Bere
Berea este o bautura obtinuta din fermentarea grauntelor de cereale, din malt de orz (ce poate fi inlocuit cu grau, porumb sau orez. In timpul procesului de fermentare stimulat de drojdie, zaharul produce alcool si dioxid de carbon, ce ramane in bere.
Berea moderna este produsa prin fermentarea cu hamei, care adauga gustul amar, functioneaza ca un conservant si stabilizator pentru produsul finit. Pentru diferite tipuri si stiluri de bere, hameiul este inlocuit cu tot felul de arome, ierburi, radacini si fructe.
Berea are origini vechi de mii de ani si a fost produsa de cele mai puternice civilizatii. In ultimii 30 de ani, berea a crescut in popularitate, a devenit a treia cea mai consumata bautura din lume, dupa apa si cafea.
Popularitatea berii a dus la dezvoltarea unor sortimente variate, si pentru a se face o distinctie, au fost diferentiate in functie de metode de productie si ingrediente in tipuri si stiluri. Tipurile de bere principale sunt: Ale, Lager, Malt si Stout. Stilurile de bere principale sunt Blonde, Dark, Pale, Red, India Pale Ale (IPA), Pilsner si Golden.
In ultimii ani a devenit populara si berea artizanala, produsa dupa o reteta traditionala sau inovatoare, in cantitati mici, in micro-berarii, cu ingrediente naturale, fara conservanti sau alte tipuri de substante care sa Îi mareasca termenul de valabilitate.
Pe Pe Beicevrei.ro, în categoria Bere & RTD ai la dispozitie bere produsa in Europa, America de Nord si Asia: Budweiser Budvar, Clausthaler, Carlsberg, Tuborg, Crabbies, Porte Romane-Maddam, One Beer Later, Zaganu, Corona si Kyoto.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Numele spune totul, One Beer Later, realitatea se transforma si esti purtat intr-o calatorie fantastica si memorabila. One Beer Later, ceva mereu se schimba si ocaziile apar.Berea artizanala este cunoscuta si sub numele importat ca atare, "craft beer", un produs de fermentatie preparat din cereale, in cea mai mare parte din orz.One Beer Later este o bere nefiltrata, nepasteurizata. Tehnologia folosita este cea traditionala, bain-marie, pentru o incalzire blanda si uniforma, fermentator conic si fermentare prelungita, de cateva saptamani, fara filtrare sau pasteurizare. Toate acestea pentru un gust unic si memorabil.One Beer Later ne incanta cu o noua bere, de data aceasta o bere artizanala in stilul American Amber Ale, de culoarea chihlimbarului, mediu acidulata, cu note caracteristice de malt caramelizat , pin si lamaie, de la varietatile americane de hamei. Berea ALE este un tip de bere caracterizat prin drojdia care fermenteaza rapid dandu-i un gust dulce, corpolent si fructat. Cele mai multe beri contin hamei - ajuta la pastrarea berii si la raspandirea unei amaraciuni cu rol de dusman al dulcelui excesiv provenit din malt. Berea ALE este fermentata la temperaturi cuprinse intre 15 si 25ºC,la temperaturi superioare - drojdia poate produce o cantitate considerabila de esteri si alte arome secundare ce vor conduce la o bere fructata.
COMPOZITIE: Apa de fantana, malt de orz romanesc, malt Crystal, hamei Centenar, hamei Columbus, drojdie.
TEMPERATURA DE DEPOZITARE: Sub 20ºC, optim 12ºC.78,00 RONStoc epuizat
-
Numele spune totul, One Beer Later, realitatea se transforma si esti purtat intr-o calatorie fantastica si memorabila. One Beer Later, ceva mereu se schimba si ocaziile apar.Berea artizanala este cunoscuta si sub numele importat ca atare, "craft beer", un produs de fermentatie preparat din cereale, in cea mai mare parte din orz.One Beer Later este o bere nefiltrata, nepasteurizata. Tehnologia folosita este cea traditionala, bain-marie, pentru o incalzire blanda si uniforma, fermentator conic si fermentare prelungita, de cateva saptamani, fara filtrare sau pasteurizare. Toate acestea pentru un gust unic si memorabil.Drink Different,American IPA este o bere aurie, cu gust amarui, dar catifelat, si o aroma in care hameiul predomina, cu note usor florale, iar maltul se simte discret, cat sa dea echilibru.
COMPOZITIE: Apa de fantana, malt de orz romanesc, malt Crystal, malt Munich, hamei Centennial, hamei Columbus, hamei Simcoe, drojdie.
TEMPERATURA DE DEPOZITARE: Sub 20ºC, optim 12ºC.78,00 RON -
S-a creat aceasta bere in editie limitata prima oara in 2016, pentru a celebra intoarcerea pe cerul romanesc a vulturului barbos care i-au inspirat. Pentru zaganul Adonis, pozat de biologi pasionati de la Soc. Ornitologica Romana, au scos berea in editie speciala cu acelasi nume. Adonis Pale Ale se remarca printr-un gust intens, o amareala moderata la inceput, cu un post-gust lung, cu note citrice, de mandarina si fructe tropicale date de cele 2 hameiuri de pe 2 continente diferite – un hamei european (Mandarina Bavaria) si unul american (Citra).98,53 RON -
Zăganu India Pale Ale este un IPA stil american, de culoare aramie, nepasteurizata, fermentata in mod natural timp de minim 23 zile si apoi “dry-hopped” cu hameiuri Americane aromate.
IPA-ul are un gust puternic amarui caracteristic stilului, apoi un post-gust lung si aromat, cu note tropicale, citrice, caracteristice hameiurilor speciale de peste ocean.
Este facuta cu 3 tipuri de malt, 3 tipuri de hamei american si o drojdie speciala de fermentatie inalta.98,53 RON -
Carlsberg se remarcă prin gustul deosebit, are ca principală ţintă publicul pretenţios şi produce în Danemarca peste zece sortimente de bere: blondă, brună, bere Carlsberg puternic alcoolizată, bere mai slabă, etc. Carlsberg a fost fondată în 1847, la Copenhaga, de J.C. Jacobsen (1811 - 1887), având o tradiţie de peste 150 de ani, este una dintre cele mai renumite şi mai bine vândute beri din lume.91,39 RON