Bitter & Vermouth
Şi pentru că nu există cocktail adevărat pe bază de Martini fără Angostura bitter – oferim acest bitter tuturor clienţilor noştri pentru care o seară specială începe cu un cocktail special.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Momentan Cumpărați după:
- Ţara de Origine: Italia Eliminare
-
Arta de crea un distilat tradițional italian este stăpânită de familia Nonino din 1897, atunci când Orazino Nonino a decis să renunțe la distileria cărată pe roți și să construiască o clădire permanentă în nordul Italiei, în localitatea Ronchi di Pavia. Distileria, numele și tradiția băuturii de tip grappa sunt în familia Nonino de peste 120 de ani.
În această perioadă, descendenții lui Orazino au popularizat grappa Nonino în Italia, în Europa și pe alte continente, au dezvoltat o gamă de produse, au primit numeroase premii și aprecieri de la instituțiile italiene, pentru calitatea băuturilor și renumele adus țării.
Amaro Nonino Quintessentia a fost obținut pentru prima dată în Friuli, la granița încărcată de cultura romană, arabă, celtică și slavă. Licoarea reține bogăția de arome din ierburi folosite de civilizații antice, dar și ingrediente aduse din țări exotice. Printre ierburile folosite sunt: gențian, șofran, licorice / lemn dulce, rubarbă, portocală dulce și amară, tamarind, coajă de quassia, coajă din arbore de chinină și galenga.
Quintessentia este un sortiment maturat în butoaie din regiunile franceze Nevers și Limousin, dar și alte butoaie din stejar, folosite anterior la maturarea vinului fortifiat de tip sherry.
ASPECT: Ambră.
MIROS: Parfum intens de ierburi aromatice, portocale amare și o notă de caramel ars.
GUST: Quintessentia este un bitter tradițional italian, numit amaro, de aceea gustul va fi fără indoială dulce-amărui. Dulce din caramel și puțină vanilie, amărui și complex, datorită ierburilor, distilatului de struguri și notelor extrase din maturarea in barique confecționat din stejar francez.
FINISH: Lung spre memorabil. Aromele rămân pe papile pentru căteva minute bune și te îndeamnă să repeți experiența cu prima ocazie.
99,96 RON -
Lichiorul produs de compania italiana Branca este un etalon al bauturilor de tip fernet, la nivel mondial. Încă din 1845, Branca respectă rețeta originală, iar etapele de producție au rămas apropiate de cele originale, folosite în secolul al XIX-lea.
Din generație în generație, Branca produce fernetul din 27 de ierburi și alte ingrediente, după o formulă secretă. Cele zece plante și condimente folosite in producția fernetului, dezvăluite de Branca sunt: chinină, rubarbă, mușețel, scorțișoară, frunze de tei, iris, șofran, curcumă, galingale (din familia ghimbirului) și smirnă.
Secretul din spatele formulei de amestec și restul plantelor folosite de distileriile Branca rămân aceleași și pentru lichiorul cu extract de mentă, bazat pe o poveste interesantă.
Sortimentul cu mentă a fost inspirat de obiceiul sopranei Maria Callas de a savura fernetul clasic de la Branca cu un strop de sirop de mentă. Lichiorul cu un procent ridicat de mentă a fost produs pentru prima dată în 1960, și a primit cele mai bune recenzii din partea publicului.
ASPECT: Maro inchis.
MIROS: Din amestecul de ierburi insesizabile începe să se ivească menta. Pe măsura ce înaintăm cu degustarea bănuim și alte ierburi, poate smirnă, celelalte rămân fără nume.
GUST: Gustul este clar, definit. Menta este vedeta, urmată de familia impresionanta a ierburilor aromatice și condimente (piper).
FINISH: Finish lung de mentă, fructe cu zahar și aroma fină din distilatul de lichior.
70,69 RON -
MARTINI Riserva Speciale Bitter adaugă la cele peste 20 de ierburi și rădăcini, trei botanice rare și unice: șofranul, calumba și Angostura. Aceste trei produse botanice, venerate de licitațiile de top din întreaga lume datorită deficitului lor, gustului și proprietăților unice, conferă un caracter distinct și un gust amar complex, care nu poate fi găsit în amarurile tradiționale.
MARTINI Riserva Speciale Bitter se odihneste in traditionalul Piemontese tino. Aceleasi butoaie de stejar, folosite pentru odihna extractelor botanice de vermut Martini Riserva Speciale.
MARTINI Riserva Speciale Bitter are culoarea caracteristică de rubin-roșu, provenită din culori naturale, așa cum era în rețeta originară din 1872. Toate ingredientele utilizate în producția de MARTINI RISERVA SPECIALE BITTER Riserva sunt 100% naturale.80,84 RON -
Rubino este o jumătate din gama Martini Riserva Speciale, folosind extracte botanice concentrate, care se odihnesc în stejar mai mult de două luni. Acest Vermouth di Torino care utilizează vinuri din Piemonte, inclusiv Langhe Nebbiolo și trei tipuri de pelin - Absinthium, Pontica și Vulgaris. Este numit după culoare - rubino in italiana inseamna rubin.86,63 RON -
Vermouth-ul este o bautura aperitiv care se bea inainte de masa, avand rolul de a deschide apetitul. Aperitivul trebuie sa fie placut, racoritor, sa stimuleze pofta de mancare. Este o bautura obtinuta prin procesarea vinului, la care se adauga zahar, alcool neutru, ierburi si plante aromatice macerate. Vermouth-ul Cinzano dateaza de la 1757 fiind create de doi frati, Giovanni Giacomo si Carlo Stefano Cinzano.
Este un vermouth sec, cu aroma delicata.
Poate fi savurat simplu sau cu gheata, insa Cinzano Dry are reputatia unui component de baza al cocktail-urilor seci.41,50 RON -
Galliano reprezintă tot ce este mai bun din spiritul Italiei: O atracție puternică față de produsele pure, o materializare irezistibilă a imaginației și flerului de artizan. În plus, încrederea că tot ce ține de producția acestei băuturi trebuie făcut cu multă dedicare și corectitudine.
Rețeta unică cu procent de 24% alcool, include numeroase extracte din citrice și amestecuri originare din țările Mediteraneene: portocală, bergamotă, portocală amară, chinotto, mandarină și grapefruit. Acest mix unic include și o doză subtilă din esența L’Autentico, un alt sortiment de vază al gamei (compus din distilat din 30 de ierburi, inclusiv, anason mediteraneean, ienupăr, nucșoară, lemn de santal, salvie, levanțică, mentă, scorțișoară și vanilie).
Toate aceste ingrediente sunt macerate și lăsate la păstrare pentru două săptămâni pentru a se culege în final tot ce este mai bun din fructe, plante și ierburi. După perioada de maturare, toate extractele sunt filtrate și adăugate în amestecul final, ce se poate numi fără ezitare, Galliano L'Aperitivo.
Respectul pentru moștenire și tradiție, deschiderea pentru tot ce este modern, o energie, un zâmbet - ‘un sorriso’ - cum spun italienii… și dragoste de viață, acesta este Galliano, spiritul italian.
65,45 RONStoc epuizat