Bere
Berea este o bautura obtinuta din fermentarea grauntelor de cereale, din malt de orz (ce poate fi inlocuit cu grau, porumb sau orez. In timpul procesului de fermentare stimulat de drojdie, zaharul produce alcool si dioxid de carbon, ce ramane in bere.
Berea moderna este produsa prin fermentarea cu hamei, care adauga gustul amar, functioneaza ca un conservant si stabilizator pentru produsul finit. Pentru diferite tipuri si stiluri de bere, hameiul este inlocuit cu tot felul de arome, ierburi, radacini si fructe.
Berea are origini vechi de mii de ani si a fost produsa de cele mai puternice civilizatii. In ultimii 30 de ani, berea a crescut in popularitate, a devenit a treia cea mai consumata bautura din lume, dupa apa si cafea.
Popularitatea berii a dus la dezvoltarea unor sortimente variate, si pentru a se face o distinctie, au fost diferentiate in functie de metode de productie si ingrediente in tipuri si stiluri. Tipurile de bere principale sunt: Ale, Lager, Malt si Stout. Stilurile de bere principale sunt Blonde, Dark, Pale, Red, India Pale Ale (IPA), Pilsner si Golden.
In ultimii ani a devenit populara si berea artizanala, produsa dupa o reteta traditionala sau inovatoare, in cantitati mici, in micro-berarii, cu ingrediente naturale, fara conservanti sau alte tipuri de substante care sa Îi mareasca termenul de valabilitate.
Pe Pe Beicevrei.ro, în categoria Bere & RTD ai la dispozitie bere produsa in Europa, America de Nord si Asia: Budweiser Budvar, Clausthaler, Carlsberg, Tuborg, Crabbies, Porte Romane-Maddam, One Beer Later, Zaganu, Corona si Kyoto.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Numele spune totul, One Beer Later, realitatea se transforma si esti purtat intr-o calatorie fantastica si memorabila. Fie te simti mai destept decat Einstein, fie ai sfaturi de oferit, ca un adevarat guru,sau pur si simplu totul ti se pare mai frumos. One Beer Later, ceva mereu se schimba si ocaziile apar.Berea artizanala este cunoscuta si sub numele importat ca atare, "craft beer", un produs de fermentatie preparat din cereale, in cea mai mare parte din orz. O bere artizanala, de tip American Stout, mediu alcoolizata, cu aroma puternica de hamei si "finish" amarui caracteristic, ce pune Buzaul pe harta producatorilor de bere artizanala din Romania.
COMPOZITIE: Apa de fantana, malt de orz romanesc, malt Crystal, malt negru, malt Chocolate, malt de grau, orz prajit, hamei Chinook, hamei Nugget, drojdie.
TEMPERATURA DE DEPOZITARE: Sub 20ºC, optim 12ºC.79,61 RON -
Numele spune totul, One Beer Later, realitatea se transforma si esti purtat intr-o calatorie fantastica si memorabila. One Beer Later, ceva mereu se schimba si ocaziile apar.Berea artizanala este cunoscuta si sub numele importat ca atare, "craft beer", un produs de fermentatie preparat din cereale, in cea mai mare parte din orz.One Beer Later este o bere nefiltrata, nepasteurizata. Tehnologia folosita este cea traditionala, bain-marie, pentru o incalzire blanda si uniforma, fermentator conic si fermentare prelungita, de cateva saptamani, fara filtrare sau pasteurizare. Toate acestea pentru un gust unic si memorabil.One Beer Later ne incanta cu o noua bere, de data aceasta o bere artizanala in stilul American Amber Ale, de culoarea chihlimbarului, mediu acidulata, cu note caracteristice de malt caramelizat , pin si lamaie, de la varietatile americane de hamei. Berea ALE este un tip de bere caracterizat prin drojdia care fermenteaza rapid dandu-i un gust dulce, corpolent si fructat. Cele mai multe beri contin hamei - ajuta la pastrarea berii si la raspandirea unei amaraciuni cu rol de dusman al dulcelui excesiv provenit din malt. Berea ALE este fermentata la temperaturi cuprinse intre 15 si 25ºC,la temperaturi superioare - drojdia poate produce o cantitate considerabila de esteri si alte arome secundare ce vor conduce la o bere fructata.
COMPOZITIE: Apa de fantana, malt de orz romanesc, malt Crystal, hamei Centenar, hamei Columbus, drojdie.
TEMPERATURA DE DEPOZITARE: Sub 20ºC, optim 12ºC.78,00 RONStoc epuizat
-
Numele spune totul, One Beer Later, realitatea se transforma si esti purtat intr-o calatorie fantastica si memorabila. One Beer Later, ceva mereu se schimba si ocaziile apar.Berea artizanala este cunoscuta si sub numele importat ca atare, "craft beer", un produs de fermentatie preparat din cereale, in cea mai mare parte din orz.One Beer Later este o bere nefiltrata, nepasteurizata. Tehnologia folosita este cea traditionala, bain-marie, pentru o incalzire blanda si uniforma, fermentator conic si fermentare prelungita, de cateva saptamani, fara filtrare sau pasteurizare. Toate acestea pentru un gust unic si memorabil.Drink Different,American IPA este o bere aurie, cu gust amarui, dar catifelat, si o aroma in care hameiul predomina, cu note usor florale, iar maltul se simte discret, cat sa dea echilibru.
COMPOZITIE: Apa de fantana, malt de orz romanesc, malt Crystal, malt Munich, hamei Centennial, hamei Columbus, hamei Simcoe, drojdie.
