Alte soiuri

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă
Filtru
  1. Vinul a fost gândit și creat pentru a reprezenta cât se poate de bine autenticitatea acestui soi de struguri, în vinificarea tradițională, cu zaharuri remanente direct din fermentație.

    Culoare: Galben-auriu.
    Miros: Parfumul acestui vin se aseamănă foarte bine cu cel de rășina arborilor de Boswellia sacra, (tămâia tradițională pură) îmbinat cu note de pere busuioace și condiment vanilat. După un timp de la deschiderea sticlei, apar și parfumuri de faguri de miere.
    Gust: Revigorant, echilibrat.
    Postgust: postgust de intensitate ridicată.
    Temperatura recomandată de servire: 12ºC - 14ºC.
    Asocieri culinare: Se recomandă a fi asociat cu deserturi acrișoare și mai puțin dulci față de vin, brânzeturi ușor maturate.
  2. LA CETATE nu este doar unul dintre brandurile care au scris istorie în renaşterea vinului românesc. Pentru Crama Oprişor, LA CETATE a fost prima linie de vinuri premium, lucrate cu o migală şi o meticulozitate care au adus, încă din primul an de producţie, rezultate excepţionale. În numele unei istorii care încă se scrie, dar şi pentru a sărbători renaşterea acestor pământuri. Dacă locul a fost binecuvântat de Creator cu tot ce era nevoie pentru a da oamenilor cele mai bune roade, cu siguranţă, şi „omul care sfinţeşte locul” şi-a găsit menirea în istoria Oprişorului.


    Soi/Cupaj: Shiraz 100%
    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei
    Areal: Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania

    Organoleptic: Are un centru profund, cu o intensitate colorantă de excepție. Buchetul prezintă note de Shiraz clasice cu tentă de ciocolată și arome de prune uscate, având în final un lift blând, bine asezonat cu notele de stejar franțuzesc. Shiraz este un vin puternic, bine structurat, generos, de o corpolență aparte, mult peste medie. Promite o evoluție deosebită datorită structurii sănătoase și abundenței de arome – mure, afine, vișine – care învăluie notele subtile de piper, mentă și ciocolată.

    Servire: Asociat cu preparate din carne rosie, de manzat
  3. REGIUNE / TARA: DOC - MEHEDINTI - STARMINA
    SOIUL: Tamaioasa Romaneasca 100 %.
    VOL. ALC.: 12,70%

    ASPECT: De o culoare galben auriu cu reflexii verzui, limpede stralucitor.
    MIROS: Intens, cu arome de flori de soc şi tei, nuante de caramel si nucsoara,miere de albine.
    GUST: Este un vin demi-sec,cu aciditate buna, echilibrat,plin si savuros, post-gust prelung.
    ASOCIERE CULINARA:Se poate servi la deserturi pe baza de fructe, branzeturi maturate sau cu mucegai nobil.
    TEMP. DE SERVIRE: 8-10ºC
  4. LA CETATE nu este doar unul dintre brandurile care au scris istorie în renaşterea vinului românesc. Pentru Crama Oprişor, LA CETATE a fost prima linie de vinuri premium, lucrate cu o migală şi o meticulozitate care au adus, încă din primul an de producţie, rezultate excepţionale. În numele unei istorii care încă se scrie, dar şi pentru a sărbători renaşterea acestor pământuri. Dacă locul a fost binecuvântat de Creator cu tot ce era nevoie pentru a da oamenilor cele mai bune roade, cu siguranţă, şi „omul care sfinţeşte locul” şi-a găsit menirea în istoria Oprişorului.

    Soi/Cupaj: Tamaioasa Romaneasca 100%
    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei
    Areal: Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania

    Organoleptic: Vin demisec elegant, cu arome florale intense de salcâm și miere de tei. Fin, plăcut cu arome bine armonizate. Cele 8,5 g/l de zahăr rezidual au fost lăsate pentru a intensifica aromele florale, dar și pentru a face vinul foarte plăcut. Direct, prietenos, cu arome complexe de ananas, mango, flori de salcâm și citrice. Un vin amical, bun pentru orice ocazie.

    Servire: Portivit langa deserturi cu ciocolată albă.
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă