Alte soiuri

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. An productie: 2016 Eliminare
  2. Regiune: Dealu Mare - Muntenia Eliminare
  1. VIN: ECLIPSE

    PRODUCATOR / PODGORIE: CRAMA BASILESCU
    ANUL DE RECOLTA: 2009
    REGIUNE / TARA: I.G. DEALURILE MUNTENIEI / URLATI / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: FETEASCA ALBA
    VOL. ALC.: 13.4 %

    Vin alb sec (zahar rezidual de 1.5g/L) vinificat in lot limitat, doar 9800 de sticle.

    ASPECT: Culoare intensa stralucitoare de galben pal cu reflexe aurii.

    MIROS: Elegant de pere galbene si mere golden, imbogatit de valente delicate de mineralitate.

    GUST: De o corpolenta medie, delicat untos fara a-si pierde din prospetime (aciditate totala de 5.9g/L), cu tanini fini si alcool bine integrat, dar mai ales cu un gust final remanent persistent.

    ASOCIERE CULINARA: Se cade a fi servit cu mancaruri traditionale locale, Feteasca Alba fiind unul din soiurile albe romanesti cel mai des intalnit la producatorii locali. Servit langa preparate din peste de apa dulce garnisit cu legume la cuptor sau mamaliga, langa creier macelaresc sau pane si nu in ultimul rand cu urda de vaca sau capra.

    TEMP. DE SERVIRE: 8-9º C (nu necesita aerare sau decantare)
  2. Basilescu - Eclipse - Roze 2016 - 0.75L, Alc: 13.6% Basilescu - Eclipse - Roze 2016 - 0.75L, Alc: 13.6%
    Rose este un vin “surpriză”. Obţinut din Cabernet sauvignon, Merlot şi Fetească neagră, combină în mod armonios taninurile vinurilor roşii cu fructozitatea şi prospeţimea celor albe. Un vin echilibrat, sec, cu o aciditate plăcută şi răcoritoare, este deliciul perfect al meselor uşoare din serile calde de vară. Asociat culinar cu carne albă, brânzeturi proaspete, uşoare.
  3. VINUL CAVALERULUI

    PRODUCATOR: S.E.R.V.E.
    REGIUNE / TARA: COLINELE DOBROGEI / ROMANIA
    SOIUL: RIESLING

    Riesling-ul este faimosul soi de struguri care sta la originea celor mai renumite vinuri albe germane și alsaciene. Pornind de la strugurii recoltaţi cu grijă din viile plantate în 2003, acest vin a fost fermentat in conditii potrivite de temperatura si sub controlul permanent al enologului nostru, Aurel Rotărescu. Riesling recolta 2016 este un vin alcătuit din Riesling Italian (50%) si Riesling de Rhin ( 50%), iar asamblajul s-a facut ulterior vinificarii.
    În recolta 2016, datorită condițiilor meteorologice extreme (vara a fost marcată de perioade lungi de seceta), vinurile albe din regiunea Muntenia sunt caracterizate de aciditate ridicata si arome intense. Vinul Cavalerului Riesling 2015 este un vin romanesc premiat ce a depășit asteptările noastre: un Riesling tipic, proaspat, cu accente minerale si usor vegetale, caracterizat prin arome incantatoare și proaspete de pere şi miere. Un vin cu un caracter puternic, proaspăt şi foarte bine echilibrat. Degustat la 12°C, acest vin este un insotitor ideal pentru creveti, peste cu sos, schweizer şi carne albă.
    Riesling 2016 este un vin romanesc premiat, ce provine din podgoria Dealul Mare, renumită pentru producerea de cele mai bune vinuri romanesti.

    Miros: nas proaspat, mineral, cu note de para de vara si piersici albe
    Gust: proaspat, crocant, cu atac acid, mineral, miere, para proaspata, elegant, echilibrat, un vin de „cursa lunga”
    CU CE MENIU SE SERVESTE aperitive usoare, peste la cuptor, creveti, pui.
    Temperatura de servire: 12°C
    28,88 RON
  4. Vinul a fost gândit și creat pentru a reprezenta cât se poate de bine autenticitatea acestui soi de struguri, în vinificarea tradițională, cu zaharuri remanente direct din fermentație.

    Culoare: Galben-auriu.
    Miros: Parfumul acestui vin se aseamănă foarte bine cu cel de rășina arborilor de Boswellia sacra, (tămâia tradițională pură) îmbinat cu note de pere busuioace și condiment vanilat. După un timp de la deschiderea sticlei, apar și parfumuri de faguri de miere.
    Gust: Revigorant, echilibrat.
    Postgust: postgust de intensitate ridicată.
    Temperatura recomandată de servire: 12ºC - 14ºC.
    Asocieri culinare: Se recomandă a fi asociat cu deserturi acrișoare și mai puțin dulci față de vin, brânzeturi ușor maturate.
Grilă Listă