Cognac & Brandy
Caracterul nobil si taria anumitor bauturi alcoolice te poarta intr-o calatorie a placerii care iti imbie toate simturile.
Diversitatea tipurilor de cognac si brandy este remarcata datorita unicitatii fiecarui produs disponibil in magazinul nostru online, iar intensitatea aromelor poate fi descoperita de toti cei care prefera sa experimenteze gustul unic al acestor bauturi fine, pe deplin apreciate in majoritatea tarilor din lume.
In plus, pentru momentul in care vrei sa economisesti timp si bani inainte de orice petrecere, poti alege oricand din selectia noastra de cognacuri si brandy-uri un cadou special. Poti comanda aceste bauturi online si poti sa oferi un plus de rafinament la orice ocazie petrecuta impreuna cu cei dragi.
Din gama noastra de brand-uri specializate in distilarea acestor baturi alcoolice poti alege urmatoarele pachete cadou: Metaxa Grand Fine, Metaxa Private Reserve, Remy Martin XO si pana la Remy Martin Luis XIII, nascut in 1874 si apreciat inca de atunci drept “regele” tuturor cognacurilor fine.
Cognacul este o bautura spirtoasa cu arome bogate si foarte diverse dedicate unei aventuri senzoriale cu adevarat unice. Aceasta bautura alcoolica este realizata prin distilarea vinurilor frantuzesti si conservarea produsului in butoaie de stejar.
O replica celebra intre cunoscatorii de bauturi fine este: „Orice cognac este brandy, dar nu orice brandy este cognac.” Acest lucru are o semnificatie aparte pentru cei care remarca diferentele subtile intre cele doua bauturi alcoolice, desi procesul de invechire este similar in ambele cazuri.
Insa gustul si taria brandy-ului este si mai accentuata odata cu descoperirea unui val de arome care iti rasfata simturile. Din magazinul BeiCeVrei poti comanda aceste bauturi online pentru a oferi un cadou elegant si plin de savoare.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Bardar - Divin vinars 5 ani - 0.5 L, Alc: 40%
Bardar reprezinta un simbol al traditiei care isi are inceputurile in anul 1929, atunci cand un intreprinzator german, pe nume Muller, a pus bazele a ceea ce este astazi Distileria Bardar. Amplasarea Distileriei Bardar nu a fost intamplatoare, aceasta se afla in zona Codrilor, la doar 15 km de Capitala, în inima podgoriilor de struguri albi. Dintr-o mica distilerie cu un potențial mare, a fost pusa in functiune o intreprindere in care caldura soarelui, vița-de-vie bogata si ingrijita, lemnul de stejar secular, dar si maiestria angajatilor, au creat o armonie absoluta pentru producerea vinarsului de calitate. În prezent, Distileria Bardar se afla in TOP 3 producatori de vinars din Republica Moldova, care a castigat peste 40 de medalii de-a lungul ultimilor ani.
Produs din distilate pentru vinars, invechit in butoaie de stejar cel putin 5 ani. Se distinge printr-o culoare de chihlimbar. Aroma fina de flori cu nuanțe usoare de invechire. Se remarca printr-un gust moale si armonios.39,27 RON -
Alexandrion - Brandy Alexandrion 7 stele - 0,7L, Alc: 40%
Alexandrion 7 stele este varianta premium din portofoliul productorului român și este obținut în distilerie cu tehnologie modernă și păstrat mai apoi în crama pentru o scurtă, dar importantă perioadă de timp. Maturare acestui sortiment aduce un plus de arome împrumutate de butoaiele din stejar și păstrează spiritul inconfundabil al băuturii de petrecere și voie bună, inspirat de cultura elenă.
Distilatul de vin puternic încă din faza de producție este aparent atenuat de timp și aromele împrumutate din butoaie de stejar, arome care ne distrează și ne conving să explorăm toate secretele ascunse de buchet.
ASPECT: Chihlimbar intens.
MIROS: Un buchet construit armonios din fructe și note lemnoase.
GUST: Experiența papilelor gustative începe inevitabil cu arome dulci, la început indescifrabile, dominate de note lemnoase, fructe uscate , caramel și accente de vanilie.
FINISH: Degustarea se încheie fără grabă. Fragmente din distilatul de vin, fructe și lemn se amestecă într-o aromă ce nu vrea să părăsească papilele gustative.
55,14 RONStoc epuizat
-
Alexandrion - Brandy Alexandrion 5 stele - 0,7L, Alc: 37.5%
Alexandrion 5 stele este rezultatul fin și echilibrat dintre nou și vechi, simplu și rafinat. Totul începe cu distilatul de vin, considerat nucleul construcției aromatice, păstrat cu grijă în butoaie din lemn de stejar în crama Alexandrion. După această fază, maestrul intervine din nou pentru a realiza amestecul cu extracte naturale, inspirate de aromele specifice Mediteranei.
Extractele insuflă spiritul Greciei și oferă primele trăsături unei băuturi încă tinere. Cu ajutorul instalațiilor, aparaturi și experienței, maestrul din echipa Alexandrion obține un distilat pur și îl păstrează în cele mai bune condiții în toate fazele de producție (maturare, amestec, îmbuteliere). Toate aceste procese si reguli urmate cu dedicare, rezultă într-o băutură ce afișează drept mărturie a calității cele cinci stele aflate sub numele de brand Alexandrion.ASPECT: Culoare uniformă de chihlimbar curat.
MIROS: Buchet de fructe cu accente dulci și esențe din lemn.
\GUST: O explozie necontrolată de arome de fructe coapte, vanilie și esență de lemn, împrumutată din butoiul de stejar folosit la maturare.
FINISH: Lung, aromat.
40,25 RONStoc epuizat
-
Alexandrion - Brandy Alexandrion 5 stele - 0,2L , Alc: 37.5%
Alexandrion 5 stele este rezultatul fin și echilibrat dintre nou și vechi, simplu și rafinat. Totul începe cu distilatul de vin, considerat nucleul construcției aromatice, păstrat cu grijă în butoaie din lemn de stejar în crama Alexandrion. După această fază, maestrul intervine din nou pentru a realiza amestecul cu extracte naturale, inspirate de aromele specifice Mediteranei.
Extractele insuflă spiritul Greciei și oferă primele trăsături unei băuturi încă tinere. Cu ajutorul instalațiilor, aparaturi și experienței, maestrul din echipa Alexandrion obține un distilat pur și îl păstrează în cele mai bune condiții în toate fazele de producție (maturare, amestec, îmbuteliere). Toate aceste procese si reguli urmate cu dedicare, rezultă într-o băutură ce afișează drept mărturie a calității cele cinci stele aflate sub numele de brand Alexandrion.
ASPECT: Culoare uniformă de chihlimbar curat.
MIROS: Buchet de fructe cu accente dulci și esențe din lemn.
GUST: O explozie necontrolată de arome de fructe coapte, vanilie și esență de lemn, împrumutată din butoiul de stejar folosit la maturare.
FINISH: Lung, aromat.
14,68 RONStoc epuizat
-
Alexandrion - Brandy Alexandrion 100 - 0,7L, Alc: 40%
Alexandrion 100 este un tribut adus Centenarului Marii Uniri. Această băutură este rezultatul unui efort comun, un proiect de suflet al echipei Alexandrion, dar și al celor care și-au adus contribuția prin concepte vizuale originale.
Românii de pretutindeni s-au înscris în concursul pentru cel mai bun design de eticheta și, cum era de așteptat, tot românii au fost cei care au ales varianta câștigătoare. Viziunea designerului, împărtășită de grupul Alexandrion, este evidențiată de negrul sobru și elegant, auriul, care scoate în evidență elemente simbolice cu povești fascinante despre cultura și istoria Țărilor Române.
Numărul 100 este creat de primul simbol, o reinterpretare a sculpturii “Coloana recunoștiinței fără sfârșit”, a lui Constantin Brâncuși, urmat de ce două zerouri care reprezintă grafic ideea de horă, în folclorul românesc. Munca este mereu apreciată după roade. În cazul Alexandrion 100 pasiunea și creativitatea noastră a fost încununată de sticla cu design unic și elegant, inspirat de sărbătoarea centenarului și o băutură nouă, produsă după o rețetă unică și complexă.ASPECT: Ediția aniversară Alexandrion 100 păstrează culoarea de chihlimbar intens, cu ușoare reflexe de purpuriu-granat.