TEMPERATURA DE DEPOZITARE: Sub 20ºC, optim 12ºC.78,00 RON -
S-a creat aceasta bere in editie limitata prima oara in 2016, pentru a celebra intoarcerea pe cerul romanesc a vulturului barbos care i-au inspirat. Pentru zaganul Adonis, pozat de biologi pasionati de la Soc. Ornitologica Romana, au scos berea in editie speciala cu acelasi nume. Adonis Pale Ale se remarca printr-un gust intens, o amareala moderata la inceput, cu un post-gust lung, cu note citrice, de mandarina si fructe tropicale date de cele 2 hameiuri de pe 2 continente diferite – un hamei european (Mandarina Bavaria) si unul american (Citra).98,53 RON -
Zăganu India Pale Ale este un IPA stil american, de culoare aramie, nepasteurizata, fermentata in mod natural timp de minim 23 zile si apoi “dry-hopped” cu hameiuri Americane aromate.
IPA-ul are un gust puternic amarui caracteristic stilului, apoi un post-gust lung si aromat, cu note tropicale, citrice, caracteristice hameiurilor speciale de peste ocean.
Este facuta cu 3 tipuri de malt, 3 tipuri de hamei american si o drojdie speciala de fermentatie inalta.98,53 RON -
Zăganu Roșie este un Red Ale stil belgian, o bere nepasteurizată, nefiltrata, de culoare roșiatică, fermentată în mod natural timp de 23 de zile.Caracteristic stilului, Zaganu Rosie are arome puternice florale, fructate si un gust puternic, plin.Este facuta cu 3 tipuri de malt, 3 tipuri de hamei si o drojdie belgiana speciala de fermentatie inalta.98,53 RON -
Ca stil de bere, Russian Imperial Stout are o poveste interesantă. A fost creată, prima oară, de maeștri berari englezi pentru export și ajunsă, pe la 1800 (sau chiar mai devreme, zice legenda), până la curțile țarilor Rusiei, de aici și numele său.
Zăganu Imperial Russian Stout este un Imperial Stout puternic, cu 10.5% alcool, o bere neagră, amăruie, cu arome complexe și intense de ciocolată neagră, cacao, cafea, nuci și caramel. Este creată cu 6 tipuri diferite de malț, 2 tipuri de hamei și
maturată cel puțin 45 de zile.147,80 RONStoc epuizat
-
Istoria acestei beri începe în Scoția, acolo unde John Crabbie a folosit în secolul al XIX-lea condimente aduse în portul Leith de vase comerciale, care transportau mărfuri în toată lumea (Veche și Nouă). John a văzut potențialul mărfurilor exotice și a selectat ghimbir și condimente pentru berea care dăinuiește de generații.
Numele, simbolul elefantului și ghimbirul sunt subiecte de întâmplări spectaculoase, într-o vreme când producția unei băuturi cu ingrediente importate era o activitate costisitoare și riscantă pentru producător. Elefantul de pe eticheta simbolizează pasiunea lui John pentru elefanți, descoperită în călătorile sale pe teritoriile din Orientul Îndepărtat. Ingredientul principal al berii, ghimbirul, era adus de multe ori peste mări și oceane pline de pericole și, odată ajuns pe pământ britanic, era pus la înmuiat pentru șase sâptămâni, după care era amestecat cu patru ingrediente secrete, pentru a obține în final, băutura favorită a țării.
În prezent, berea lui John Crabbie este renumită în toată lumea pentru ingredientele naturale fără gluten și standardul de calitate excepțional, exact așa cum a fost stabilit de John, în urmă cu 200 de ani.
AROMA: Gust mediu spre slab de ghimbir, compensat de condimente și citrice. Ghimbirul deschide paleta aromelor, urmat de piper și cuișoare cu note de flori și lămâi. Post gustul este mai dulce decât la alte beri premium, dar compensează prin adaosul de condimente, care pun la încercare simțurile și inițiază o călătorie în labirintul de arome și note aflate în amestec.
84,25 RONStoc epuizat
-
Istoria acestei beri începe în Scoția, acolo unde John Crabbie a folosit în secolul al XIX-lea condimente aduse în portul Leith de vase comerciale, care transportau mărfuri în toată lumea (Veche și Nouă). John a văzut potențialul mărfurilor exotice și a selectat ghimbir și condimente pentru berea care dăinuiește de generații.
Numele, simbolul elefantului și ghimbirul sunt subiecte de întâmplări spectaculoase, într-o vreme când producția unei băuturi cu ingrediente importate era o activitate costisitoare și riscantă pentru producător. Elefantul de pe eticheta simbolizează pasiunea lui John pentru elefanți, descoperită în călătorile sale pe teritoriile din Orientul Îndepărtat. Ingredientul principal al berii, ghimbirul, era adus de multe ori peste mări și oceane pline de pericole și, odată ajuns pe pământ britanic, era pus la înmuiat pentru șase sâptămâni, după care era amestecat cu patru ingrediente secrete, pentru a obține în final, băutura favorită a țării.
În prezent, berea lui John Crabbie este renumită în toată lumea pentru ingredientele naturale fără gluten și standardul de calitate excepțional, exact așa cum a fost stabilit de John, în urmă cu 200 de ani.
AROMA: Gust de ghimbir, condimente și citrice. Ghimbirul deschide paleta aromelor, urmat de piper și cuișoare și lămâi. Lipsa alcoolului este un detaliu ușor de uitat. Gustul amar este prezent, aproape în aceeași masură ca la berea lager clasică. Notele speciale sunt date de ghimbir și condimente, care se simt atenuate în post-gust.
77,70 RONStoc epuizat