 Potential de invechire: Se poate consuma cu o uşoară învechire (2-3 ani). Maturarea necesită timp, dar calităţile vinului se păstrează foarte bine (7 ani si mai mult) și se intensifică gustul de frișcă în buchetul său complex.65,19 RON
- 
                        
   VINUL CAVALERULUI VINUL CAVALERULUI
 PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
 REGIUNE / TARA: COLINELE DOBROGEI / ROMANIA
 SOIUL: FETEASCA ALBA
 Anul 2016 a fost un an special, cu o concentrare de zahar peste media anilor anteriori, cu struguri cu boabe de dimensiuni mici din care am obtinut musturi structurate si complexe.
 Vinul Cavalerului Fetească Albă 2016 este obținut din struguri recoltați dintr-o plantație tânără cu puritate 100 %. Vinificatia s-a realizat in vase de inox la o temperatura de fermentare de 16° C . Ușor de băut, aceasta Feteasca Alba exprimă caracteristicile tipice soiului datorită tehnicilor de cultură, selecţiei strugurilor la recoltare şi vinificaţiei la temperatura controlata.
 Degustat la 11°C, aromele sale de citrice si flori de prun, prospeţimea şi echilibrul său general vor impresiona din primul moment. Vă recomandăm să îl consumați alături de preparate din peste, pui sau preparate usoare de vara – branza proaspata, salate, paste sau ca aperitiv.
 Pastrat in conditii optime de temperatura, lumina si umiditate, acest vin are un potenţial de învechire de minimum 3 ani.
 Miros: proaspat, arome florale, citrice, flori de prun
 Gust: proaspat, crocant, vioi, gust de pomelo si caise necoapte, ușor de băut cu final mediu revigorant, echilibrat
 CU CE MENIU SE SERVESTE ca aperitiv sau cu preparate din peste, pui, branza proaspata, salate, paste
 Temperatura de servire: 11-12°C28,88 RON Începând cu: 27,15 RON
- 
                        
   MONOGRAM Feteascå Albå 2016 MONOGRAM Feteascå Albå 2016
 SOI Sauvignon Blanc
 AN DE RECOLTÅ 2016
 DENUMIRE DE ORIGINE Dealu Mare - Ceptura
 ALCOOL 12,5 % vol.
 ACIDITATE TOTALÅ 5,84 AT
 PH 3,28
 ZAHÅR REZIDUAL 0,47 gr./l
 DATA RECOLTÅRII 14 sept. 2016
 BRIX LA RECOLTARE 21,8
 Anul 2016 a însemnat, din punct de vedere climatic, un balans cåtre temperaturi
 mai putin extreme si cu un regim hidric destul de abundent, în special în prima
 parte a anului. În peisajul zonei, aceste aspecte s-au tradus prin echilibru si
 liniaritate în derularea tuturor fazelor de dezvoltare, fårå blocaje fiziologice, cu o
 bunå acumulare de arome, însotitå de påstrarea unei bune aciditåti, în special în
 ceea ce priveçte soiurile albe. Soiurile de struguri roçii au fost si ele favorizate de
 toamna frumoaså si lungå, iar lipsa blocajelor fiziologice, provocate în special de
 perioadele caniculare de peste varå, a condus la atingerea unei maturitåti fenolice
 de exceptie.
 LIMPIDITATE Limpede-cristalin
 CULOARE Verde - galbui
 MIROS Fructuos, fin, nuan]e de flori de tei si note
 evident minerale pe un fond de alune usor
 pråjite, persistent.
 GUST Crocant çi cremos, bine echilibrat, fin, amplu
 si expresiv, cu un postgust remanent usor
 amårui.
 ASOCIERE CULINARÅ Aperitiv, peste, fructe de mare, pui.
 TEMPERATURA de SERVIRE 12-13˚C68,07 RON Începând cu: 63,99 RON
 
                     
                                     
                            
									                                                                            					 
                                    