MIROS: Buchet subtil de fructe uscate cu accente dulci și esențe din lemn.
GUST: Gustul relevă o bogăție de arome: fructe uscate, note de vanilie, cafea prăjită și condimente ce se alătură notelor de mijloc, compuse din distilat de vin și lemn ars.
FINISH: Lung și aromat de esența distilatului de vin ținut la maturare în butoaie din lemn.
57,76 RONStoc epuizat
-
Metaxa - Brandy 7 stele gb Love Greece - 0.7L , Alc: 40%
Casa Metaxa prezintă cu mândrie noua ediție limitată METAXA 7 STELE, al cărei design este creat de LoveGreece, un brand nou, specializat în suveniruri sub formă de îmbrăcăminte și accesorii pline de stil. Proiectul creativ își propune să confere emblematicei băuturi spiritul verii și un aspect grecesc contemporan.
Designul este inspirat de binecunoscutul „ochi magic grecesc” , în reinterpretarea LoveGreece. Acest ochi magic, „mati” , este un talisman despre care se spune că îi protejează pe cei ce îl poartă. Paleta de culori în alb și albastru ne amintește de Grecia, de peisajele din Ciclade și de arhitectura specifică într-un mod contemporan și minimalist. Arămiul intens, culoarea caracteristică pentru METAXA 7 STELE, evocă apusul de soare în lumina magică a verii, reflectată de Marea Mediterană. Designul este realizat astfel încât prin alăturarea a trei ambalaje se poate recrea imaginea ochiului magic, sporind vizibilitatea la raft.
Gustul bogat, specific METAXA 7 STELE face ca acesta să fie cadoul perfect pentru iubitorii designului, pentru cunoscători și pentru toți cei ce doresc să savureze o băutură cu arome bogate sau un cocktail de vară răcoritor, cu note fructate.76,19 RON -
Vinars Divin Bardar XXO 20 ani, alc. 42° 0.5 L
Bardar reprezinta un simbol al traditiei care isi are inceputurile in anul 1929, atunci cand un intreprinzator german, pe nume Muller, a pus bazele a ceea ce este astazi Distileria Bardar. Amplasarea Distileriei Bardar nu a fost intamplatoare, aceasta se afla in zona Codrilor, la doar 15 km de Capitala, în inima podgoriilor de struguri albi. Dintr-o mica distilerie cu un potențial mare, a fost pusa in functiune o intreprindere in care caldura soarelui, vița-de-vie bogata si ingrijita, lemnul de stejar secular, dar si maiestria angajatilor, au creat o armonie absoluta pentru producerea vinarsului de calitate. În prezent, Distileria Bardar se afla in TOP 3 producatori de vinars din Republica Moldova, care a castigat peste 40 de medalii de-a lungul ultimilor ani.
Vinars foarte vechi, produs dupa tehnologia clasica din distilate pentru vinars, maturate in butoaie de stejar cel puțin 20 ani. Buchet bogat si expresiv, cu nuanțe de cafea si rasina. Se remarca printr-un gust catifelat, cu note suave de ciocolata.327,25 RON -
Vinars Divin Bardar XO 15 ani, alc. 40° 0.5 L
Bardar reprezinta un simbol al traditiei care isi are inceputurile in anul 1929, atunci cand un intreprinzator german, pe nume Muller, a pus bazele a ceea ce este astazi Distileria Bardar. Amplasarea Distileriei Bardar nu a fost intamplatoare, aceasta se afla in zona Codrilor, la doar 15 km de Capitala, în inima podgoriilor de struguri albi. Dintr-o mica distilerie cu un potențial mare, a fost pusa in functiune o intreprindere in care caldura soarelui, vița-de-vie bogata si ingrijita, lemnul de stejar secular, dar si maiestria angajatilor, au creat o armonie absoluta pentru producerea vinarsului de calitate. În prezent, Distileria Bardar se afla in TOP 3 producatori de vinars din Republica Moldova, care a castigat peste 40 de medalii de-a lungul ultimilor ani.
Vinars vechi, produs dupa tehnologia clasica din distillate pentru vinars, maturate in butoaie de stejar cel putin 15 ani. Buchet bogat cu nuanțe de flori uscate si migdale, ce imbina aroma de vita-de-vie in floare si stejar tomnatic. Se remarca printr-un gust complex, armonios, cu nuante delicate de ciocolata.221,22 RON -
Vinars Divin Bardar 7 ani XO , alc. 40° 0.5 L
Bardar reprezinta un simbol al traditiei care isi are inceputurile in anul 1929, atunci cand un intreprinzator german, pe nume Muller, a pus bazele a ceea ce este astazi Distileria Bardar. Amplasarea Distileriei Bardar nu a fost intamplatoare, aceasta se afla in zona Codrilor, la doar 15 km de Capitala, în inima podgoriilor de struguri albi. Dintr-o mica distilerie cu un potențial mare, a fost pusa in functiune o intreprindere in care caldura soarelui, vița-de-vie bogata si ingrijita, lemnul de stejar secular, dar si maiestria angajatilor, au creat o armonie absoluta pentru producerea vinarsului de calitate. În prezent, Distileria Bardar se afla in TOP 3 producatori de vinars din Republica Moldova, care a castigat peste 40 de medalii de-a lungul ultimilor ani.
Produs din distilate pentru vinars, invechite cel putin 7 ani. Aroma fina, placuta, cu nuanțe de ciocolata si vanilie. Gust moale, cu reminiscențe de ciocolata.52,36 RON -
Metaxa Honey - Brandy - 0,7L, Alc: 30%
Faimoasele vinuri Muscat şi distilatele fine ce fac parte din amestecul Metaxa 5 stele sunt infuzate cu miere din Peloponez pentru o obtine o combinatie surpriza ca un cocktail al naturii, cu o esenţă dulce, sălbatică şi provocatoare: METAXA HONEY SHOT.
Colectata din nordul peninsulei Peloponez, din regiunea Egio, la o altitudine de 800 metri, mierea este obtinuta din flori de brad, castan, măr sălbatic, păducel și trandafiri sălbatici.
Servita rece, METAXA HONEY SHOT are un gust incredibil de fin si o aroma surprinzatoare
Note de degustare:
Culoare: chihlimbar deschis cu reflexe aurii.
Arome: bogate de fagure de miere, floare de portocal, iasomie, curmale, caise.
Gust: stafide albe, stejar, smochine, plante aromate
Finsh: dulce, cu o note de coajă de portocală şi plante aromate
ABV: 30%
De Valentine’s Day sau Dragobete personalizeaza-ti sticla METAXA Honey Shot si daruieste cel mai dulce cadou! Comanda gratuit eticheta personalizata la: www.kissyourhoney.com53,32 RON -
Bardar - Divin vinars 12 ani - 0.5 L, Alc: 40%
Bardar reprezinta un simbol al traditiei care isi are inceputurile in anul 1929, atunci cand un intreprinzator german, pe nume Muller, a pus bazele a ceea ce este astazi Distileria Bardar. Amplasarea Distileriei Bardar nu a fost intamplatoare, aceasta se afla in zona Codrilor, la doar 15 km de Capitala, în inima podgoriilor de struguri albi. Dintr-o mica distilerie cu un potențial mare, a fost pusa in functiune o intreprindere in care caldura soarelui, vița-de-vie bogata si ingrijita, lemnul de stejar secular, dar si maiestria angajatilor, au creat o armonie absoluta pentru producerea vinarsului de calitate. În prezent, Distileria Bardar se afla in TOP 3 producatori de vinars din Republica Moldova, care a castigat peste 40 de medalii de-a lungul ultimilor ani. Divin vechi fabricat din distilate maturate cel puțin 12 ani.
Divinul Bardar dezvaluie un buchet bogat de floarea soarelui si prajitura de ciocolata. Gustul de miere si deserturi orientale pare sa alinte simțurile fara sfarsit si te invita sa opresti timpul in loc pentru ai savura finețea.106,03 RON -
Brancoveanu - Vinars XO - 0,7L, Alc: 40%
Vinarsul Brancoveanu XO este produs după o reţetă tradiţională a vinurilor româneşti Zghihara, Crâmpoşia şi Iordana. Învechirea se face în butoaie de stejar româneşti, de tip aromatice "quercus petraea" şi "quercus robur", din zona Carpaţilor. Vinars Brancoveanu XO reflectă tradiţia şi cultura Românească printr-un gust intens, elegant şi rafinat; vrednic de a purta numele unui domnitor emblematic pentru istoria României.
În 2008, Alexandrion Grup România a obţinut, pentru Vinars Brancoveanu, Vinalies d'Or Troffee, cea mai înaltă distincţie din categoria "Eau de vie de vin, brandy, coniac", în cadrul concursului "Vinalies Internationales”, de la Paris, Franţa.
ASPECT: Ambra.
MIROS: Note predominant lemnoase, cu accente de vanilie, coaja de portocala si cocos.
GUST: Nuante bogate de stejar, completate cu arome dulci de migdale si caramel.138,31 RON -
Metaxa - Brandy Private Reserve single batch - 0.7L, Alc: 40%
Pentru a obtine aceasta bautura exceptionala, Metaxa Masterul Constantinos Raptis selecteaza cele mai alese vinuri de Muscat si disitilate fine, maturate in butoaie de stejar. METAXA Private reserve se produce doar o data pe an, toate componentele fiind alese cu grija.
Coloare
De chihlimbar cu reflexii aurii
Note de degustare
Arome de flori uscate si stejar amestecate cu note dulci de miere, coaja de portocala, cocolata si cafea, mirodenii si compot de pere
Gust
Complex, cald si generos cu note usoare de stejar, smochine, stafide, tabac si coaja de portocala.
Finish-ul este prelung, cu arome de fruste uscate (smochine, prune) si fum
Serviti METAXA Private Reserve neat sau cu un cub de gheata.338,86 RON -
Macchu Pisco The Spirit of the Andes - 0.7L , Alc: 40%
Macchu Pisco este un pisco peruvian fabricat din struguri Quebranta și apoi odihnit timp de un an pentru a permite spiritului să moale să dezvăluie adevăratul său caracter.122,57 RONStoc epuizat
-
Nimes Delclou - Armagnac 1984 - 0.7L , Alc: 40%
PRODUCATOR: NIMES DELCLOU
ANUL DE RECOLTA: 1984
REGIUNE / TARA: ARMAGNAC / FRANTA
VOL.ALC.: 40%
ARMAGNAC NIMES DELCLOU
Cea mai veche casa de Armagnac din Franta si-a inceput activitatea in 1832. Numele ei provine de la fondatorul Pierre Nismes si de la numele sotiei acestuia, Elisabeth Delclou. In ziua de astazi Nimes Delclou detine cea mai importanta colectie de Armagnac-uri vechi / millesime, in majoritate pastrate la imbatranire in depozite, asteptand momentul imbutelierii. Cel mai vechi, dateaza din 1888.
ASOCIERI: In mod clasic, Armagnac-ul se consuma la finalul mesei langa cafea sau asociat cu un cigar (robust pt. cele tinere, fin si suav pentru Armagnac-urile vechi).
Se poate servii langa preparate flambate cu Armagnac, sau langa carne servita cu sosuri pe baza de Armagnac. Este delicios langa amuse bouche/ antreuri pe baza de somon afumat, caviar, foie gras, tarte cu lamaie, mezeluri uscate si afumate, branzeturi maturate (Fourme d”Ambert, Roquefort), sau deserturi cu fructe caramelizare sau zaharisite, mousse-uri cu cacao sau ciocolata neagra.
O nota distinca o face Blanche Armagnac-ul, care nu este maturat la butoi, este clar si se poate servii si ca aperitiv la inceputul mesei.
TEMP. SI MODURI DE SERVIRE: Usor racit in pahare tip shot ca aperitiv pentru Blanche Armagnac, sau intr-un pahar tip snifter / cognac bowl pentru Armagnac-urile vechi / millesime / vintage; se tine in causul palmei pentru a fi usor incalzit, astfel incat substantele volatile sa-i raspandeasca aromele.
RETETE:
Café Gascon - Armagnac & cafea neagra (de origine Kenya pt. Armagnac-uri vechi, sau Ethiopia pt. cele tinere si viguroase)
Armagnac Sour – Armagnac VS & Sweet and sour mix, bine racit in shaker, servit in pahar rock / bucket.328,44 RON -
Nimes Delclou - Armagnac 1983 - 0.7L , Alc: 40%
PRODUCATOR: NIMES DELCLOU
ANUL DE RECOLTA: 1983
REGIUNE / TARA: ARMAGNAC / FRANTA
VOL.ALC.: 40%
ARMAGNAC NIMES DELCLOU
Cea mai veche casa de Armagnac din Franta si-a inceput activitatea in 1832. Numele ei provine de la fondatorul Pierre Nismes si de la numele sotiei acestuia, Elisabeth Delclou. In ziua de astazi Nimes Delclou detine cea mai importanta colectie de Armagnac-uri vechi / millesime, in majoritate pastrate la imbatranire in depozite, asteptand momentul imbutelierii. Cel mai vechi, dateaza din 1888.
ASOCIERI: In mod clasic, Armagnac-ul se consuma la finalul mesei langa cafea sau asociat cu un cigar (robust pt. cele tinere, fin si suav pentru Armagnac-urile vechi).
Se poate servii langa preparate flambate cu Armagnac, sau langa carne servita cu sosuri pe baza de Armagnac. Este delicios langa amuse bouche/ antreuri pe baza de somon afumat, caviar, foie gras, tarte cu lamaie, mezeluri uscate si afumate, branzeturi maturate (Fourme d”Ambert, Roquefort), sau deserturi cu fructe caramelizare sau zaharisite, mousse-uri cu cacao sau ciocolata neagra.
O nota distinca o face Blanche Armagnac-ul, care nu este maturat la butoi, este clar si se poate servii si ca aperitiv la inceputul mesei.
TEMP. SI MODURI DE SERVIRE: Usor racit in pahare tip shot ca aperitiv pentru Blanche Armagnac, sau intr-un pahar tip snifter / cognac bowl pentru Armagnac-urile vechi / millesime / vintage; se tine in causul palmei pentru a fi usor incalzit, astfel incat substantele volatile sa-i raspandeasca aromele.
RETETE:
Café Gascon - Armagnac & cafea neagra (de origine Kenya pt. Armagnac-uri vechi, sau Ethiopia pt. cele tinere si viguroase)
Armagnac Sour – Armagnac VS & Sweet and sour mix, bine racit in shaker, servit in pahar rock / bucket.337,96 RON -
Nimes Delclou - Armagnac 1982 - 0.7L , Alc: 40%
PRODUCATOR: NIMES DELCLOU
ANUL DE RECOLTA: 1982
REGIUNE / TARA: ARMAGNAC / FRANTA
VOL.ALC.: 40%
ARMAGNAC NIMES DELCLOU
Cea mai veche casa de Armagnac din Franta si-a inceput activitatea in 1832. Numele ei provine de la fondatorul Pierre Nismes si de la numele sotiei acestuia, Elisabeth Delclou. In ziua de astazi Nimes Delclou detine cea mai importanta colectie de Armagnac-uri vechi / millesime, in majoritate pastrate la imbatranire in depozite, asteptand momentul imbutelierii. Cel mai vechi, dateaza din 1888.
ASOCIERI: In mod clasic, Armagnac-ul se consuma la finalul mesei langa cafea sau asociat cu un cigar (robust pt. cele tinere, fin si suav pentru Armagnac-urile vechi).
Se poate servii langa preparate flambate cu Armagnac, sau langa carne servita cu sosuri pe baza de Armagnac. Este delicios langa amuse bouche/ antreuri pe baza de somon afumat, caviar, foie gras, tarte cu lamaie, mezeluri uscate si afumate, branzeturi maturate (Fourme d”Ambert, Roquefort), sau deserturi cu fructe caramelizare sau zaharisite, mousse-uri cu cacao sau ciocolata neagra.
O nota distinca o face Blanche Armagnac-ul, care nu este maturat la butoi, este clar si se poate servii si ca aperitiv la inceputul mesei.
TEMP. SI MODURI DE SERVIRE: Usor racit in pahare tip shot ca aperitiv pentru Blanche Armagnac, sau intr-un pahar tip snifter / cognac bowl pentru Armagnac-urile vechi / millesime / vintage; se tine in causul palmei pentru a fi usor incalzit, astfel incat substantele volatile sa-i raspandeasca aromele.
RETETE:
Café Gascon - Armagnac & cafea neagra (de origine Kenya pt. Armagnac-uri vechi, sau Ethiopia pt. cele tinere si viguroase)
Armagnac Sour – Armagnac VS & Sweet and sour mix, bine racit in shaker, servit in pahar rock / bucket.347,48 RON -
Nimes Delclou - Armagnac 1977 - 0.7L , Alc: 40%
PRODUCATOR: NIMES DELCLOU
ANUL DE RECOLTA: 1977
REGIUNE / TARA: ARMAGNAC / FRANTA
VOL.ALC.: 40%
ARMAGNAC NIMES DELCLOU
Cea mai veche casa de Armagnac din Franta si-a inceput activitatea in 1832. Numele ei provine de la fondatorul Pierre Nismes si de la numele sotiei acestuia, Elisabeth Delclou. In ziua de astazi Nimes Delclou detine cea mai importanta colectie de Armagnac-uri vechi / millesime, in majoritate pastrate la imbatranire in depozite, asteptand momentul imbutelierii. Cel mai vechi, dateaza din 1888.
ASOCIERI: In mod clasic, Armagnac-ul se consuma la finalul mesei langa cafea sau asociat cu un cigar (robust pt. cele tinere, fin si suav pentru Armagnac-urile vechi).
Se poate servii langa preparate flambate cu Armagnac, sau langa carne servita cu sosuri pe baza de Armagnac. Este delicios langa amuse bouche/ antreuri pe baza de somon afumat, caviar, foie gras, tarte cu lamaie, mezeluri uscate si afumate, branzeturi maturate (Fourme d”Ambert, Roquefort), sau deserturi cu fructe caramelizare sau zaharisite, mousse-uri cu cacao sau ciocolata neagra.
O nota distinca o face Blanche Armagnac-ul, care nu este maturat la butoi, este clar si se poate servii si ca aperitiv la inceputul mesei.
TEMP. SI MODURI DE SERVIRE: Usor racit in pahare tip shot ca aperitiv pentru Blanche Armagnac, sau intr-un pahar tip snifter / cognac bowl pentru Armagnac-urile vechi / millesime / vintage; se tine in causul palmei pentru a fi usor incalzit, astfel incat substantele volatile sa-i raspandeasca aromele.
RETETE:
Café Gascon - Armagnac & cafea neagra (de origine Kenya pt. Armagnac-uri vechi, sau Ethiopia pt. cele tinere si viguroase)
Armagnac Sour – Armagnac VS & Sweet and sour mix, bine racit in shaker, servit in pahar rock / bucket.393,89 RON -
Metaxa - Brandy 7 stele - 0.7L, Alc: 40%
Un membru sofisticat al familiei Metaxa. Sticla sa a fost inspirată de vasele antice greceşti, numite "amfore", care erau folosite pentru a transporta vinuri şi băuturi spirtoase. Un spirit de auto-încredere!76,19 RON -
Hennessy - Cognac Paradis - 0.7 L, Alc: 40%
Cognacul Hennnessy Paradis este senzual şi persistent cu o elegantă de neîntrecut. Reprezintă o combinaţie de circa 100 de "eaux de de vie" învechite pînă la 130 de ani. E foarte complex, având o varietate bogată de arome. Culoare arămiu strălucitor.
La miros, se simt arome de scorţişoară, fructe confiate şi dulceaţă de măceşe.6.250,63 RON









